Netbook

De greu (1.4kg) e cam cat doua netbook-uri, tu trebuie sa alegi daca vrei sa cari asa mult pentru performanta ceva mai ridicata sau ti-ar ajunge un Atom la 800 de grame. Adica daca te intereseaza asa de mult filmele HD pe un ecran (foarte) mic.
 
miahi, multe netbookuri de 800g care sa nu fie doar un telefon supradimensionat nu prea gasesti :smile:. Cel putin nu la un pret accesibil, adica un pic mai mic de 1500-2000E cat costa Vaio X. Nici macar primele Asus-uri nu cred ca aveau 800g. Sa faci o baterie suficient de usoara si de mica dar care sa te tina ore costa mai mult decat un netbook obisnuit complet. Nu mai spun de restul sistemului care ar trebui sa starca si un pic de performanta dar sa ramana rece si toate astea intr-un pachet minuscul.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_netbooks

Si o comparatie care include raportul greutate/capacitatea bateriei si greutate/autonomie.

L.E. puter, 5 ore (6 declarate) nu mi se pare deloc o autonomie slaba. Cele mai multe netbookuri nu ajung acolo. Si alea care o fac reusesc multumita unei configuratii mai slabe. Wind-ul cred ca detine recordul, cel putin dintre netbookurile uzuale. Si mai mult de 6 ore nu cred ca poti sa obtii fara sa sacrifici functionalitatea complet (adica "totul dezactivat").
 
Am grijă :tongue: Poate pe la tine... Aici nici varianta curentă/veche nu era azi în stoc. Comandă online scrie pe mine, da' mâine dimineaţă.
 
Pai asteapta totusi câteva zile, acum când toti comerciantii baga la greu în fata aparatele cu Windows 7, nu va întârzia nici noul 1005HA. Care de altfel nu a aparut realmente acum, era deja pregatit pe stoc dar scos pe tejghea doar odata cu lansarea oficiala a lui Win 7.

Totusi sunt 90 GB în plus si ultimul wingoz pe care le-ai arunca pe geam.
 
Hard discuri mai încăpătăoare am oricum, iar un Windows 7 pe un netbook... hai să zicem că nu-s chiar atât de optimist. În plus, îmi trebuie în mod explicit XP-ul pentru unul din scopurile lui.
 
Doar o sugestie:MSI Wind U200

Diagonala/rezolutie display: 12.1" / 1366x768 (WXGA LED backlight Glare Type)
CPU: Intel Penryn ULV C723 - 1.2GHz (de performanta nu stiu sa-ti spun nimic)
Video: Intel GMA 4500MHD
Vista Home Premium
Posibilitate de upgrade la Windows 7 pe site-ul MSI la pretul de ~ 30 Euro.


Se gaseste aici sau aici diferenta dintre ele fiind de memorie/hdd.

P.S. Cat despre rularea materialelor video 720p, pe sistemul meu (Atom N270 + GMA 950) singura solutie functionala este MPC-HC + CoreAVC + AC3Filter.
 
Last edited:
La unii cantareste 2kg, la ceilalti 1.4kg. Care o fi greutatea corecta, ca pe site-ul msi e doar varianta cu baterie cu 3 celule ce cantareste 1.3kg? :smile:
 
Domnilor (şi mai ales domnişoarelor) vă anunţ că sunt mândrul posesor al unei scule de 10". Şi oricine ştie că dacă are 10", sigur e neagră :biggrin: Cu adevărat un magnet de amprente, deja a încântat-o pe colega de la biroul alăturat, vrea şi ea una doar a ei, că încape la fix în poşetă.

Autonomia şi greutatea au tras cel mai mult în balanţă până la urmă, aşa că am optat pentru EeePC 1005HA varianta Performance, cu baterie de 6 celule tip „10 ore” (că mai e una tot cu 6 celule de „8 ore”), Atom Z280 şi webcam de 1,3 MP. Sunt impresionat plăcut, display-ul e sharp şi, deşi e glossy când e oprit, nu reuşesc să mă văd în ecran când e pornit - poate şi fiindcă n-am pus să văd un film încă. Windows XP Home e snappy, bootează repejor, wireless-ul e a/g/n150, tastatura e chiar ok iar touchpad-ul mititel e un deliciu Synaptics cu abilităţi multitouch pentru zoom in/out. Greutatea e potrivită, cât o carte mai solidă; cu siguranţă că un laptop de 12" cu +50% la greutate m-ar fi enervat, şi încă nu-s convins că aş simţi diferenţa de performanţă.

Şi acum, afk - mă duc să butonez :biggrin:
 
Pai sa-ti stea în gât, nu suport sa vad ca altii îsi iau scule mai noi si mai faine ca ale mele. :eek: Ceilalti care te felicita sunt ipocriti, eu sunt sincer. :biggrin:

Intr-adevar modelul ala are o autonomie dementiala, ma enerveaza ca marginea de jos a ecranului e prea jos când acesta e deschis. In rest îi invidiez la greu tastatura, probabil cea mai buna non-chicklets existenta.
 
Păi eu îl felicit, că nu simt delşoc nevoia de un astfel de gadget, so... sunt doar spectator interesat :smile:
Să-ţi... booteze :smile:
 
Nu are RAM on-board, ci are un singur slot DDR2 SO-DIMM care a venit cu un modul de 1 GB. Pur şi simplu l-am înlocuit înainte chiar de a-l porni prima dată :smile: Chipset-ul permite maxim 2 GB.
 
Acum vazui, chipsetul (945GS parca) stie 4GB in dual channel dar sporta module de maxim 2GB si ai un singur slot disponibil.

Urmasii:

ASUS Eee PC 1201N: Dual-Core Atom + ION FTW?
As far as Atom netbooks go, the ASUS Eee PC 1201N is currently my favorite of the bunch. If I only had around $500 to spend, it would definitely be in the running for my next laptop purchase, but it does come with some caveats. The fact that the Atom 330 targets the desktop and doesn't support any lower power states means battery life is lower than other CPUs.
 
Nu e niciun urmas, e alta dimensiune, alta categorie, alta utilizare (cu ION-ul ala).

Din pacate piata pentru ultra-portabile s-a croit pe fantasmele sterile ale muflonimii. La a doua generatie de Atom avem doar petarde la care conteaza 1) autonomia 2) ecranul 16:9 lucios 3) 3D, frate. In niciun caz nu se mai complica cineva cu alte optiuni pentru utilizatori mai normali de tehnica de calcul.
 
Back
Top