Mozilla Firefox

Mie mi-a făcut update incă încă de ieri. :rolleyes:
Apropo, abia azi am observat ce mult ram mănâncă Firefoxul. Am 3 tab-uri deschise si haleste peste 50 mb din ram. Singurul aspect negativ pe care i l-am găsit până acum.:smile:
 
Îmi lipseşte Wand-ul din Opera. Opţiunea Saved passwords nu mă ajută prea mult. De exemplu, nu vede că introduc parolă la logarea pe Gmail, aşa că, de fiecare dată cînd sînt în Firefox trebuie să tastez datele, ceea ce e deranjant. Ştiţi vreo extensie care face ceva asemănător Wand-ului? Eu am căutat, dar n-am găsit nimic care să mă mulţumească.
 
A sosit şi 1.0.6. Următoarea versiune „majoră” se pare că va fi 1.5 (nu 1.1 cum se aştepta toată lumea). Motivul? O grămadă de funcţii noi, zic ei. Va apărea prin septembrie.
 
N-am nimic cu reclamele. De bun simţ şi care ocupă locu` lor bine definit în pagină. M-au enervat flaşurile alea, am căutat "firefox flash blocker" şi am rezolvat.
 
Deşi se laudă că mai modifică şi cod pe ici pe colo, cei doi pomeniţi de tine practic, nu fac decît să compileze pentru diferite arhitecturi cu diferite grade de optimizare.
Eu zic că Ff-ul meu compilat cu -O3 -march=athlonxp e de ajuns. :smile: Dacă mă supăr, data viitoare bag şi un -funroll-loops şi -omg-optimized. :biggrin:
 
Întotdeauna mi-au plăcut programatorii pasionaţi :smile:
Din ce-ai spus tu acolo am înţeles cam cât ar înţelege bunicul meu dacă i-aş explica jocul de flanc la bridge :biggrin:
Oricum aici sau aici sunt explicate câteva din optimizările folosite de mmoy, stipe sau moox...
 
Heh, nu sunt un programator pasionat, doar gentoo user. Acolo setezi nişte opţiuni generice (gen -O3 -march) cu care îţi compilezi sistemul - şi care optimizezi codul pentru maşina ta. Omg-optimized este setarea de „'şto” a ricerilor gentoo (vine de la Oh my God optimized şi nu am găsit-o în manualul gcc, dar sunt nişte „explicaţii” aici). :smile:
 
# Fix for a potential buffer overflow vulnerability when loading a hostname with all soft-hyphens
# Fix to prevent URLs passed from external programs from being parsed by the shell (Linux only)
# Fix to prevent a crash when loading a Proxy Auto-Config (PAC) script that uses an "eval" statement
# Fix to restore InstallTrigger.getVersion() for Extension authors
Cam asta cuprinde noua versiune, 1.0.7 de Mozilla Firefox.
 
Odata cu aparitia FF 1.5 Rc1, a aparut si o extensie foarte interesanta.
IE Tab permite deschiderea de taburi care folosesc motorul de randare IE, pt. acele site-uri care se "bucura" de webmasteri... mai putin competenti.

Se pare ca merge si pe versiunea 1.0.x dar trebuie instalat ceva in prealabil(scrie despre ce e vorba in descrierea extensiei) si aveti rabdare cu linkul, se incarca greu cateodata.

Edit: Am avut timp sa ma joc putin cu extensia si chiar functioneaza perfect. Imi place ca se poate seta o lista cu site-uri pe care sa le deschida automat intr-un IE tab si ca nu creste memoria utilizata cu prea mult.
Am atasat si screenshot, sa vedeti cum arata lucrurile.
 
Last edited by a moderator:
Real încântată de ideea extensiei de mai sus, m-am dus să testez oarecare site-uri pe care le ştiam IE only. Ei bine, când am ajuns la site-ul lui SKIL cu logo-uri, aplicaţia respectivă tot nu merge (lipsa implementării suportului pentru DX coding, probabil). Şi am înţeles că ar mai fi şi alte probleme cu ActiveX.

Deci se pare că nu funcţionează chiar perfect. Recunosc, însă, că în rest nu am mai găsit alte inconveniente de gen; dar nici nu am văzut pe nicăieri să specifice exact care standarde IE only merg 100% şi care nu. :rolleyes:

 
Last edited by a moderator:
Insert a hyperlink into your message

Problema pare a fi ca si atunci cand foloseste motorul de randare IE, se identifica tot ca Firefox.
Se poate rezolva instaland extensia User Agent Switcher si setand-o sa identifice browserul ca IE si adaugand pagina "http://www.freegsm.ro/2.php" in lista paginilor care se dechid automat cu IE tab.
Alte site-uri care merg doar pe IE nu-mi vin in minte acum, asa ca n-am mai avut ocazia sa testez mai mult.

Singura problema pt. care am mai intalnit-o este daca deschid un tab nou, ma duc la freegsm.ro si apas pe start, cand incearca sa deschida o fereastra noua se inchide browserul.
Daca-l redeschid si apas din nou pe start merge.
 
Da, am reuşit şi eu să îl fac să meargă. Merci de indicaţii, Ch3m1kal. :smile:

Problema cu închiderea browserului n-am întâlnit-o; în schimb, la mine se deschide de două ori fereastra respectivă la clic pe Start. Mici scăpări mai înţelesesem că ar fi cu audio / video streaming la site-uri gen http://music.yahoo.com, dar mie mi-au mers, în general.
 
Back
Top