Mozilla Firefox

Tot pentru backup, nici MozBackup nu e o soluţie de ocolit.

Iar la capitolul de extindere a funcţionalităţii browserului, pasionaţii de fotbal care urmăresc meciurile din cadrul World Cup 2006 ar putea arunca o privire la Joga.com Companion. :smile:
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    54.7 KB · Views: 704
O extensie cum este aceea de la Google, dar care sa imi permita sa salvez eu pe hdd toate setarile, parolele + conturile, extensiile instalate, etc. si care evident sa nu se duca pe net de fiecare data cand deschid browser-ul, exista ?
Eu am ajuns sa scriu intr-un fisier ce extensii folosesc, ca nu am gasit ceva care sa faca asta pentru mine. :frown: Iar user + parola le bag iar si iar, de cate ori instalez windows-ul. E cam pesimista imaginea.
 
Da, am citit, si singura extensie care face ce vreau eu este cea de la Google, pe care evident ca nu vreau sa o instalez ca sa imi trimita date la fiecare pornire a browser-ului. Este de ajuns sa le salveze o data. Hmm, ar insemna sa instalez extensia, sa o folosesc, si apoi sa o dezinstalez. Cred ca asta mi-ar rezolva fobia cu trimiterea datelor la fiecare deschidere a FF.
 
Originally posted by xen_chris
O extensie ... care sa imi permita sa salvez eu pe hdd toate setarile, parolele + conturile, extensiile instalate, etc. si care evident sa nu se duca pe net de fiecare data cand deschid browser-ul, exista ?

Ceea ce vroia sa spuna |nrg| este ca MozBackup face treaba asta. Cand ai nevoie poti alege ce sectiuni salvate sa fie resturate.
 

Attachments

  • mozbackup.png
    mozbackup.png
    13.2 KB · Views: 636
Atenţie la Joga Companion! Acum câteva minute m-a anunţat că apărut o versiune mai nouă; am acceptat upgrade-ul şi m-am pomenit plin de adware. Din fericire, Symantec Antivirus a ras tot ce era de ras.
 
Am facut back-up si prin FEBE 2.0 si prin Mozilla Back-up. Caci ce e mai bun decat un back-up ? Doua back-up-uri.
 
În vederea îmbunătăţirii browserului Firefox, Mozilla a lansat o iniţiativă bazată pe o serie de chestionare la care oricine poate răspunde, în urma înregistrării în User Panel.

In other news, ieri s-a trecut de pragul de 200.000.000 de downloaduri pentru Firefox. :thumbs:
 
"In urma inregistrarii"? Pai ce relevanta au acele chestionare? Cine se va inregistra sunt userii actuali, adica acei oameni carora deja le place Firefox.
 
Privind lucrurile "your way" - crezi că utilizatorii actuali de Firefox nu au şi ei sugestii şi propuneri pentru îmbunătăţirea browserului?

Abordând nişte perspective mai largi - există persoane care folosesc alte browsere numai pentru că Firefox nu poate să facă <ceva> sau că nu are <altceva>. Deci, cred eu, li se oferă astfel o şansă de a-şi prezenta şi ei doleanţele "for a better future".
 
Mie nu-mi place directia in care merge FF, nu faptul ca are sau n-are <ceva>. Mai exact faptul ca nu exista o directie in care se merge. Sa lasi pe toata lumea sa scrie plugin-uri de capul lor si sa contribuie la dezvoltare e o idee cat se poate de gresita in opinia mea.
Bineinteles, poti sa ma contrazici aducand ca argument Miranda IM care tot pe plugin-uri se bazeaza. Dar parca nu-i acelasi lucru... Parca Miranda e mai bine organizata in timp ce FF aduce a atmosfera Linux unde 10 programe fac acelasi lucru dar nici unul nu le poate inlocui cu succes pe toate celelalte. Miranda stie ce vrea - FF doar "take the web back".
Nu m-am exprimat prea bine dar cred ca ai inteles ce vreau sa spun.

BTW, stiai ca ultima versiune nu mai ruleaza pe 98? De ce oare...? Sa ghicesc: de lene, graba si durut in cot?
 
Deoarece sistemul operare a fost declarat mort/abandonat de Microsoft?
Concurenţă de unul singur nu se poate. Mozilla vrea să lupte, să simtă în ceafă suflarea inamicului... nu să i se dea totul pe tavă :biggrin:

Pomana? P-tiuui! :biggrin2:
 
Marius '95, la capitolul cu direcţia (sau sensul? :wink:) în care se îndreaptă Firefox, permite-mi să cred că eşti o idee cam subiectiv pe motiv că nu-ţi mai merge pe Win98*. :tongue:

Scopul final e unul cât se poate de clar: un browser simpluţ şi eficient la bază, la care se adaugă extrem de multe posibilităţi de extindere şi/sau modificare - după preferinţele personale, nu băgate pe gât.

Iar respectivele extensii nu sunt scrise chiar la întâmplare şi de către oricine, plus că cele oficiale sunt oricum verificate în prealabil. Per total, sistemul e organizat ok şi există şi extensii bune efectiv, poate chiar vitale (ca şi la Miranda, de altfel), care îţi oferă cam tot ce ai putea vrea de la un browser. Mă gândesc, totuşi, că poate nu ai avut tu răbdare (sau interes) să arunci o privire mai atentă pe acolo. :smile:


*Te-ai referit la 1.5.0.5 sau la 2b1?
 
1) M-am referit la 2(b1?).

2) Subiectiv? Pai dar bineinteles ca sunt subiectiv! Ca doar pe calcul meu il instalez si eu il folosesc. Daca as scrie un articol/test sau as fi admin la o firma si ar trebui sa instalez FF pe n-spe calcuri pentru tz-spe useri, atunci da, ar trebui sa fiu obiectiv.

3) FF - browser simplutz? Pentru mine IE v5.5 este browser simplutz. N-are skin-uri. :smile: Scoate-le din FF daca poti!

4) Ai dreptate. Nu prea mi-am dat osteneala sa ma uit printre plugin-uri.
 
Când am zis de simplitate, m-am referit la aspectele de funcţionalitate şi utilizare, nu la felul în care arată efectiv.

În orice caz, temele nu le poţi scoate de tot, însă dacă de coloristică şi design în general e vorba, vezi că se găsesc şi teme minimaliste / compacte, plus că poţi să pui să-ţi arate doar text în loc de icons la butoane (click dreapta pe toolbar, Customize...). :rolleyes:
 
Back
Top