Mozilla Firefox

As a sidenote, Adblock Plus apare pe site-ul lor ca 0.7.5.4 (incompatibil cu FX 3), dar în lista de Addons de la Mozilla apare 0.7.5.5 (compatibil). Nice :wink:
 
Split? De fiecare dată când intru să văd ce a mai apărut şi văd că e vorba tot de Firefox creşte dezamăgirea exponenţial.
 
oldbar in caz ca aveti si voi probleme cu AwesomeBar si Weave ca o alternativa la Google browser sync care se pare ca e discontinued.
 
Ştie cineva un add-on similar cu Fasterfox şi care să meargă pe FX3? Fasterfox nu a mai fost actualizat din 2006 :frown:
 
Uite un workaround pt Fasterfox:
1.Download the XPI file
2.Rename it to .zip and extract it somewhere
3.Find the line "<em:maxVersion>2.0.0.*</em:maxVersion>"
4.Replace 2 with 3
5.Archive the files using ZIP compression
6.Rename the ZIP file to XPI and install the extension(double click it and select firefox as application that will run the file).

Se pare ca functioneaza dupa.
 
Split? De fiecare dată când intru să văd ce a mai apărut şi văd că e vorba tot de Firefox creşte dezamăgirea exponenţial.
Am mutat eu posturile în thread-ul dedicat.
 
In primele 24h a fost descarcat aproape 8.3 milioane ori, numai de pe serverele oficiale. Cota sa de piata a crescut la ~6%.

Toata nebunia asta cu 'spreadfirefox' mi se pare o miscare de marketing foarte agresiva, noua versiune fiind puternic promovata.
 
Cota de piaţă nu se măsoară prin numărul de kit-uri descărcate, ci prin numărul de utilizatori. Eu, de exemplu, am descărcat kit-ul de 3 ori - o dată la birou, şi de două ori acasă, unul în US English şi celălalt în română. Însă cu kit-ul descărcat îl voi pune pe toate PC-urile ce le am în administrare, inclusiv al soră-mii, care nu va descărca kit-ul. Deci, cum legi numărul de download-uri de numărul de utilizatori? Printr-o presupunere? E exact la fel cu discrepanţa între tirajul unei reviste şi numărul de cititori.

Ce-au făcut băieţii ăştia a fost o chestie deşteaptă de imagine:
- a fost un fel de „team building” pentru utilizatorii fideli, cei care de altfel sunt şi cei ce promovează Firefox direct către alţi utilizatori prin reclamă de la gură la gură;
- către restul lumii, a fost un moment în care au putut capta atenţia printr-o idee inovatoare şi pentru a-şi întări brand-ul prin asociere cu Cartea Recordurilor.

N-a fost o campanie de promovare a open source, nici a standardelor W3C, nici măcar a îmbunătăţirilor aduse de Firefox 3. N-a fost nevoie; miezul de utilizatori ce s-au implicat în stabilirea recordului ştiu deja astea.
 
Voi ce parere aveti despre Firefox 3.0? Unii spun ca e wow, insa pe mine m-a facut sa-l dau jos dupa 2 zile de folosire si nu-mi place chiar piesa de rezistenta, location bar-ul. Probabil si lipsa updatelor la teme si extensii m-a facut sa mai aman un pic Folosirea firefox 3.
 
Sunt doar 2 diferenţe ce le-am observat: butoanele de Back/Next care au dispărut şi au fost înlocuite de unul singur, şi sistemul enervant de autocomplete la URL-uri care încă n-am aflat cum se opreşte. Toate extensiile merg, funcţional nu am întâmpinat probleme.

Pentru ca să ocupe mai puţin spaţiu pe ecran, eu încă din versiunea 2 am renunţat la Navigation Toolbar, mutând butoanele back/next/refresh/stop şi location bar în spaţiul nefolosit din bara de meniu. Imediat dedesubt este Bookmarks Toolbar. Poate că nu pare mare lucru, însă pe un ecran de laptop în format wide te lupţi pentru fiecare pixel pe verticală :smile:
 

Attachments

  • Firefox-default.png
    Firefox-default.png
    78.1 KB · Views: 43
  • Firefox-custom.png
    Firefox-custom.png
    79.3 KB · Views: 45
Extensia "oldbar" face address bar pe stilul vechi (doar aspectul, funcţionalitatea de căutare rămîne).

Toate extensiile pe care le folosesc (vreo 40) merg cu Firefox 3. Multe au fost actualizate, la unele am căutat versiunile beta pe site-ul autorului, multe pot fi forţate cu Nightly Tester Tools (care e şi el adaptat să lucreze mult mai bine cu FF3).

Temele nu mă interesează. Integrarea sporită a lui FF3 pe Linux cu Gnome/GTK a dus la imitarea perfectă a temelor native, deci toată treaba cu temele mi-a devenit irelevantă.

Apropo puter, sper c-ai ascuns Navigation Toolbar, nu l-ai lăsat aşa gol acolo. :smile: Şi eu am făcut ceva foarte similar, numai că în loc să duc sus butoanele am dus bookmarks.

Apropo, încercaţi extensia Total Toolbar (cu condiţia să nu folosiţi All-In-One Sidebar), promite să ofere customizare totală a tot ce înseamnă toolbar/statusbar etc.
 
Am avut FireFox 2.0.0.14. Ce imi trece prin cap? Pun FireFox 3 peste cel vechi, pastreaza setarile. Yes! Le-a pastrat. No! Se blocheaza. La greu. Ma mir ca ma lasa sa scriu mesajul asta. La munca deja am pus FireFox 2 la loc, ca pana setez toate extensiile mi se face rau. Si desigur, FX 2 nu mai mergea dupa reinstalare, a trebuit sa sterg tot folderul din Program Files si la o noua reinstalare a mers. Phew.

Si in FX 3 imi merg cam toate extensiile mai importante. Ah, da, mai e una: Tab Mix Plus care nu merge. Pentru mine Tab Mix Plus e extensia extensiilor, le da lectii tuturor (mentionez doar optiunea de a selecta 30 de linkuri si click dreapta open links in new tabs; sau te duci pe un tab si dai click dreapta: close right tabs; sau sa faci un tab sa nu poata fi inchis; sau sa elimine complet open links in new window, le face pe toate tabs; sau tab-uri pe multi-row).

Mi-a mai "furat" si AutoCopy-ul, dar cred ca il pot activa cu Nightly Tester Tools sau cu metoda mai inceata de editare a versiunii cu care e compatibila prezentata mai sus.

In week-end ori iau FX de la zero cu toate extnesiile (of mare), ori raman la FX 2 o perioada (of mic). Si fara Tab Mix Plus in FX 3 e cam rau, mai degraba astept.

Vedeti si linkul asta:
http://lifehacker.com/396312/power-users-guide-to-firefox-3

Lifehacker au fost dati peste cap de noua varianta de FX, numai despre asta scriu. :smile:
 
Back
Top