Noi apariţii/versiuni de software popular

E un mister de unde e citatul, dar practic ceea ce spune e ca o aplicatie scrisa prost depinde de o anumita versiune de .NET si nu functioneaza chiar daca ai o versiune mai noua. De vina e Bill Gates si reptilienii, nu idiotul care a scris aplicatia.

De curiozitate, cui ii mai pasa de aplicatii scrise sa mearga doar pe versiuni .NET mai vechi de 4.0? Din start sunt scrise prost (dependinta e un argument) si vechi de cel putin 6 ani.
 
Chestia e că voi ați vrut calculatoare și soft ieftin (preferabil gratis), pe care să-l scrie oricine, și acum vă plângeți de costuri ascunse :smile:. Nu era mai bine cu VMS ăla de mai sus, când un calculator pe care să rulezi multiubitul OS costa peste $150k, și n-aveai șanse să te atingi de plebea care nu-și permite? Era mai bine, se pare. Well, țeapă - dacă există o metodă mai simplă de a scrie cod, va fi folosită, chiar dacă asta înseamnă că utilizatorii vor trebui să instaleze bălării auxiliare. Să ziceți merci că nu vă trebuie încă runtime de python cu biblioteci auxiliare, pe care trebuie să le compilezi la instalare, adică mai ai nevoie de un compilator de C instalat + bibliotecile chestiilor la care trebuie să te conectezi (și aici cam e pe ghici, că erorile de compilare zic doar că n-au găsit ceva, și te apuci să instalezi versiuni și versiuni de alte runtime-uri și tâmpenii până se compilează drăcia).

Presupun că și VC++ redistributables sunt pe lista neagră.

versions.png

Și lumea se plânge de Java... :biggrin:
 
Propun sa redeschidem discutia asta peste vreo 10..15 ani. Poate isi schimba oamenii opiniile (me included). :tongue:
 
Eu nu am spus niciodata ca am dreptate, pur si simplu am spus cum procedez eu. Altii insa vad ca vor sa ma converteasca cu orice pret. :biggrin:
 
Adica asta?

https://arstechnica.com/gadgets/2017/08/android-8-0-oreo-is-official-starts-rollout-out-to-devices/


Dar daca tot vorbeati de .net, sa il ai pe Windows XP aduce 2 dezavantaje:

1-Incetineste sistemul, am testat cu .net 4 instalat si dupa ce l-am curatat cu asta am vazut ca PC-ul merge mai rapid. Treaba asta e valabila strict la XP, nu am avut nici o problema cu .net versions pe Windows 7.

2-.net are nevoie de updateuri de securitate si cum XP-ul nu mai are support pt end userii obisnuiti, toate gaurile astupate in Windows 7 si above raman asa cum sunt in XP.

Cum administrez un sistem cu XP (nu dati cu pietre, achizitionarea unei licente de Windows care are support ar costa mai mult ca sistemul, sistem care oricum nu are driver support above Windows XP) asta imi genereaza o dilema.

Am EMET 4.1 care merge pe XP cu .net 4.0 si care mai adauga un sistem de protectie la XP dar necesita .net 4.0 care acum are gauri neastupate.

Asa ca ce adaug la securitate cu EMET 4.1 scad cu .net 4.0 nepatchuit complet.

Momentan stau fara EMET pe XP dar cu un sistem de protectie util:

MBAE.

Poate foloseste cuiva care utilizeaza cu voie sau de nevoie Windows XP.
 
am vazut ca PC-ul merge mai rapid
Tu si cu babele care au radar in bot si masoara cu precizie dupa ochi viteza motociclistilor.

.NET necesita security patches daca scrii si/sau rulezi aplicatii scrise in .NET.

Ai nevoie de EMET pentru un singur computer sau ai o retea plina de computere cu XP? Pentru un singur computer nu mi-as face griji, daca traiesti cu XP nu cred ca EMET aduce o schimbare semnificativa.
 
@Adrian

Mai nou politistii se deghizeaza in babe cand folosesc radarul? :biggrin:

Nu am fost singurul care a observat asta, au mai fost doua persoane care nu stiau ca eliminasem .net-ul + updateurile lui de pe PC-ul cu XP si mi-au zis ca sistemul se misca mai bine fara sa ii intreb.

Folosesc EMET doar pt un singur PC, calculatorul fiind utilizat majoritar pt remote desktop connection via VPN.



marius

Versiunea free bloca exploiturile in browsere. Acum a devenit software cu statut de beta perpetuu si producatorul permite activarea protectilor si pt alte programe, office, media player etc.

Consuma putine resurse si nu am vazut incompatibilitati cu programele uzuale. Poti sa protejezi si aplicatile alese de tine cu versiunea 1.10.
 
Adica, pe scurt, imbunatateste sunetul prin aplicarea unui strat subtire de ulei de sarpe care are ca efect o coloristica a adancimii de scena ce face ca diferentierea instrumentala sa predomine in dauna zgomotului de fond atenuat prin efectul conductantei scazute a firelor de cupru fara oxigen.
 
Numa' ușor cu update-ul, că în comentarii raporta cineva că și ultima versiune e identificată ca având un troian. Și asta venind de la avast... hue hue hue
 
V5.27 here. Recunosc ca m-am grabit si am facut update la 5.27 fara sa ma doara capul. Dar nu se va mai repeta. :biggrin:
 
Back
Top