Noutăţi despre procesoarele AMD

HT=50% marketing, RHT=30% marketing. Neo, nu iti cunosc cunostintele despre procesoare concret (ca si arhitecturi) dar am senzatia ca le stapanesti cel putin legat de acest subiect mai putin ca si bausto. Cu o eficienta a lui RHT de 100% (imposibil totusi) se poate spune ca un x2@2Ghz=x1@4Ghz. Si stiu ca in ultima vreme AMD creste pretul la procesoare de parca ar fi facute cu benzina din .ro iar Intel le tot ieftineste. Cu toate astea, oricat ai zice tu marketing sau nu, chiar daca nu va intrece un Conroe ci doar il va prinde din urma (fac comparatie intre procesoare din aceeasi categorie de pret, comparatia la Mhz e inutila) tot este util.
Eu zic ca este cel mai intelept pas pentru moment. Se observa ca lumea celor 64biti inca e in nastere, a aplicatiilor optimizate multiprocessing la fel (sau mai rau daca ignoram programele profesionale care au de foarte multa vreme acest suport).

Apropo, Neo, eu iti inteleg entuziasmul pentru Conroe, dar sa nu uitam ca AMD64 nu este deloc un procesor prost!
 
hulu: Tu dai procente din burta si vorbesti de paralelismul unora legat de subiect? :hihi: RHT inca e la stadiul de zvon... nu inteleg de ce va bateti capul. Din cate imi amintesc, totul a pornit de la Inq, cunoscuti pentru fanatismul ATi/AMD.
 
Originally posted by varzmaster
RHT inca e la stadiul de zvon...
Mda, asta asa e. De fapt cea mai buna solutie pentru AMD este sa lanseze noua arhitectura, nu artificii software (care totusi sunt binevenite pentru orice dual core).

P.S. Nu era vorba de aplicatii uzuale, ci de jocuri, acolo unde dual-core-urile stau cu jumatate din echipa pe bara :wink:.
Si un patch care sa faca jocul multi-threaded nu cred ca este la fel de eficient ca un joc multi-thread din conceptie asa cum HT nu este echivalent cu dual-core.

LE. Din pacate RHT este, pe moment, 100% marketing si nici macar al AMD-ului, ci al Inq-ului :biggrin:.
 
varz, asa e, din burta. Sunt mari sanse cam pe acolo sa fie situatia. Si nu conteaza ca AMD sau Intel, ci cum spunea si precursorul meu, indiferent cine si cum, ar fi tare bun unul. Sa speram ca nu e doar zvon.

A, intrebare, cand ai mai multe proace, mai multe aplicatii din care unele single processing si alte multi, cum se inghesuie ele mititelele si se priorizeaza pentru eficientizarea folosirii proacelor? :eek:
 
Alea multi-thread sunt rulate in paralel de ambele core-uri/procesoare, iar alea single sunt distribuite "egal" intre core-uri, astfel incat utilizarile sa fie sensibil egale.
 
Ar fi dur ca Intel chiar să fi mişcat în sensul ăsta. De fapt există o bănuială generată de un BIOS al lui Intel 975x BX.
 
La AMD exista posibilitatea ca aceasta inovatie sa permita folosirea cache-ului intreg de catre un singur core. La Conroe nu se pune problema. Si nu prea vad cum poti sa faci o aplicatie single thread, care merge perfect liniar, de la o instructiune la urmatoarea, sa le execute in paralel...
Dar sunt sigur ca ar gasi ei o solutie :smile:.
 
A intrat in .ro noul model ADA4000CSBOX (AMD Athlon 64 X2 4000+ Windsor 2,000GHz HT2000 L1-128KB x2 L2-1024KB x2 90nm Socket AM2 89W - BOX). Este un 3800 dar cu cache L2 dublu. Pretul de revanzare este de ~210USD

Mai exista si varianta ADO4000CSBOX, la fel dar 65W. Asta nu a intrat deocamdata si la noi in tara ...
 
AMD to Phase Out Socket 939 Chips by Year End.

By the end of the year AMD will not produce processors for socket 939 at all, whereas socket 754 chips will account for less than 5% of the company’s output, according to the company’s transition plans. The vast majority of chips – over 95% – will be designed for socket AM2 infrastructure. It is interesting to note that the company did not include any share of its new AMD Athlon 64 FX processors for its 4x4 platform into the document describing socket transitions.



AMD’s 4x4 to Become Available in November - Company.

AMD’s Desktop Processor Update document that is currently available at the company’s web-site lists AMD Athlon 64 FX-60 and FX-62 as the company’s highest-performance desktop microprocessors in Q4 2006. The roadmap does not include AMD Athlon 64 FX-70, FX-72 and FX-74 microprocessors that are projected to be the base for the 4x4 platform that employs two microprocessors in one system. Nevertheless, the company’s representatives said that 4x4 will be available next month.

“4x4 will be shipping in November,” said Bubba Walford in a short interview with X-bit labs. Mr. Walford did not elaborate whether AMD’s new models FX-70, FX-72 and FX-74 will be available next month.

 
AMD Phenom Preview @ Anandtech
the average performance improvement of Barcelona over K8 ends up being 11.5% and 14.3%
Barcelona in the enterprise world is competitive, but on the desktop our data indicates that AMD won't be upsetting Intel anytime soon.
taking into account that Penryn is around 5% faster than Conroe, the updated architecture from AMD alone isn't enough to really compete with Intel.
To put it plainly: Phenom/Barcelona make this price war more difficult on AMD, while Penryn makes it easier on Intel.
 
Back
Top