Noutăţi despre procesoarele Intel

Discussion in 'PC Hardware' started by Rabbit, Oct 16, 2003.

 1. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Probabil se bazeaza pe faptul (destul de adevarat) ca multe din aplicatii nu stiu sa foloseasca bine 4 cores, asa ca merg cam la fel cu doua si ceva la frecventa (mult) mai mare.
   
 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  2 nuclee + grafică versus 4 nuclee fără grafică. Produse diferite pentru scopuri diferite.
   
 3. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Nu v-ati obisnuit cu politica Intel (si in general al producatorilor de cipuri)?
  Se ia o arhitectura noua, se pun pe masa elemente cum ar fi: frecventa, cache, numar de nuclee, HT, VT, FSB, etc., si se fac permutari / aranjamente / combinari astfel incat sa iasa o intreaga familie de procesoare care sa acopere toate segmentele pietei. :biggrin:
   
 4. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Noul Itanium Tukwila, lansat cu doar 2 ani intarziere.
  New Westmere Details Emerge: Power Efficiency and 4/6 Core Plans
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  65 nm ... o fi întârziat 2 ani pe partea de arhitectură, dar puteau măcar să îl scoată cu tehnologii actuale. Chiar dacă nu 32 nm (și de ce nu?), măcar 40 nm.
   
 6. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Cred ca Intel a avut o fobie pentru nodul asta de fabricatie - 40nm. Au sarit peste el in cam toate aplicatiile.
   
 7. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Now this is a bit too much. În condiţiile în care 775 deja e EOL şi update-urile sunt numai unofficial, 1156 abia au ieşit, o grămadă de bug-uri şi de probleme şi Intel anunţă că la anu' schimbă iar platforma? FFS!
  O ştire în ton cu Ziua Pământului, btw.
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  LGA-2011, care va apărea tot atunci, e şi mai fain, pentru cei care au cumpărat 1366 în loc de 1156 pentru că 1366 e "de viitor" :biggrin:.
   
 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Scuzat să-mi fie offtopic-ul, dar tocmai am luat un i3 530, care cică are "on-board video controller". Pe unde scot semnalul video dacă n-am placă video? :biggrin:

  Pe un ton mai serios, cum funcționează bălăria?
   
 10. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

 11. dreamer

  dreamer Little Devil

  Pai de ce l-ai luat daca nu stii ce sa faci cu el? :goofy:
   
 12. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

 13. chrisTian

  chrisTian Membru

  Il arunci intr-o placa de baza ca are mufa DVI cusuta pe ea. Gen - asta. Cea mai buna de la W,N&E de Dunare. Seriojnaia, uita-te in lateralul placii.
   
 14. L

  L factorul uman

  Valeu, mama! Mai intai cu P55-ul de 10 milioane pe credit, acum si asta. Neo, iti trebuie un H5x ca legi GPU-ul de pe procesor de o mufa video on-board. Sau, dracului, solutia de mai sus. :biggrin:
   
 15. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Am uitat să postez că am elucidat problema. Acum vreo 6 luni :biggrin:
   
 16. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

 17. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Se pare ca nu mai fac upgrade nici la Sandy Bridge... Intel a cam luat-o razna, in momentul asta are nu mai putin de 3 generatii de platforme pe piata. Socket 775 refuza sa moara pentru ca se preteaza foarte bine la sisteme low cost, iar Socket 1156/1366 nu vad de ce ar mai cumpara cineva pentru ca sunt surclasate de Socket 1155, la o diferenta mica de pret.
   
 18. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Si voiati sa va luati tablete acum... :smile: Cu ocazia asta chiar ne luam la revedere de la desktop. La mobile conectivitate avem default (sloturile PCI, PCIe etc. sunt neimportante, oricum exista alternative pe USB), video avem in procesor, procesor avem de nu stim ce sa mai facem cu el, la RAM se gasesc module din ce in ce mai mari, ca HDD poti pune SSD sau probabil ca se pot pune controllere SAS pentru un HDD de 10k sau 15k de rotatii... ce sa mai fac cu un desktop?
   
 19. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Dispozitivele mobile vor fi intotdeauna un compromis intre putere/consum/TDP/autonomie/functionalitate in comparatie cu desktopurile. E adevarat ca in timp vor satisface pretentiile a unui procent tot mai semnificativ din piata, dar totusi desktopul mai are viata lunga.
   
 20. war4peace

  war4peace Membru Senior

  This.
  Eu nu renunţ la desktop neam, fiindcă încă nu am întâlnit laptop care să-mi satisfacă nevoile uzuale pe care mi le satisface un desktop, fără să mă coste o mână şi-un picior.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice