Mozilla Firefox

Mozilla Firefox 2 Release Candidate 2
* A new theme that updates Firefox’s familiar interface
* Built in Phishing Protection
* Enhanced search engine management and search suggestions for Google, Yahoo! and Answers.com
* Improvements to tabbed browsing, including the ability to re-open recently closed tabs
* Firefox will resume from where you left off after a system crash or browser restart
* Better support for previewing and subscribing to Web feeds
* Inline spell checking in Web forms
* The ability to create bookmarks with “Live Titles” for Web sites that offer microsummaries
* New Add-ons manager that simplifies management of extensions and themes.
* Support for JavaScript 1.7
* Extended search plugin format
* Updates to the extension system to provide enhanced security and to allow for easier localization of extensions
* Support for client-side session and persistent storage
* Support for SVG text using svg:textPath
* New Windows installer based on Nullsoft Scriptable Install System
Download.
 
Vreo părere personală despre el, l-ai testat?
 
L-am folosit puţin, doar ca să mai văd ce şi cum, după care am revenit la 1.5.0.7 deoarece unele extensii destul de "vitale" pentru mine nu au încă versiuni compatibile lansate oficial.

Totuşi, ca impresii tech-related - am observat că se mişcă o idee mai repede (program şi tab load time - aspectele ce ţin de program, nu de conexiunea la internet), plus că nu mai apar crashurile frecvente din RC1.

Iar ca design şi alte aspecte legate de funcţionalitate - mi se pare o idee bună adăugarea managerului pentru search engines şi facilităţile pentru news feeds, au mai extins opţiunile legate de taburi şi browsing sessions (dar tot nu le egalează pe cele oferite de Tab Mix Plus, care nu e compatibilă încă), aspectul e ceva mai eye-candy cu noua temă standard (deşi mie tot nu-mi place :biggrin:) şi adăugarea funcţiei de spellcheck mi se pare o idee cât se poate de utilă.

N-am apucat să mă uit cu prea mare atenţie la opţiunile de securitate nou implementate (site check, anti-phishing) şi nici nu aveam la îndemână "material" de testat. :tongue:
 
Eu nu am luat link-ul de pe alt site. L-am găsit singur pe serverul FTP public al mozilla.org, după ce aflasem că apăruse pe serverul HTTP.

Ce spun ei acolo mi se pare extralame. Nu vrei să ţi se descarce softul? Îl ţii în zona privată, că doar nu e mare brânză să o faci.
 
Între timp a răspuns omul, tot acolo, la obiecţia ta. Vezi "update". În principiu e ceva ce bănuisem: ar complica lucrurile pentru echipa QA şi în definitiv tot n-ar realiza nimic, pentru că parolele s-ar afla.
 
De ce s-ar afla? De ce la alţii nu se află? De ce Microsoft şi-a editat pagina de IE, la numai 10 minute după ce redescărcasem la mişto de pe link-ul de IE7RC1 ca să descopăr că e IE7 final?

Dacă ar fi parolat download-ul, s-ar fi văzut foarte clar de la cine s-a scurs informaţia. Or asta nu se vrea. :wink:

Oricine a administrat un server HTTP/FTP ştie cât de lame e scuza lor.
 
Eu nu inteleg care e obiectia la ce s-a intamplat. De fapt nu inteleg de ce este atat de deranjant si de ce e facut sa para ca "o conspiratie". :rolleyes:
 
Băieţii de la Mozilla au obiectat cât de "..." sunt userii care nu au avut răbdare ca să pună ei link-ul oficial la Firefox 2.0, ci l-au descoperit singuri pe serverele publice mozilla.org. Şi, mai ales, serviciile de news care nu s-au pus cu fundul pe ştire. Asta le-a crescut traficul până la nivelul la care "cine trebuia" (QA etc.) nu au reuşit să şi-l descarce înaintea căţeilor.

Nu îi înţeleg. Întâi they screw up, apoi caută să dea vina pe alţii. Asta la un release care era aşteptat şi sărbătorit de milioane de useri. Exemplu de dicţionar despre cum să-ţi dai foc la propria căruţă.
 
Ideea lor era evitarea unor situaţii în genul celei apărute acum câteva ore, când ftp.mozilla.org dădea un mesaj de "connection timeout" din cauza atingerii limitei superioare de utilizatori permişi simultan.

Şi asta pentru că vine every average Joe să descarce aplicaţia repede-repede, indiferent (sau inconştient) de conscecinţe, pentru că acolo l-a dus click-ul făcut pe linkul din ştirea publicată pe site-ul x şi/sau ca să se poată lăuda amicilor de la bloc că "a pus mâna pe browser imediat cum a apărut".
 
Originally posted by Pisoi
Băieţii de la Mozilla au obiectat cât de "..." sunt userii care nu au avut răbdare ca să pună ei link-ul oficial la Firefox 2.0
Poate ar fi trebuit să citeşti puţin mai atent:
What I said I was upset about was news organizations “announcing” our releases for us when we haven’t released.
 
Well... Nu am intrat pe site-ul lor de ceva timp, deci nu am simtit pe pielea mea acel neajuns. Totusi ramane ultima intrebare, de ce e aceasta situatie facuta sa para o conspiratie:
Dacă ar fi parolat download-ul, s-ar fi văzut foarte clar de la cine s-a scurs informaţia. Or asta nu se vrea.
Eu as pune-o mai degraba pe seama proastei planificari. Nu au luat in calcul toate situatiile probabile si s-au impotmolit.
 
N-au released pe..., jarod. Eu am FF 2.0, fără nici un fel de beta/RC în user agent. Cine i-a pus să pună softul în directorul de releases, atât pe FTP cât şi pe HTTP?

Ce îi doare pe ei, de fapt, e că nu au fost primii care să anunţe, fază la care îi înţeleg, dar tot mi se pare lame să dea vina pe alţii când organizarea proastă le aparţine.
 
Mi se pare de bun simt (nu este neaparat o regula scrisa si totusi...) sa astepti ca cel care produce softul (si nu numai) sa anunte lansarea. In general mi se pare lipsit de tact si bun simt sa vorbesti in numele cuiva fara sa ceri acordul. Si se pare ca in cazul de fata respectivele site-uri nu au nimerit-o, anuntand o lansare care practic nu a existat. Asa cum faptul ca ai pus mana pe un film/joc inaintea premierei/lansarii nu inseamna ca "ai lansat filmul/jocul" sau ca a fost lansat de producator.
 
Hai să clarificăm, bausto. Mozilla anunţase release-ul pe 24. În 23, nişte useri curioşi au găsit release-ul pe site şi au dat mai departe. Ce trebuiau să facă site-urile de ştiri, să aştepte până anunţă altul?

Asta e atât de naiv din partea lor; în era digg.com, e suficient ca un user să pună informaţia pe digg, reddit etc. Site-urile de ştiri sunt deja redundante la faza asta.
 
Tu nu ai inteles exact ce vreau sa spun. Mie mi se pare perfect indreptatit sa fii deranjat sau suparat ca cineva "leak-uieste" soft-ul tau inainte de lansarea oficiala. Si de aici pana la a-i ataca pentru ca "Băieţii de la Mozilla au obiectat cât de "..." sunt userii" e ceva.
Reactia ta este mult prea dura pentru situatia de fata si eu nu pot sa vad decat o singura justificare.

Asta si in conditiile in care daca era vorba de alta companie in fix aceeasi situatie, alta ar fi fost reactia ta.
 
"Compania" mea a avut azi o situaţie similară. :biggrin:

Ce e mai bine? Să arăţi userii cu degetul sau să îţi asumi răspunderea?

Editat pentru clarificare
 
Back
Top