Noutăţi despre procesoarele Intel

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
E o miscare posibila: trec pe ARM pe laptopuri, dektopuri si servere, iar caderea performantei va fi vanduta ca un nou feature. "Noul iMac, de 5 ori mai lent decat precedentul, are un stil aparte si cea mai buna tehnologie Apple, garantata de "God" Steve" suna credibil, nu?
 

L

factorul uman
Se simt in pericol. In conditiile in care un PC de tip office va putea fi cumparat cu doar 50 USD si va putea rula Windows 8 cu toate cele aferente... you do the math. :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
Vad de ce ar folosi asa ceva intr-un MacBook Air sau chiar ceva mai subtirel. Dar un MacBook Pro cu procesor ARM? :what: Doar sa faca ceva magie cu A5-ul. Adica sa scoata un octo-core cu performanta per core foarte buna si sa lase raw power in seama placii video.

Ok, amenintarea este dar e doar un motiv sa mai bagi un produs in line-up, nu sa renunti la tot ce ai acum.

Dar publicul tinta ar ramane in continuare neafectat. Am inteles ca lasa sigla cu marul pe carcasa :biggrin:.
 

bausto

The year of grace, 2007
Si tu, Brutus? Mi-aduc aminte de aia care luau placa video Radeon 9200 (adica Ati) ca Radeon 9800XT (adica tot Ati) era pe primul loc la performanta. Eu vreau sa vad un pret pentru platforma asta noua, adica placa de baza, procesor si un buchet de bancuri de memorie. Versiunea Extreme mai mereu a costat 999$. Chiar si variantele normale deblocate ajung la 500-600$ probabil. Placa de baza o fi si ea macar 300$... O caruta de bani pe care cei mai multi oameni nu i-ar da pe un desktop.
In rest e cam bombastic titlul :smile:. Un procesor selectat, mai mult ca sigur, este cu pana la... in niste teste sintetice. Dar da, comparatia intre procesoare high-end in conditii similare a dat niste cifre destul de impresionante.

Mai mult ca sigur ca AMD nu prea are raspuns in sectorul high-end. Si asta de niste ani incoace. Dar probabil ca la low si middle-end, acolo unde se face gramada vanzarilor, ar putea sa se descurce.

[troll mode]In plus, cine are nevoie de core-uri in plus si canale de memorie? Momeala pentru prosti, DOS 4.0 merge la fel de bine si pe 386. :smile:[/troll mode]

Nici nu-mi vine sa cred cata putere de calcul intra intr-un amarat de workstation acum cand ma gandesc ce hardware gaseai in servere acum niste ani. Poate primesc asa ceva cadou :biggrin:.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Păi oricum AMD are doar 10% din piața generală de CPU și-i e foarte greu să crească, pentru că nu face cine știe ce bani. Pe desktop (unde se vând chestiile ieftine) stă ceva mai bine, >20%, dar pe piața de servere (unde poți vinde aceeași siliciu cu preț dublu, spunându-i Xeon) AMD a ajuns pe la 5%.
 

L

factorul uman
Si tu, Brutus? Mi-aduc aminte de aia care luau placa video Radeon 9200 (adica Ati) ca Radeon 9800XT (adica tot Ati) era pe primul loc la performanta.
C'mon, eu n-am fost asa vreodata. Am vrut sa fiu (mai mult sau mai putin in gluma) doar realist. Marea gloata o sa dicteze daca e GAME OVER sau nu.
Dar da, comparatia intre procesoare high-end in conditii similare a dat niste cifre destul de impresionante.
Tocmai de aia am postat. Am vrut totusi sa pastrez bombasticul titlului. Nu era departe de adevar.
 

IceCub

Membru Senior
Pai nici "tick" prea este ca nu aduce nimic nou: aceeasi arhitectura, acelasi proces de fabricatie.
 

IceCub

Membru Senior
Weekendul trecut m-am perindat prin magazine in cautarea unui laptop pentru un amic si am fost luat prin surprindere de o noua serie de procesoare mobile Intel: Celeron & Pentium pe arhitectura Sandy Bridge (seriile B7xx, B8xx si B9xx). In cele din urma am cumparat orbeste un laptop cu procesor Celeron B800 (DualCore 1.5 GHz). Nu am gasit mai nimic despre seria asta de procesoare la momentul respectiv asa ca am cumparat "dupa instinct". Abia acum am gasit ceva banchmark-uri aici. Aviz amatorilor.
 
Top