Noi apariţii/versiuni de software popular

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Oct 14, 2003.

 1. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Cunoscătorii să scuze varza de mai sus, nu denotă ignoranţă ci intenţia de a păstra detaliile cât mai simplificate pentru ca să nu transform o explicaţie sumară într-un manual comprehensiv despre firewall-uri :biggrin: Pentru asta am relaxat un pic teoria şi am făcut nişte scurtături. Altfel, volumul de detalii e copleşitor şi rişti să pierzi cursantul pe drum :smile:

  Se poate elabora şi pe detaliul menţionat de jarod, dacă chiar vrem acurateţe. Însă pornind de la o situaţie practică - router sau firewall pentru acasă - am redus cazul la un router SOHO cu NAT şi la opţiunile acestuia. OSI e un model conceptual, în practică delimitările nu sunt chiar atât de clare. De exemplu, TCP, UDP şi ICMP pot fi găsite ca opţiuni de port forwarding în aceeaşi listă derulantă pentru simplitate, chiar dacă un cunoscător va zice „wtf”.

  Scopul final era o descriere aproximativă a rolului unui firewall (software), avantajele şi necesitatea lui, cu câteva exemple care să ofere claritate dar fără a intra prea mult în networking. Dacă Marius a înţeles chestiile astea, atunci e ok chiar şi cu toate inadvertenţele respective. La momentul în care va deveni curios despre detalii, vom putea elabora. Dar totul pas cu pas, nu într-o mare găluşcă.
   
 2. Spawn

  Spawn Membru Senior

 3. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  A aparut Miranda-IM v0.8.1.
  Fata de versiunile 0.7.x remarc suportul mult imbunatatit pentru conturi multiple pe acelasi protocol. Acum este inclus in executabilul principal, nu plugin separat, si au disparut si toate problemele de compatibilitate. Also, unele plugin-uri vechi nu mai merg. Printre ele se numara Display Control, care aprindea monitorul cand primeam un mesaj.

  Cu ocazia upgrade-ului am incercat sa fac un pic de curatenie prin baza de date care s-a cam umplut de setari ale diverselor plugin-uri incercate de-a lungul timpului. Mai precis, am vrut sa import doar contactele si arhiva de mesaje in noua versiune, refacand de la zero tot restul setarilor. Dupa 1/2 de ora de setat am inteles de ce utilizatorii noi au probleme majore la capitolul asta. Dupa o ora am renuntat si am mutat toata baza de date veche. :tongue:

  PS: A fost updatat si protocolul Yahoo.
   
 4. Spawn

  Spawn Membru Senior

 5. hulubei

  hulubei questionable intruder

  HDD Regenerator 1.71, acum avand posibilitatea de a face scanare si reparare chiar din Windows.
   
 6. Spawn

  Spawn Membru Senior

 7. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Singurul lucru care nu e menţionat e că Outlook refuză să se închidă cum trebuie no matter what :smile:
   
 8. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  A aparut versiunea 9.10beta (!!!) a lui 7Zip.

  Pana mai de curand erau la 4.65 stabil. Astia inmultesc cu 2 sau cum trec la versiunea urmatoare? :smile:
   
 9. Spawn

  Spawn Membru Senior

 10. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Avast 5.0 - o noua interfata, procesul de inregistrare a fost eliminat pentru versiunea gratuita si cica protectia oferita a fost imbunatatia.
   
 11. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Mersi de info. :wink:
  +1 happy avast users

  P.S. Procesul de inregistrare nu a fost eliminat, doar ca acum e mai simplu si se face direct din interfata AVAST. Nici serial number nu mai trimit pe mail.

  Am impresia ca acum are si mai multe optiuni de configurare, iar interfata este mai user-friendly si mult mai intuitiva.
   
 12. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Hmm, atunci poate schimb (iar) Avira cu el :smile:
   
 13. Spawn

  Spawn Membru Senior

 14. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Eu am renunţat la Comodo fiindcă nu ştie să facă nimic singur, pentru orice mişcare mă întreabă pe mine. Şi la un moment dat devine sâcâitor.
   
 15. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Curios, la mine e mut ca un peste.
  Ma intreaba doar cind e necesar sa ma intrebe. :smile:
   
 16. Foxter

  Foxter Membru Senior

  A incercat un coleg pe sistemul de la servici Comodo Firewall versiunea anterioara si dupa restartul de la instalare nu mai putea sa se logheze in domeniu. A trebuit sa intre adminul local sa il dezinstaleze.
   
 17. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Ce rost isi are un firewall pe PC in interiorul unui LAN, protejat de un alt firewall catre internet?
   
 18. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Să-l protejeze de celelalte calculatoare din LAN?
   
 19. Spawn

  Spawn Membru Senior

 20. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Cine a avut Confiker raspandit in reteaua firmei stie ca are rost. Asa a scapat sistemul meu si al colegului de infectie. Infectia fusese initial la un server de domeniu.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice