Noi apariţii/versiuni de software popular

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Oct 14, 2003.

 1. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Vi s-a întâmplat să puneţi mâna un CD a cărei provenienţă să vi se pară dubioasă? Unele CD-uri neoriginale sunt pur şi simplu copii fidele ale celor originale, însă altele provin din MP3-uri sau din alte fişiere supuse comprimării cu pierdere de calitate. Pentru a descoperi adevărul, există mai multe metode băbeşti foarte nesigure (analizarea frecvenţelor, a pauzelor dintre track-uri etc). Însă cea mai sigură soluţie este True Audio Analyzer, un program care analizează sunetul conform unor algoritmi foarte complecşi, raportând provenienţa unui CD: original (sau copie după original) sau MP3/MPC/OGG/etc.

  Din păcate, el nu este gratuit, versiunea demo funcţionând doar cu primele două track-uri ale fiecărui CD. Dar dacă ţineţi cu orice preţ să aflaţi adevărul, există auCDtect, predecesorul lui True Audio Analyzer, care analizează conform aceloraşi algoritmi fişiere individuale WAV, pe care trebuie să le extrageţi în prealabil de pe CD. El lucrează la nivel de linie de comandă, deci nu e prea prietenos, însă este free.

  Pe aceeaşi pagină puteţi găsi un program mai puţin cunoscut de compresie lossless a sunetului (True Audio Encoder, formatul fişierelor fiind TTA), el ridicându-se ca performanţe la nivelul mai cunoscutelor FLAC sau APE, nu şi ca popularitate.
   

  Attached Files:

  • tau.png
   tau.png
   File size:
   11.7 KB
   Views:
   493
 2. Rabbit

  Rabbit Nebun

  O serie de produse cu sufixul 2005 şi-au făcut apariţia de la Symantec: Norton Internet Security, Norton AntiVirus, Norton Personal Firewall şi Norton AntiSpam.

  Despre Norton Antivirus, cel mai căutat produs de acest tip:
   
 3. Rabbit

  Rabbit Nebun

  1by1 The Directory Player
  E vorba de un player de fişiere audio (implicit doar MP3, dar suportă orice input plugin de Winamp), particularitatea sa fiind faptul că este extrem de mic: executabilul are doar 45.5 KB. Plugin-ul de MPC e aproape de două ori mai mare. :smile:

  Interfaţa e decentă, desigur că nu la nivel de Winamp, dar se poate lucra cu el fără probleme. Decodarea MP3-urilor se realizează prin suportul oferit de sistemul de operare (ACM), deci probabil că nu va funcţiona pe cele care nu au acest suport (doar Windows 95 cred) decât după instalarea suportului corespunzător.
   
 4. Black Mamba

  Black Mamba Membru Senior

  Driver Cleaner 3.3

  Gaim for Windows 1.0.0

   
 5. cart00n

  cart00n Twisted User

  A apărut o nouă versiune a celui mai bun program de copiat cd-uri: CloneCD 5.0.2.2
   
 6. Rabbit

  Rabbit Nebun

 7. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Adobe Reader Speed-Up 1.29

  Adică un soft care face ca fostul Acrobat Reader, actualul Adobe Reader, să pornească mai repede. Şi chiar se simte, era enervant să stai minim 5 secunde pentru ca Domnia Sa să-şi încarce toate plugin-urile, în majoritate nefolositoare.
   
 8. Rabbit

  Rabbit Nebun

  WindowBlinds 4.4
  Probabil cel mai vechi şi mai cunoscut program de acest tip.  GetRight 5.2 Beta 5
  Aştept de vreun an versiunea finală... Nu mi se pare un soft prea reuşit, are foarte multe minusuri la capitolul ergonomie, dar m-am obişnuit cu el. Însă totuşi sper să apară o versiune revoluţionară care să readucă acest soft pe un loc fruntaş printre download managere.
   
 9. Rabbit

  Rabbit Nebun

 10. Rabbit

  Rabbit Nebun

  FLAC 1.1.1

  FLAC (Free Lossless Audio Format) este un program foarte popular de compresie a sunetului fără pierderea calităţii.

  Download
  changelog
   
 11. Tora

  Tora Membru Senior

  4t Tray Minimizer Free - adaugă două controale în plus pentru ferestrele aplicaţiilor, cu care le puteţi uşor minimiza direct în tray, nu numai pe taskbar.
   

  Attached Files:

 12. Tora

  Tora Membru Senior

  Firefox 0.10.1

  Cei care au instalat Firefox PR, pot lua update-ul de aici.
   
 13. Tora

  Tora Membru Senior

 14. Tora

  Tora Membru Senior

 15. Tora

  Tora Membru Senior

  Şi iată că aşteptarea a luat sfârşit. :smile:
  Să vedem acum dacă a meritat. :biggrin:

  GetRight 5.2.0 Final - 3.03MB

  Detalii despre noutăţile aduse de această versiune sunt prezentate pe larg aici.
  Pentru Mozilla şi Firefox acesta face uz de un plug-in, disponibil aici.
   
 16. Rabbit

  Rabbit Nebun

  WinACE 2.6 beta 2
  Propun ca versiunile finale majore să fie postate cu bold, iar beta-urile şi versiunile minore cu font normal.
   
 17. Rabbit

  Rabbit Nebun

  ClipX 1.0.3.0 Beta 12
  Nu ştiu de ce am impresia că îl voi iubi de acum încolo. E suficient un click pe icon-ul lui pentru a selecta unul din cele până la 1024 de clipboard-uri recente (imagine, text, sunet etc) şi a îl transforma în clipboard-ul curent. Singurul dezavantaj este copierea mai lentă în clipboard a imaginilor mari la apăsarea lui Print Screen - durează până la o secundă. (Al doilea dezavantaj e aspectul icon-ului din system tray care seamănă, privit cu coada ochiului, cu cel al lui Outlook Express şi mereu am impresia că am primit un mail nou, când de fapt... :hihi:).

  Later edit: acum am văzut că clipboard-urile vechi sunt păstrate în RAM, ceea ce înseamnă că dacă capturaţi ecranul de prea multe ori veţi ocupa rapid memoria. De aceea nu e bine să setaţi numărul de clipboard-uri ţinute în history la valoarea maximă de 1024 (la 10 imagini 1152x864 aveam deja peste 40 MB ocupaţi).
   

  Attached Files:

 18. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

 19. Tora

  Tora Membru Senior

  SDP Multimedia

  Aţi dorit vreodată să înregistraţi programele transmise de postul radio internet favorit? Sau un stream audio de pe un site? SDP Multimedia face exact asta. Poţi configura programul să înregistreze imediat sau să pornească înregistrarea la o oră stabilită. Deşi are nişte mici lipsuri la capitolul interfaţă, programul îşi face treaba cu brio şi merită cei 2.8MB de download.
  PS: Nu suportă formate RealPlayer (.ram, .rm)
   
 20. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Dacă grafica standard a lui WinRAR (3.40) nu vă place, aveţi la dispoziţie un patch care schimbă interfaţa popularului arhivator precum se vede mai jos.

  Din păcate, înainte de instalare e necesară dezactivarea integrării în Explorer, după care urmează un reboot; după instalare, opţiunile se pot seta din nou la valorile dorite.

  [​IMG]


  Pe autori îi găsiţi aici.
   

  Attached Files:

  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice