Mozilla Firefox

Firefox 4 is here :smile:

Și, o surpriză plăcută, interfața e accelerată grafic. Prin GPU adicătăle. Uitasem Fraps pornit :biggrin:

ff4.png
 
Fx 4 e the suck pînă acum. E un fel de Vista - încet fără vreo justificare. Mai e și ripoff Chrome la interfață; nu că n-ar fi mișto.
 
Mie FF4 mi-a eliminat toate bugs supărătoare de genul blocări la exit (și rămânea procesul Firefox pornit și trebuia end task din task manager), Youtube hang/youtube hang la fullscreen. Se mișcă decent, ocupă RAM decent, nu are RAM leaks FF3.6 de ajungea ăsta după o noapte de idle cu 1 pagină să ia 1.5GB RAM...

Overall 10/10, îmi aduce mult aminte de FF2. Doar că da, este relativ lent VS Chrome. Dar la FF am aproximativ 15 addons, iar la Chrome nici unul. Mă rog, Iron, nu Chrome efectiv.
 
Firefox 5.0 is out.

The latest version of Firefox has the following changes:

Added support for CSS animations
The Do-Not-Track header preference has been moved to increase discoverability
Tuned HTTP idle connection logic for increased performance
Improved canvas, JavaScript, memory, and networking performance
Improved standards support for HTML5, XHR, MathML, SMIL, and canvas
Improved spell checking for some locales
Improved desktop environment integration for Linux users
WebGL content can no longer load cross-domain textures
Background tabs have setTimeout and setInterval clamped to 1000ms to improve performance
Fixed several stability issues
Fixed several security issues

Modificarile sunt "sub capota".
 
Tocmai mă pregăteam să scriu și eu de asta, dar a trebuit să fac curat la iepure mai întâi :smile:.

Se pare că Google i-a împins și pe ei la un ritm mai alert, să vedem însă cum se țin de el. Ce pot să spun până acum e că e ultimul Firefox pentru care folosesc versiunea oficială, și asta pentru că m-au obligat să fac un reboot ca să meargă noua versiune. Ce naiba trebuie înlocuit la el de are nevoie de reboot? La următorul o să iau un kit "portable".
 
Ce pot să spun până acum e că e ultimul Firefox pentru care folosesc versiunea oficială, și asta pentru că m-au obligat să fac un reboot ca să meargă noua versiune. Ce naiba trebuie înlocuit la el de are nevoie de reboot? La următorul o să iau un kit "portable".

Reboot?!?! Am facut 3 instalari in seara asta, atat cu update-ul automat cat si descarcat kitul separat. Sistemele pe care am facut instalarea sunt cu Win7 32/64 bit si nici unul nu a cerut reboot.
 
Guys, eu am tot folosit Chrome în ultima vreme, dar a început să pută lately. Ba crash la Flash, ba îngheaţă câte o pagină, tot de-astea.
Să revin la FX 5.0?
 
Io-l folosesc totuși de <1h, nu pot să mă pronunț. FF4 a fost mai ok ca FF3 imho, 5 pare cam la fel ca 4 la prima vedere.
 
Singura chestie care mă scoate pe mine din sărite la FX e că se agață din cînd în cînd (se observă la scroll sau cînd clipește cursorul de text într-o căsuță de editare). Se pare că e o problemă la subsistemul de memorie.
Altfel, FX :love:. :smile:
 
Collusion add-on for Firefox

Collusion is an experimental add-on for Firefox and allows you, for the first time, to see all the third parties that are tracking your movements across the Web. It will show, in real time, how that data creates a spider-web of interaction between companies and other trackers.
 
Pe lângă plugin-uri vechi de Adobe Flash, o să avem click to play în Firefox pentru orice content Java, Adobe Reader și Microsoft Silverlight. :biggrin:

Implementing this change
Our plan is to enable Click to Play for all versions of all plugins except the current version of Flash. Click to Play has already been enabled for many plugins that pose significant security or stability risks to our users. This includes vulnerable and outdated versions of Silverlight, Adobe Reader, and Java.
Detalii.
 
Din pacate eu folosesc Java foarte des si e cam frustrant sa dau click pe fiecare plugin sa ruleze.
Mai bine ar implementa o modalitate de a bloca instalarea oricarui toolbar.
 
Opera are optiunile astea de foarte mult timp. Remarcati, va rog, ca sunt *optiuni*, adica pot fi dezactivate, si global, si per site.
PS: Va rog nu interpretati mesajul asta ca pe o reclama la Opera. Opera 12 are niste bug-uri catastrofice in ce priveste filmele online.
 
Ultima dată cînd l-am pus, Firefox consuma RAM în idle cît StarCraft II pe setări maxime. Dragon de-abia trece de 50 MB dacă deschizi două stream-uri peste zece ferestre de YouTube.
 
Back
Top