Mouse

Marius '95

troubleShooter
Va rog, recomandati-mi un mouse bluetooth decent care sa fie folosit cu laptopul (BT integrat), decent insemnand sa tina 10 ani, sa fie MARE si sa mearga cu baterii/acumulatori standard. Daca mai are si 5 butoane este superb.
 
Adică nu există. Moușii BT sunt de obicei foarte micuți și au maxim 3 butoane, sunt făcuți pentru portabilitate nu pentru ergonomie. De asemenea, eu am observat lag evident atât la tastaturi cât și la mouși BT, chiar și în Windows. Razer Orochi cică nu are probleme, dar mă îndoiesc sincer, altfel nu-l făceau să fie și corded.
 
De fapt a existat asa ceva si se numea Microsoft IntelliMouse Explorer for Bluetooth, parte dint-un kit cu tastatura.
Am cumparat kitul in 2005 si inca functioneaza ok (cu limitarile specifice BT si amintite mai sus), cauciucul de pe rotita de scroll e cam pe duca, insa o sa tina pana in 2015.:smile:
Nu stiu daca Microsoft are un inlocuitor in momentul de fata, nu cred.
 
Orice Logitech cu nano-receiver. Cu mențiunea că seriile de mouși de gaming nu sunt compatibile decât cu nano-receiverele lor, nu și cu nano-receiverele celelalte. Invers merge, orice chestie care folosește nano-receiver poate folosi nano-receiverul "de gaming".
 
Dupa indelungi cautari prin nenumaratele (?!) magazine din Galati si magazine online, am cumparat un "HP Wireless Laser Comfort Mouse" fiindca era la 1/4 din pretul unui Logitech cu aceleasi functii.

Review:
5 butoane, scroll cu miscare laterala, rezolutie un pic prea mare, 2 baterii AA, mini-receptor USB, buton on/off si "connect". Este mare si greu, dar mai mult din cauza bateriilor, nu ca ar avea piese metalice in interior. Totusi se simte solid, nu ca un A4Tech, nu scartaie daca il strangi de incheieturi iar butoanele au un clickait metalic clar. Singura problema hardware este ca rotita de scroll nu are "pasi"; se invarte aproape fara frecare.
Partea nasoala rau de tot este software-ul. Nici macar nu detecteaza mouse-ul. Merge cu driverul generic al Windows-ului. Se pare ca este o problema de compatibilitate intre digitizor, trackpoint si mouse. Nici driverii A4Tech nu merg, si nici M$ Intellimouse v4.1. O sa testez si alti driveri dar nu prea imi fac sperante. S-ar putea sa ajung la software independent pentru functiile avansate.
 
Features de care se plânge Marius că lipsesc (e.g. rotița de scroll pas-cu-pas și la apăsarea unui buton scroll continuu) nu le-am văzut decât la Logitech. De asemenea, driverele Logitech nu mi-au făcut niciodată probleme.

Știi că și Jaguar folosește platforma de Ford Mondeo la unele din mașinile sale, dar asta nu înseamnă că diferența de preț între produsele finale nu este justificată :wink:
 
Greu de spus daca acest produs este fabricat de Logitech la origine sau nu. Ca in ziua de azi totul e posibil, in special la produsele cu preturi mici.
Dar n-as vrea sa poluez topicul omului.
 
Eu am nevoie de:
1) accelerare pentru trackpoint, fiindca viteza default este insuficienta pe un ecran 1400x1050,
2) remaparea butonului 3 (rotita) la dublu-click,
3) remaparea butonului 4 la middle-click (ex-butonul 3),
4) scroll in fereastra/lista de sub mouse, nu in fereastra/lista activa.
5) scroll orizontal inclinand rotita.

Concluziile in urma testarilor:
- Driverul HP - o porcarie mare si lucioasa care nu vede mouse-ul: "Not connected." Nici o setare particulara, doar alea din Control Panel-ul normal.
- Driverii A4Tech, care in Win9x faceau functiile 2, 3, 4, 5 fara nici o problema, in WinNT au refuzat cu desavarsire sa vada butoanele 4 & 5 si scroll-ul orizontal atat pentru mousii vechi, cat si asta nou. Setarile apar, dar butoanele nu merg.
- Driverul Microsoft (multiple versiuni) pe laptop face Control Panel/Mouse sa nu se mai deschida. Ori deloc, ori cu mare intarziere si fara orice fel de tab-uri suplimentare sau customizari. Cu alte cuvinte, adios orice functie.
- In urma testelor am reusit sa fac Control Panel/Mouse (de fapt, intreg main.cpl) sa nu se mai deschida cu driverul de trackpoint instalat. Superb, asadar. Am pierdut 1).
- Am gasit un program mic scris in ASM care face 2).
- Am gasit un program ceva mai mare care face 4).
- Am gasit un program enorm care face 2), 3) si 4) si pe care sunt nevoit sa-l folosesc in prezent.
 
Am doua replici pentru tine si nu ma pot hotara pe care sa ti-o dau. :tongue:

-Sunt convins ca nici in linux nu merge. (A se citi "sunt convins ca nici linuxul nu merge".)
-Poti sa negi adevarul cat vrei. :smile:
 
Am testat si M$ Intellipoint v6. Asta se instaleaza, apare in Control Panel / Mouse dar toate setarile se aplica pentru trackpoint, nu pentru mouse. Tab-ul Trackpoint din CP/Mouse dispare. Dupa dezinstalare, merge din nou driverul de trackpoint. In combinatie cu X-Mouse obtin 1)-4), dar inclinarea rotitei in continuare nu functioneaza.

Pana la urma, voi ce driveri de mouse extern folositi la laptop-uri?
 
Driveri, assembler, remapari ... Get with the times, old dude, Win7 le recunoaste pe majoritatea. E ca si cum ai incerca sa te stergi la fund cu un strunjean. E functional, dar al naibi de dureros.
 
Back
Top