Mozilla Firefox

N-am ce să fac decît să mă obișnuiesc (sau să apară Chrome 5, cu un API mai puternic pentru extensii). Mulțumesc mult, Mihai, pentru răspunsuri.
În altă ordine de idei: Opera 10.5 este... fabulos. Nu mi-a venit a crede viteza cu care randează.
 
De curiozitate, butează cu un Live CD cu Ubuntu, că vine cu FF pe el, şi vezi dacă mai face aşa. Măcar ştii dacă e problemă hardware sau de OS/driveri etc.
 
:tongue: noobie discovery lol, tocmai am observat că merge scroll-ul pe bara de tab-uri dacă lungimea ei depăşeşte lungimea ferestrei...
 
Fuck them, vreau ff pentru WinMo de ani de zile și tembelii nu pot să scoată unul :frown:
 
WinMo is dead. Sau ar trebui sa fie. Versiunea actuala, 6.5, e depasita rau de toate celelalte OS-uri mobile, iar asta de urmeaza sa fie fatata de Microsoft in curand nu pare deloc a fi o imbunatatire majora.
O sa incerc azi FF-ul pe Android, desi pe PC am trecut la Chrome.
 
O fi, mie mi se pare chiar ok cum se împacă cu HTCul și cba să instalez ROM-uri cu Android cooked de niște cineva despre care habar n-am cât de bine știu ceea ce fac. Iar Touch Sense 2.5 e chiar decent. Iar telefonul e ceva mult prea important încât să-l călăresc cu prostii.

Android-ul, din câte am citit suferă major la capitolul compatibilitate. Greșesc ăia mulți de pe forums? Chiar e o întrebare serioasă.

Bine, aș putea să spun că de fapt WinMo is not dead și că aberezi doar pentru că ai spus că ai trecut la Google Chrome, dar asta e altceva. This was a joke.

:biggrin:
 
FishIE Tank (1000 peşti): 28 FPS. Not bad.
Faza tare e că Fraps afişează FPS-ul în orice pagină. Cred că pot să şi salvez filmuleţe din FX :smile:
...da, dar se salvează prost. Oh well...
 
Acum că a ieşit beta 7 am reuşit în sfîrşit să mă mut de pe 3.6 pe 4 definitiv. Sînt foarte mulţumit de:

* Panorama (vedeţi că s-a schimbat shortcut-ul de la Ctrl+Space la Ctrl+E, cică era conflict cu chestii gen video YouTube). Îmi place, o folosesc.
* Boost de viteză (chiar se simte). Se mişcă simţitor mai bine decît 3.6.
* Accelerare grafică care chiar funcţionează. Demo 1, Demo 2.
* Cică ar avea suport WebM şi accelerare pentru HTML5 dar încă nu m-am prins cum se trece de la Flash la WebM pe YouTube. (Pe Linux Flash este înfiorător, 60%+ procesor pentru orice.)
* Bara de meniu este complet accesibilă la Customize (poate fi mutată).
* Resize la cîmpurile text (în sfîrşit, slavă Domnului).
* Dacă muţi butoanele de Reload/Stop imediat în dreapta după bara de URL, se integrează în ea. Dar le poţi muta de lîngă ea şi atunci redevin "normale".
* Deschiderea/închiderea taburilor e animată dar m-a enervat şi am dezactivat-o (Tab Mix Plus oferă opţiunea asta).
* Încă n-am încercat Sync.
* Se poate opta pentru tab bar deasupra sau dedesubtul barei de URL.

Detalii despre extensii:

* Adblock Plus 1.3.1: no problem, a fost printre primele actualizate. Cred că nu mai e cazul să zic ce face extensia. :smile:

* Context Search 0.4.5: convertit forţat (editat install.rdf şi pus versiune 4.*), merge ok. Ce face: selectezi ceva pe o pagină, dai right-click şi poţi alege dintr-un submeniu cu ce motor de căutare să cauţi chestia aia (se deschide într-un nou tab). Am diverse motoare instalate (Google, IMDB, YouTube, Wikipedia etc. etc.) Economiseşte enorm de mult timp.

* Cookie Monster 1.0.5: convertit forţat, merge ok. Ce face: permisiuni explicite pentru cookies per-site. Implicit merg pe varianta "nimic permis" şi dau "for session", "temporary" sau "permis mereu" per site.

* Custom Toolbar Buttons 0.6.0.8: convertit forţat. Ce face: mergi la ei pe site şi-ţi alegi dintr-o mega-listă de butoane cu tot felul de mărunţişuri pentru tot felul de chestii. Pentru mine au fost de interes butonul "Add/Remove styles" care a înlocuit bătrînul Read Easily (dezactivare de stiluri CSS pe pagini); butonul de Toggle Images; şi buton de Addons (vedeţi că în b7 nu mai e buton dedicat de Addons deci această extensie vi-l poate oferi şi pe ăla).

* Digger 3.5.2: convertit forţat şi l-am mînărit să folosească şi Coral CDN (nyud.net). O pot ataşa pentru cei interesaţi. Ce face: la click dreapta pe iconul din URL ai variantele din ce în ce mai mici de URL (ex.: www.foobar.org/a/b/ -> www.foobar.org/a/, www.foobar.org/, foobar.org) plus căutare pagină în Google Cache, Internet Archive respectiv (adăugat de mine) mirror nyud.net.

* Download Manager Tweak 0.9.2: merge. Ce face: deschide downloads în sidebar. Mai are şi nişte alte chestii dar nu prea folosesc altceva.

* DownloadHelper 4.8.1: merge. Ce face: descarci fişierele video de pe site-uri gen YouTube, Daily Motion etc.

* DownThemAll! 2.0b5: merge, căutaţi versiunea 2.x. Ce face: download rapid bulk de chestii de pe pagini, gen imagini, fişiere zip etc.

* Feedback 1.0.3 [DISABLED]: nevoit să-i dau disable altfel se pare că nu scapi de butonul ăla enervant.

* Firebug 1.7X.0a6: merge, căutaţi versiunile alpha. Ce face: debug de chestii Web (CSS, JavaScript). Întîmplător extrem de util pentru Stylish (vedeţi mai jos).

* Forecastfox Weather 2.0.2: merge. Ce face: icoane cu prognoza, radar meteo etc.

* HttpFox 0.8.8: convertit forţat, merge ok. Ce face: urmărire de requests/responses HTTP.

* Menu Editor 1.2.6: convertit forţat, merge ok. Ce face: customizare completă (toggle, ordine) a meniurilor principale şi cel de right-click.

* Nightly Tester Tools 2.5.1: e actualizat dar nu găsesc cum să forţez instalarea la extensii. Dar îl ţin pentru că am descoperit că poate face screenshots, deci înlocuieşte ceva ce aveam înainte pentru asta şi care nu s-a putut converti.

* NoScript 2.0.5.1: merge. Ce face: permisiuni JavaScript explicite per-site, plus protecţii de tot felul (XSS, click hijacking, meta redirect, CSRF etc.)

* NoSquint 2.0.5: convertit forţat, merge ok. Ce face: ţine minte setarea de zoom per site.

* oldbar 1.2: convertit forţat, merge ok. Ce face: dezactivează sugestiile alea noi masive de la autocomplete, alea cu titlu şamd şi arată doar URL pe stînga şi titlu pe dreapta, ca pe vremuri.

* ScrapBook 1.3.7: convertit forţat, merge ok. Ce face: e un fel de bookmarks (se deschide în sidebar) dar păstrează snapshots complete ale paginilor.

* Status-4-Evar 2010.10.20.02: În beta 7 s-au întîmplat nişte chestii haioase cu status bar, în sensul că a dispărut. :smile: Acum e ceva numit "addon bar" care are doar icoanele de la extensii, care apăreau de obicei în status bar. Problema e că dacă vrei status bar-ul vechi (care arată URL cînd te duci peste un link) sau download-urile curente, nu mai există. URL-ul unui link este acum arătat în URL bar, iar aia cu downloads nu ştiu unde e. Extensia asta îţi crează nişte widgets pe care le poţi pune înapoi pe bară cu Customize, plus dezactivarea chestiei ăleia din URL bar. Mai oferă în plus şi ce făcea extensia FusionBar, adică indicator de încărcare al paginii în URL bar (un background colorat care creşte).

* Stylish 1.0.11: merge... nu reţin dacă forţat dar merge ok. Ce face: impui reguli CSS forţat peste orice site sau URL. Trebuie să ştii CSS, ce-i drept... Menţionam mai sus că merge excelent cu Firebug, pentru că poţi da right-click pe ceva, zici "inspect element", te joci cu CSS din Firebug on the fly, după care ştii ce să scrii în Stylish. Din păcate e mai puţin automatizat decît combinaţia Platypus+Greasemonkey, care folosea JavaScript, dar îşi face treaba şi e şi mai uşurel la resurse. Îl folosesc în general pentru a combate site-urile ai căror designeri au impresia că e ok să pui height fix la diverse chestii, plus chestii gen marcat titlurile clipurilor deja vizitate pe YouTube etc. Pe site la ei găsiţi mii de scripturi.

* Tab Mix Plus 0.3.8.5pre.101112a: merge, nici ăsta nu cred că mai e cazul să zic ce face. Dar descopăr mereu chestii noi, de exemplu habar nu aveam că oferă un buton care face previews la toate taburile deschise, plus căutare prin ele. E o alternativă interesantă la Panorama.

* WebMail Notifier 2.6.4: merge. A înlocuit Gmail Notifier şi Gmail Manager care nu merg niciunul cu 4, chiar dacă le forţezi.

Trucuri:

* O şmecherie în userChrome.css care a mutat sidebar pe dreapta şi cu asta şi cu aia care deschide Downloads în sidebar am scăpat definitiv şi de All-In-One Sidebar:

Code:
/* Display the sidebar in opposite side */
#browser {
  -moz-box-direction: reverse;
}

* RSS feed icon este acum buton, nu mai e integrat în bara de URL. Dacă-l vreţi la loc e un script Stylish pentru asta. Sau cred că se poate pune tot în userChrome.css.

Cum (poate) arăta:

 
Last edited:
Back
Top