Netbook

Umm... este un alt netbook din aceeasi serie (eeePC), de la acelasi producator (Asus), cu aproximativ aceleasi feature-uri (accent pe autonomie, portabilitate) si cam acelasi public tinta. Ergo > urmas. :smile: Am spus urmas nu clona.
Nu ma intereseaza ca nu imparte ADN si amprenta digitala cu 1005HA sau 704 sau altul. Alt topic nu era deschis pe tema asta si l-am postat aici.

Nu mi s-a parut ca merita topic dedicat.

Optiuni pentru utilizatori normali are. Dupa cum ai spus si tu are ce a cerut majoritatea, adica useri normali. Video mai sanatos, pentru jocuri si decodare HD, un procesor cu mai multe core-uri si HT ca sa aiba omul 4 ca sa si lucreze pe el daca e cazul si ecran mai adaptat zilelor noastre in sensul de wide.

Deja mi se pare ca iese din sfera netbook la capitolul pret si optiunile tale "normale" presupun ca nu ar putea decat sa ii creasca pretul. Iar autonomia este unul din lucrurile cele mai importante la un netbook. Pentru titlul de "cel mai important" se bate cu pretul :smile:.
 
"Urmasul" e (prea) sinonim cu "succesorul" (în cadrul aceleiasi game) si de aceea se poate produce o mica confuzie (la mine s-a produs :biggrin:)



majoritatea, adica useri normali
Alea one bilion flies ? :goofy:


autonomia este unul din lucrurile cele mai importante la un netbook. Pentru titlul de "cel mai important" se bate cu pretul :smile:.
Inteleg ce spui dar consider ca a devenit un lucru desuet, purtat doar de moda. De ce ? Pentru ca de 2 ani, autonomiile au crescut continuu. Ceea ce e bine. Insa crescând, depasesc nevoile majoritatii muflonimii, care poate reîncarca aparatul cel putin o data pe zi iar cazurile care sunt în deplasare 8, 10, 12 ore pe zi sunt totusi minoritare. Cu cât trece timpul si autonomia noilor modele creste, muflonul marca banul fara sa aibe realmente nevoie de ea. E doar o moda.

Sa zicem ca noile CULV reduc autonomia în beneficiul puterii de calcul, pentru minoritarii care mai au si altceva pe lista. Perfect. Astept sa se întâmple drq ceva si cu ecranele 16:9 cu rezolutie tembela. Si cu altele (am mai spus deja).
 
Eu chiar m-as simti comfortabil cu autonomie de 8-10 ore. Chiar nu am gasit ocazii sa am nevoie de autonomie mai mare si sa nu am parte de o priza pentru 2-3 ore.
 
Eu am avut un 701, la care bateria tinea mult prea putin, iar ecranul era oricum prea mic. Pe urma am trecut la un 1000H, care ma multumeste atat din punct de vedere al autonomiei, cat si al marimii ecranului, mai mult de 1024x600, pentru browsing, eu zic ca nu-i necesar.

Intr-adevar, eu personal, n-as avea nevoie de o autonomie mai mare de 3-4 ore. Dar daca in acelasi pret as putea opta pentru ea, bineinteles ca n-as refuza-o.

Ce-i mare pacat, ca doar unele modele au modem HSUPA, si alea deobicei se gasesc doar pe la operatorii de telefonie mobila. Consider ca in cazul netbook-urilor, modemul era un MUST HAVE pentru toate modelele.
 
In cazul meu, MSI Wind-ul U100 este "every day use" notebook, iar singurele lucruri pe care le-as vrea in plus sunt autonomie mai mare si eventual modemul HSUPA integrat. Pentru autonomie am gasit solutii (o baterie noua de capacitate mare), dar momentan bugetul e putin stramtorat, iar modem HSUPA am luat pe USB.
 
O prietenă dorește să-și ia ceva laptop/netbook. Va fi folosit pentru browsing/mail/IM, deci office stuff - chestii light. Plus filme. Am convenit că ceva din zona 10-12'' ar fi ok. Eu înclin mai mult către 12'' deoarece nu va fi cărat chiar atât de mult încât să devină o povară.

Problemele ce mă rod:
  • flash - ar trebui să se miște decent. Din ce zicea lumea p-aci, dacă ai mai multe ferestre deschise, se cam împute treaba, mai ales pe Atom
  • filme - se doresc a fi vizionate pe TV, deci HDMI is a must
  • HD - având în vedere că nu va fi schimbat prea curând, am zis să fie în stare să decodeze HD (chiar 1080p)
Date fiind cele de mai sus, ION pare cea mai indicată platformă. Astfel, m-am uitat la Asus 1201N și Lenovo IdeaPad S12. În afară de ION, ar mai fi Acer-ul menționat anterior de puter și care are grafică de la Intel care decodează 1080p (4500MHD). Dell Mini 10 (da, știu, e de 10'') ar fi iarăși o opțiune interesantă, mai ales datorită chip-ului Crystal HD de la Broadcom.

Ar mai fi și altele de luat în considerare?

Legat de Atom, am văzut că a apărut N450. Sunt ceva modele în care e împerecheat cu o placă grafică mai răsărită?
 
Mda, am uitat să specific. Bugetul e max. 2000 RON, dar nu aş vrea s-ajung până acolo.
Sincer, n-am luat în calcul Athlon Neo. Modelul respectiv are ecranul (şi preţul) cam mare.
 
Ar mai fi si ceva cu ION, cum ar fi acest Asus.
Costa ceva dar are un subsistem grafic chiar OK si teoretic tine bateria cam 8,5 ore (ma indoiesc insa).
Totul este sa nu fie vorba de un ION SE insa.

LE: daca apuci sa vezi/pui mana pe ambele modele (ma refer la Lenovo si la Asus) te rog mult sa postezi apropos de cum ti s-au parut. :smile:
 
Totul este sa nu fie vorba de un ION SE insa
Se poate transforma usor un SE in ION clasic. Nu e nicio diferenta intre ele. Limitarea e facuta din driver, cu ajutorul BIOS-ului (device ID diferit la SE vs ION).
 
Care-i laptop-u'?

Cerinţe? Office, silly games, poate nişte Sims 2... :happydork:
 
Sims 2 nicio șansă pe netbook, decât să fie Alienware M11x. Placa aia integrată e vai de steaua ei :biggrin:

Eu am văzut 800-900 RON prin Altex/Media Galaxy. Prin urmare n-aș lua SH la prețul ăla.

Încă o chestie ar fi să te orientezi spre un dual-core.
 
Păi, ziceam că ceva decent, încât să ajungă SH pe la 800-900 de lei, poate 1000. :tongue:
 
Având în vedere necesitatea unor astfel de scule în aceste timpuri, thread sticky :smile:

Korby, în general netbooks sunt axate pe browsing, e-mail, editare (nu prea pretențioasă) de documente, mers la prezentări, etc. Prin urmare, ai configurații asemănătoare pe mai toate, cu mici diferențe (SSD de exemplu sau antenă WAN integrată) care sunt mai mult (vezi netbook Sony Vaio care-i pe la 6000-7000 RONz) sau mai puțin (vezi Alienware M11x care-i pe la jumate VS Sony Vaio ăla și te poți juca foarte bine pe el) sau și mai puțin (Benq Joybook sau Asus nujt care sau Lenovo bla bla bla care-s prin zona 800-1200 RON) costisitoare.

Ce ți-aș recomanda în linii mari:
- dual core;
- lotsa RAM;
- SSD + card SDHC de 8-16GB;
- ecran și carcasă mate.

Restul e oarecum cancan.
 
Rite. Caut pe CeGe şi dau raportu' aci', să vedem păreri.

Edit: Canci. :biggrin: Mai aştept, nu e grabă încă.
 
Back
Top