Mozilla Firefox

Nu si-au permis sa arate cu degetul inspre useri. Ar avea mult prea mult de pierdut. Dar faptul ca nu si-au luat destule masuri de siguranta nu arata decat ca nu sunt precauti, nu ca nu au dreptul sa fie nemultumiti de atitudinea celorlalti.

Anyway, let's leave it at that. Intr-adevar e vorba de proasta organizare, dar si userii/companiile care au stricat surpriza au facut mai mult rau decat bine (chiar daca probabil ca nu intentionau asta).
 
OK, a fost vorba de anumite site-uri de ştiri. Nu am stat să caut care, dar bănuiesc că a fost cineva de tagma Inquirer/Register. Însă asta era de aşteptat, la un release de asemenea importanţă. Iar a te plânge acum dă impresia că eşti supărat pe userii care au descărcat softul şi au blocat serverul. E de parcă un cântăreţ s-ar plânge public că a apărut în tabloid că stă la Ritz San Francisco şi hotelul a fost înconjurat de fani peste noapte.

Nimeni nu observă partea bună: IE7 nu a fost aşteptat cu atâta entuziasm.

Anyway, let's leave it at that.
 
"It's more sort of a natural evolution. It felt to us like a 2.0 product, particularly if we looked at it from what 1.0 was, to 2.0. It was like half steps, from 1.0 to 1.5 to 2.0. It's also a very stable and rock solid release - it's really ready for the masses. So it really does feel like a 2, as opposed to a 1.x product. Firefox 2 has, we estimate, between 3-4 times the number of fixes than FF 1.5 did. And that doesn't just include fixes and bugs, but all of the feature work as well as memory, stability and security issues. But there's certainly a lot in it which makes it really solid."
http://www.readwriteweb.com/archives/firefox_2_launch_interview.php

Ce-i haios e că articolul lui Thurrot mi se pare scris pe un ton aproape identic cu altul, A Week With IE7, de data asta din perspectiva inversă. :smile:
 
Pentru cei (ca mine) care nu au trecut la 2.0, a apărut 1.5.0.8.
Firefox 1.5.0.8 is a security and stability update that is part of our ongoing program to provide a safe Internet experience for our customers. We recommend that all Firefox 1.5.0.x users upgrade to this latest version.

* Improvements to product stability
* Several security fixes

Release Date: November 7, 2006

Note: Firefox 1.5.0.x will be maintained with security and stability updates until April 24, 2007. All users are strongly encouraged to upgrade to Firefox 2.
 
Şi pentru că tot s-a amintit de chestii 2.0... :tongue:

La conferinţa Web 2.0 de la San Francisco, Mozilla Foundation şi Adobe au anunţat o colaborare în vederea stabilirii unui standard comun pentru limbajul de scripting.

Astfel, Adobe va pune la dispoziţie părţi de cod sursă din ActionScript Virtual Machine (utilizat pentru Flash Player), de care Mozilla se va folosi pentru îmbunătăţirea compatibilităţilor cu Firefox şi în Tamarin - un proiect pentru o maşină virtuală open-source, ce va implementa specificaţii din viitorul ECMA Script 4 în vederea adoptării unui limbaj standard universal pentru multi-platform web developing.

Alte detalii.
 
Am o forma de problema, care presupun ca este cauzata de o setare pe care nu o identific. In momentele cand scriu aceste randuri, toate cuvintele se subliniza automat cu rosu, exact ca spellcheck din Word. Cum dezactivez functia asta ?
Precizez ca mi se intampla in Firefox, la orice mail scris sau post pus pe net.
Am FF 2.0 si tema este cea default de FF (desi arata ca cea din IE acel logo, in paranteza fie spus).
 
A fost lansată versiunea 3.0a1 a.k.a. "Gran Paradiso" Alpha 1 - bazată pe Gecko 1.9 (aflat momentan în stadiu Alpha 1) şi prima care trece testul ACID2.

Odată cu aceasta, însă, browserul nu va mai funcţiona pe Windows 95, 98 sau ME, respectiv pe versiuni anterioare lui Mac OS X 10.3.9.
 
Oricum nu contează aşa de mult. ACID se bazează pe cele mai ciudate caracteristici ale specificaţiilor, testează dacă implementarea se aproprie de perfecţiune. Un browser nu are nevoie să treacă de el pentru a oferi o implementare decentă, pentru că 99,9% dintre site-uri nu folosesc asemenea tehnici.
 
Back
Top