Mozilla Firefox

Gabriela

Dominion
Joined
Mar 31, 2005
Messages
909
...şi RC3 cu modificările aduse, dintre care de remarcat mi se par introducerea nativă a posibilităţii de a interschimba poziţiile taburilor, îmbunătăţirea compatibilităţii cu standardele web şi rapiditatea sporită de navigare.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Mda, credeam că numai mie mi se întâmplă ca 1.5 să crape la greu. Se pare că şi alţii au probleme. Din cauza crash-urilor tot mai dese (şi când ţi-e lumea mai dragă), am început să folosesc tot mai mult Opera. Chiar dacă acuma postez de pe 1.6a1. :biggrin:

A, şi încă o chestie naşpa e că (puţinele) extensii pe care le folosesc nu merg pe 1.6a1.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Din experienta, majoritatea problemelor cu Firefox sunt cauzate de extensii sau chiar teme, deci cel mai probabil despre asta e vorba si aici.
Singura problema documentata (desi neoficial) e ca toate versiunle de Firefox pana acum au probleme cu gestionarea memoriei si se intampla relativ des ca dupa cateva ore de browsing intensiv sa fie necesar un restart al browserului.

Despre problema ta cu extensiile, ti-as recomanda in instalezi Nightly Tester Tools care adauga optinea de a forta extensiile si temele sa functioneze indiferent daca sunt sau nu compatibile cu versiunea de FF instalata. (in 90% din cazuri functioneaza perfect)
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Acuma sunt pe 1.6a1 fără nici o extensie sau temă şi tot crapă random. Şi nu după multe ore de funcţionare. Drept e că folosesc un nightly build, dar nu ştiu cât e de relevant. Văd că, mai nou, în fiecare zi îşi face update automat. Şi de fiecare dată e vorba de ceva security update. Mi se pare ciudat. Poate îşi ia de fiecare dată acelaşi update. :biggrin:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Ciudat comportament, dar totusi e foarte posibil sa fie din cauza versiunii. Nightly Build-urile sunt strict experimentale si nesuportate oficial de Mozilla.
Foarte ciudate mi se par si update-urile, la mine nu s-a updatat de destul de mult timp si nu a gasit nimic nici cand i-am dat sa o faca manual.
Sfatul meu e sa instalezi versiunea 1.5, release-ul oficial si sa dezinstalezi Java, Flash, Shockwave, Quick time si alte chestii similare. Daca problemele dispar atunci e clar ca unul din ele e responsabil.

As mai mentiona si posibilitatea Hijack-urilor, Spyware sau alte nenorociri, dar presupun ca posiblitatea asta a fost deja explorata.

Mentionez ca sunt tare intrigat de situatie pt. ca de la instalarea versiunii 1.5 am avut 0 (zero) crash-uri si in general s-a comportat foarte stabil oriunde l-am probat.

(poate offtopic) : Lista mea de extensii:
 
Last edited by a moderator:

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu am Adblock şi Fasterfox şi am tot felul de probleme minore. Spre exemplu, când dau click pe un link într-o aplicaţie externă (Yahoo Messenger, IRC, etc.) şi Firefox este minimized, acesta se "ridică" din Taskbar având dimensiunea ferestrei egală cu zero (de văd doar butoanele de Minimize, Maximize şi Close şi Status Bar-ul). Asta se întâmplă pe trei sisteme diferite.
Apoi, se întâmplă des ca Firefox să nu mai poată accesa pagini Internet (pe sistemul de la lucru, care accesează Internet atât via proxy, cât şi direct). Când se întâmplă asta, ţine până la următorul reatart al sistemului de operare. În astfel de cazuri, comut pe Internet Explorer, care merge perfect.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
Am început să folosesc nightly builds din momentul în care release-ul nu mai era „released” ca zip, ci doar exe (cred că în jur de 1.0.2 s-a-ntâmplat asta). De atunci n-am avut probleme în a folosi nightly builds până la 1.0.7 inclusiv.

Flash/Quicktime nu le am instalate. După ce am luat 1.5 NB şi a tot început să crape, am dezinstalat Firefoxu care o fost ultimul instalat (0.9.2 parcă), şters tot ce ţine de el din Docs and Settings şi Program Files, luat ultimul NB (1.6a1) şi n-am mai instalat plugin-urile. Şi totuşi crăpa. Oi lua şi instala 1.5 release să văz...

Damn, that's a lot of extensions. :biggrin: Io am vreo 3: Flashblock, Dictionary şi ceva RSS reader. :smile:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Originally posted by war4peace
Eu am Adblock şi Fasterfox şi am tot felul de probleme minore. Spre exemplu, când dau click pe un link într-o aplicaţie externă (Yahoo Messenger, IRC, etc.) şi Firefox este minimized, acesta se "ridică" din Taskbar având dimensiunea ferestrei egală cu zero (de văd doar butoanele de Minimize, Maximize şi Close şi Status Bar-ul). Asta se întâmplă pe trei sisteme diferite.
Apoi, se întâmplă des ca Firefox să nu mai poată accesa pagini Internet (pe sistemul de la lucru, care accesează Internet atât via proxy, cât şi direct). Când se întâmplă asta, ţine până la următorul reatart al sistemului de operare. În astfel de cazuri, comut pe Internet Explorer, care merge perfect.
Problemele tale e foarte probabil sa fie derivate de la extensii.
Proiectul Adblock vechi nu mai este dezvoltat, echipa originala trecand la alte proiecte asa ca de foarte mult ori am intampinat probleme grave cu el in combinatie cu Firefox 1.5.
Sfatul meu e sa treci la Adblock Plus care ofera exact aceeasi interfata si functionalitate 100% compatibila cu FF 1.5.

Problema cu incarcarea paginilor cel mai probabil e datorata Fasterfox. Iti recomad calduros sa renunti la extensie, este oricum in mare parte inutila, singura functie semi interesanta din el este ca face prefetching, dar nu am observat mai nici o diferenta in viteza de navigare.
Pentru a pastra functia de pipelining din el, tastezi about:config in adress bar si cauti urmatoarele variabile :

network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining (ambele se seteaza pe enabled)
network.http.pipelining.maxrequests (daca nu exista se creeaza si se seteaza la valoare in jur de 20-30)

Ultima problema, cea cu deschiderea aiurea a ferestrei de Firefox din linkurile externe se rezolva foarte usor cu extensia TabMix+


Why, yes, i am a Firefox fanatic, thank you very much :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
A apărut FasterFox 1.0.1, acuma am văzut.
FasterFox mă ajută în OGame, pagina se încarcă în 0,3 s, în loc de 3-4 sau chiar 10.
Am să încerc AdBlock Plus, poate ajută.
Thank you very much! Deocamdată am aplicat modificările doar în sistemul de acasă, aşa voi putea observa dacă se simte vreo diferenţă.
Încă ceva: Mi-a crăpat Firefox-ul chiar în timp ce scriam un blog luuuung de tot, am înjurat sănătos de vreo 100 de ori :frown: şi mi-am băgat picioarele. Sper să nu se mai repete...

LE: problema cu paginile care nu se mai încarcă apare doar pe sistemul de la lucru, unde am un firewall ciudat pe server.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
De asta imi place mie Firefox, exista o solutie pentru orice.
Voila:
Session Saver, care tine minte automat ce tab-uri aveai deschise, unde ai lasat bara de scroll pt. fiecare tab si chiar si ce tastai in diferitele campuri. Asta asa pt. e evita pe viitor injuraturile excesive atunci cand pierzi munca cateva ore.
Permite chiar si memorarea a diferite serii de tab-uri, pe care le deschide cu un singur click (de ex. un profil pt. a incarca simultan toate forumurile altul pt. site-urile de stiri, etc).
Si da, functioneaza si pe post de crash recovery.
 

cart00n

Twisted User
Joined
May 8, 2004
Messages
112
De când am instalat Session Saver 2 a început să-mi crape FireFox într-o veselie :frown:
După un uninstall văd că totul este ok.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Poate esti dragut si imi arati si mie unde exista optiunea asta in TabMix+, ca eu nu o gasesc in versiunea 0.2.5.2. si nu am de gand sa instalez vreun beta.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Yikes, so i'm blind as well as stupid. :frown:
Multumesc frumos, acum sa vad daca functioneaza la fel de bine sa session saver. :smile:

EDIT: Nu, nu functioneaza la fel de bine ca session saver. Nu tine minte pozitia barei de scroll si cel mai grav e daca inchid browserul in timp ce tastez ceva intr-un forum, sau ceva de gen, se pierde, deci momentan nu e un inlocuitor satisfacator pt. SSaver.
Merci oricum pt. ajutor.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
Ch3m1kal incearca beta-ul ala pe care l-am pus in link, la mine la munca functioneaza bine.
La Session Saver am renuntat mai de mult de cind imi crapa FF-ul...
 
Top Bottom