Muzică

SCViper, si eu pot foarte bine sa dorm in timp ce se darama blocul, dar nu pot asculta muzica, mai ales daca sunt si obosit, concomitent cu o alta sursa perturbatoare destul de puternica. Nu pot detasa complet melodia daca pe langa ea mai aud si altceva la un volum destul de ridicat si eventual, ceva care sa atraga atentia (precum vorba unei persoane sau si mai rau, o emisiune la TV).
In acelasi timp nu sunt neaparat fanul unui setup super bun cat timp sunetul nu ma zgarie pe creieri, astfel, o abundenta de medii inalte si eventual ceva inalte joase ma demoleaza psihic asa cum pentru unii zgariatul pe tabla cu creta este ucigator. Spre exemplu, seara trecuta abia am reusit sa termin de ascultat o melodie data destul de tare pe un sistem cu multe medii inalte. Daca mi s-ar fi permis micsorarea volumului ar mai fi fost ceva, dar la volumul ala (si nu era deloc tare) pur si simplu nu stiam unde sa ma pitesc.
 
hulubei: ai dreptate aici, când sunt obosit filtrele nu mai funcţionează aşa bine :biggrin:
Cosmin: am facut asta acum 5 minute, chiar trebuie ? :tongue:
 
@SCViper: ce treaba am eu cu lossless? O iau ca pe o injuratura.

@Cosmin_C: Stai linistit, cumpara-ti un tuner FM ca lumea, fa-ti o antena ca lumea (din astea nu gasesti sa cumperi de-a gata) si asculta un Romantic sau un Total dupa orele 22.00. O sa constati ca se aude cel putin la fel de bine ca 99% din CD-urile bulgaresti de pe piata. Pe care unii le ripeaza numai lossless si dupa aia se bucura ca se aud bine. :smile:

LE: In rest sunt 90% de acord cu ce spune "cineva" la #20.
 
Originally posted by Quark
@Cosmin_C: Stai linistit, cumpara-ti un tuner FM ca lumea, fa-ti o antena ca lumea (din astea nu gasesti sa cumperi de-a gata) si asculta un Romantic sau un Total dupa orele 22.00 si o sa constati ca se aude cel putin la fel de bine ca 99% din CD-urile bulgaresti de pe piata. Pe care unii le ripeaza numai lossless si dupa aia se bucura ca se aud bine. :smile:
Nu trebuie sa imi fac eu ca are un amic. Orice i-ai face sunt limitari prea mari de calitate, de exemplu separarea stereo sau dinamica. Imi pare rau, dar radioul nu poate suna decat decent si nimic mai mult. Cat despre CD-uri bulgaresti nu stiu, oare Chesky are fabrica in Bulgaria ?

P.S. Aici e vorba de muzica deci am incheiat.
 
Inteleg ca asculti NUMAI CD-uri de la Chesky? :nuts: Intrebarea e capcana, sper sa nu raspunzi DA! :smile:
 
Originally posted by Quark
@SCViper: ce treaba am eu cu lossless? O iau ca pe o injuratura.

N-o lua te rog, doar glumeam :smile:
Scuze că te-am băgat în "oala" cu lossless, dar când ai zis "dacă intră P şi C" credeam că te referi la MPC şi nu la PC :smile:
 
Originally posted by hulubei
ascultaţi linia melodică sau vă atrag versurile şi semnificaţia lor
Nici una nici alta în mod special, deşi e evident că fără ele experienţa ar scădea în intensitate. De obicei, mă atrage atmosfera.

are importanţă calitatea sunetului sau important este să ascultaţi melodia preferată indiferent?
Are importanţă calitatea sunetului, şi asta numai pentru că majoritatea covârşitoare a albumelor preferate le găsesc la calitate bună.

Aha, in rest iti bagi dopuri in urechi si capul intr-un bazin cu apa ca sa nu auzi, decat sa simti, ai o traire profunda si sinergica alaturi de spiritul eului tau dainuitor si breinstormat :eek:
Strugurii sunt acri...

Apropo, cum puteti asculta timp indelungat si cu mare placere la casti? Oricat de fidel, de corect si de fain ar fi sunetul, este acea lipsa de sentiment pe care ti-o provoaca atingerea undelor prin aer pe tot corpul.
Printre alte motive, prefer fidelitatea mai ridicată în locul sentimentului de care vorbeşti. E vorba de o preferinţă personală şi nimic mai mult.

Originally posted by SCViper
..."up yours"
...ceea ce faceţi voi se numeşte obsesie şi nimic mai puţin.
Voi sunteţi efectiv obsedaţi de aşa zisa calitate a sursei, iar această obsesie vă împiedică să vă bucuraţi de muzică dacă vine dintr-o sursă mai proastă decat standardele voastre ridicate.
Nu deţin muzică ce provine dintr-o sursă mai proastă decât standardele personale privind calitatea. Trecând peste tonul care pare că cere socoteală şi încearcă să impună un punct de vedere, făcându-se apel la o aroganţă aproape paternală, ar trebui să ştii că e dreptul fiecăruia de a asculta cum doreşte, şi asta tocmai pentru că fiinţele umane sunt imperfecte, deci diferite. Fiecare ansamblu creier + urechi procesează într-un mod diferit sunetele percepute şi stabileşte atât o limită de transparenţă (perceptibilitatea diferenţelor dintre calităţi diferite ale aceluiaşi sunet) cât şi una de deranj (la care apare refuzul de a mai asculta). Limitele sunt personale, strict subiective, iar judecarea lor este similară judecării culorii preferate.
 
1. Atmosfera=versuri+linie melodica.
2. Mergi cu viteza pentru ca majoritatea covarsitoare a masinilor pe care le conduci sunt sport/puternice/de viteza?
3. Nu ai inteles aici absolut nimic, nu comentez mai mult ca ma faci mai troll decat sunt. Si asa sunt pagini pe care nu toti le vad si pentru care, candva, vei primi un raspuns. Respekt, deja!
4. Ce-ai zice daca ti-as spune eu aici ca strugurii sunt acri? M-ai acuza de flame si atac la persoana dupa ce tocmai tu ai facut-o? Sau vei tacea? (postul meu va mai exista? Dupa ce am zis in mod special asta cresc sansele sa dispara :frown:).
5. Are o oarecare dreptate pana la un anumit punct si anume la distanta de atmosfera daca vrei sa vorbesti despre totul unitar, atunci cand nu asculti decat zumzaiala si faci analiza pe ea.

P.S. Am raspuns pentru fiecare paragraf.
 
Tocmai mă lovi aşa o greaţă, şi nu am vrut să nu postez pe tema asta. Idee care ar trebui să vă dea de gândit (dacă vreunul dintre voi o înţelege ca pe o jignire atunci nu mai e nimic de spus): voi ce vârstă aveţi (psihologică, desigur)?
 
Ce/cum/de ce/etce(tera)

Acasa ascult la niste boxe de plastic (Philips 2*5W RMS), la munca la o pereche de HP195, totul venind din vreun AC '97.
Iar legat de Bulgaria de acum ceva posturi, una e sa asculti muzica (provenind) de pe un CD Pierre Verany si alta e vreun Supraphon sau Electrecord. La primul chiar si pe caseta audio (asa am inceput cu totii, nu-i asa?) sau la niste boxe ordinare ti-e mai mare dragul sa asculti - Vivaldi, sa zicem. Pe cand celelalte suna ca de duzina. Considerand aceleasi lucrari si ignorand diferentele de interpretare.
Bineinteles ca interpretarea nu e de ignorat, era doar un scenariu. Astfel, tot as prefera sa ascult de pe caseta Musica Antiqua Koln decat Philarmonia Slovakia de pe CD.
Ce ascult? Incerc sa ascult fiecare instrument/ansamblu in parte - daca se poate, linia melodica - mai greu cand e atata polifonie in joc, iar mai apoi versurile, desi vocea tot ca instrument o pot considera, mai greu pricep italiana.
 
Exact asa patesc si eu: vocea mai ca pentru mine tot instrument este, motiv pentru care semnificatia versurilor nu conteaza prea mult cat timp ele suna lin pe ritmul melodiei completand-o.
 
Daca e o limba necunoscuta cred ca ar fi OK. Dar intr-una cunoscuta as putea ajunge zgariat pe creier de partea constienta.
 
Back
Top