Mozilla Firefox

Eu am reînceput pe Barym, dar de câteva zile, nu cred că mă ţine mult. Nu mă pot obişnui cu interfaţa...
 
Scroll întrerupt

Din seria „dacă mai continuă problema asta, mă sinucid”, pățesc următoarea chestie cu Firefox (de la 3.5 încoace, cred): scrollul paginii „se agață” din cînd în cînd, un fel de stutter sau ceva echivalent. Asta se întîmplă:

  • cu Smooth Scrolling (sau Smooth Wheel instalat) sau fără, nu e „jumpy” constant
  • dacă am instalate extensii care modifică conținutul paginilor (i.e. Stylish, Greasemonkey sau AdBlock Plus)
Sper că am reușit să mă fac înțeles, mă exasperează problema. Idei, sugestii?
 
Îmi pare rău că nu am precizat inițial, cred că skillurile mele de comunicare sînt cam varză:
NU VREAU SĂ SCHIMB BROWSERUL.
 
Nu-i de la maus, în mod cert. Scroll-ul e foarte fin minus momente complet eratice (pare-se) în care „se agață” pentru 100–200 de milisecunde, suficient cît să fie sesizabil.
 
Da, aşa am zis şi eu vreo două săptămâni. Tot la momente eratice (is that a word?) în loc de click "se întâmpla" dublu click. N-aş fi crezut că e de la mouse... dar era :smile:
 
O pățesc pe doi mauși, un Razer Mamba și un Microsoft laser ceva. Ah, și se întîmplă și cu touchpadul.
 
Schimba browser-ul.
Oricum e cam straniu, eu nu am probleme de astea, n-am Smooth alea instalate in schimb am d'alealalte. Nici acasa nici la munca nu da semne de stutter.
Ma gindesc totusi ca ai probleme grave hardware si ar trebui trecut pe un Gulftown cu Fermi ca sa mearga treaba brici cu Firefoxu' asta.
Nu da. :emo:
 
Faza cu dublu click in loc de single click e oarecum cunoscută la moușii Microsoft/Razer, nu cred că are legătură cu topicul , eu am experimentat-o pe un Habu și mi-a măncat ceva zile din viața pâna am gasit rezolvarea. Acum ii curăț butoanele periodic cu WD

Pe de altă parte am vazut că scrolul se comportă ciudat in FF, in conditiile in care sunt instalate de-a valma driveri de Razer și Microsoft plus ceva de driveri din XP (In cazul meu pt Habu). Deci tot de la mouse este! :biggrin:
 
Same shit cu Palemoon, îl folosesc de vreo săptămînă. Problema se întîmplă pe Windows 7 x64, dacă ajută cu ceva.
 
Dă-mi nişte paşi de replicare, eu m-am chinuit, dar n-am reuşit să replic ce zici tu acolo. La mine se încăpăţânează să facă smooth scroll.
 
Se ia Windows 7 64 bit. Se ia Mozilla Firefox 3.6.3 (sau oricare versiune de la 3.5 în sus). Se activează Smooth scrolling în opțiuni și, preferabil, se instalează extensia Smooth Wheel. Se încarcă o pagină „lungă” (cum ar fi asta pe care sîntem). Se scrollează, în mod repetat, în sus și în jos. La un moment dat, inevitabil, „se va agăța”.
 
Face asta şi pe 2003 şi doar cu Smooth Scrolling activat, cu semnale continue de scroll. Din câte văd, dacă mut cursorul în zona avatarelor, unde-s poze, tooltips, link-uri multe, se împiedică mai des. Pare o problemă de performanţă. Cu smooth scroll activat vrea cam de 2 ori mai mult CPU pentru scroll (cam 25% dintr-un core C2D T7200 (affinity pe un core), faţă de 50% din acelaşi core cu SS activat). Probabil că la smooth scroll se uită mai des la chestii gen hover. Cu GM mai adaugi încă un layer de transformări şi se chinuie şi mai mult.
 
Mulțumesc pentru reproducere.
Ai vreo idee de rezolvare? Chiar fără Smooth Scroll instalat, pe unele pagini se simte. Ce mă deranjează e că pînă la 3.5 n-a avut comportamentul ăsta (folosesc Smooth Scroll de multă vreme, ar fi trebuit să-mi sară-n ochi).
 
Cred că eu m-am obişnuit să nu meargă mereu bine. La mine scroll-ul e mai imprecis din mouse, la unul (Logitech V500) e touchpad-based, iar la celălalt (Intellimouse Explorer 2) s-a buşit jeleul pe care plutea rotiţa şi merge greu.

Nu prea am idee ce ai putea să-i faci, una din opţiuni e să încerci chestii de tweaking pe rând până găseşti ceva care să meargă, alta e să te alături mulţimii :frown:.
 
Back
Top