Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

Tocmai am cumparat doi mousi Hama, cu fir, 15 Lei bucata. Ocazie cu care am constatat ca sunt infinit mai usori decat borcanele wireless. Moment in care am decis sa raman la fir forever.
Ferice cei saraci cu duhul (eu). :biggrin:

Voi la mousi folositi si altceva in afara de left-right si scroll? :confused:

Se pare ca suntem singurii de pe forum care sunt fani mousi cu fir ieftini si fara butoane suplimentare. :smile:

In cazul meu nu am avut nevoie vreodata de un mouse cu DPI mai mare de 4000 si aia doar in jocuri. Mi-au trecut prin mana si mousi cu DPI 8200 dar nu mi s-a parut necesar DPI-ul ala.

Momentan folosesc cu HP (Logitech in alta haina) cu DPI 1000.

Ca tot vorbeai de mousi usori imi amintesc de Mad Catz RAT 1, ala a fost cel mai usor mouse pe care am pus mana.
 
Ei nu zau, asa rari va credeti? :tongue: Eu mi-am luat acum niste ani 4 bucati Logitech M110 si sunt la al treilea. Primii doi nu s-au stricat propriu-zis, s-au tocit si nu-mi mai placea cum se simteau la mana. A, la unul din ei la sarea scrollul inapoi o linie cand terminal de rulat (uneori) dar nu d-asta l-am schimbat. Nu stiu la ce-l folosesti tu, dar eu ma mai si joc, diverse shootere, ceva battle royale, old-school RTS, RPG-uri, intotdeauna m-am inteles bine doar cu mousii mici, ideali pentru claw grip. Si ieftini din doua motive, unu sunt suficienti pentru mine ca butoane, sensor speed, etc si doi, cum nu-mi convine ceva la el cum il schimb fara regrete, ca m-a costat mai putin decat o pizza buna...
 
  • Like
Reactions: Neo
Vreau si eu o tastatura iluminata. Din cauza unor probleme cu ochii (sensibilitate la lumina puternica) lucrez foarte mult pe intuneric si in conditii de iluminare zero (doar lumina de la monitor) e destul de dificil, poate o tastatura cu iluminare cu intensitate reglabila m-ar ajuta. Nu e pentru jocuri, e pentru uz general, recomandari de tastatura care includ in titlu "extreme gaming performance GigaHertz refresh 2^16 simultaneous key scan RGB with 1024 modes" nu sunt necesare.
 
Subscriu la problema fotofobiei (nu mi se închide irisul destul) însă soluția e un mediu ambiant cu iluminare controlată care să nu producă diferențe puternice de lumină între becul în care te uiți (monitor) și spațiul din jur. Ajută enorm la confortul ochilor o veioză discretă în colțul biroului, niște benzi LED lipite pe dosul monitorului ca să ilumineze peretele din spate... Nu lucra pe întuneric că vei ajunge să lucrezi pe pipăite.
 
Credeam că este de dorit să ajungi să ajungi să lucrezi pe pipăite, se mai uită cineva la tastatură când folosește un program des utilizat?

Nu de alta, dar așa orbești și dacă te uiți pe întuneric la TV și alte mituri urbane.

Ca idee, tastatura iluminată este o idee proastă. Mai degrabă cauți ceva cu underglow, să o localizezi ușor. Dar nu ar trebui să te uiți după taste. Iar tastaturile shine thru sunt oricum laser pentru ochi pe întuneric.
Subscriu la problema fotofobiei (nu mi se închide irisul destul).
Ăăă ce?
 
Last edited:
Poate nu am fost prea clar: pe intuneric cu tastatura neagra si mutand mainile ba pe mouse, ba pe cana de ceai, ba ambele maini pe tastatura, mai un F5 pentru rulat ceva, mai un F10 pentru un trace, imi trebuie lumina pentru pozitionare, nu pentru a citi tastele, pe-alea le nimeresc de obicei. Mai putin tastele cu functii pentru ca nu mai am ca reper marginea de jos a tastaturii si ridic mana in aer, nu am precizia sa nimeresc asa fix tasta pe care o caut.
Si cu aplicatiile cu dark theme lumina ambientala lipseste.
 
Daca nu gasesc o tastatura iluminata, da. Dar la ce jungla e pe birou, o lampa e fix ce imi lipsea.
 
Mecanica inseamna tac-tac sau e silentioasa? Cursa lunga sau scurta? Prefer silentioasa si cursa medie spre scurta.

Fara suparare, dar aia arata cam ciudat, plina de inscrisuri ca masinile tunate cu 2 dungi de vopsea pe capota.
 
Mecanica inseamna tac-tac sau e silentioasa? Cursa lunga sau scurta? Prefer silentioasa si cursa medie spre scurta.

Fara suparare, dar aia arata cam ciudat, plina de inscrisuri ca masinile tunate cu 2 dungi de vopsea pe capota.
Tastatură mecanică poate însemna diverse în funcție de switchurile care o echipează. Poate fi foarte silențioasă cu switchuri Cherry MX Brown sau MX Black.

Vezi aici:

mechanical-keyboard-switch-guide-e1469983482645.png



"Bump" este feedbackul dat de switch, unele sunt liniare dar nu simți nimic înainte ca tasta să atingă punctul maxim de jos, altele au un mic "bump" tactil.

Ce vrei tu este probabil un fel de tastatură laptop-like, dar nu pricep de ce preferi cursă medie spre scurtă. Tastaturile mecanice de exemplu au nevoie de o cursă foarte scurtă pentru actuare de cele mai multe ori, nu trebuie să apeși tasta complet.
 
Lol, wot? Ai probleme cu vederea?
Asta e poza din link. Ceva scris pe tasta de spatiu, alt scris deasupra sagetilor, ceva pe hand rest, nu comentez de logo ca toti au ceva pe-acolo.

Neo, multumesc mult pentru lista si lamuriri. O recomandare de asemenea tastatura?
 

Attachments

  • Tastatura_gaming_Marvo_KG925G_Screenshot_01_5b043df6.jpg
    Tastatura_gaming_Marvo_KG925G_Screenshot_01_5b043df6.jpg
    172.6 KB · Views: 11
Dacă te descurci cu TKL (tenkeyless, nu are numpad), CM Storm Quickfire Rapid este best buy. Alege ce switchuri dorești la ea.

Pentru full size, CM Storm Quickfire XT.

Ducky Zero sau Ducky One iar sunt faine. Razer Blackwidow - vezi că switchurile Orange de la ei sunt un mix de MX Red și MX Brown, Green sunt ca MX Blue.

Logitech G710.

Dacă te descurci cu 60%, Poker Vort3x (sau Poker 3 cum i se mai spune).


Uite aici pentru mai multe detalii.
 
Poate fi foarte silențioasă cu switchuri Cherry MX Brown sau MX Black.
Asta a mea are switch-uri roșii și nu e zgomotoasă.

Freddie, "tunată" e asta (și altele):

201610101025365636.gif


Ce ți-am recomandat eu arată foarte decent. Dar, nah, fiecare face ce vrea cu banii lui. :wink:

IMG_20190105_114311.jpg
 
Alea ten-key-less (fără numeric pad) păstrează totuși blocurile de taste de săgeți și alea de mai sus insert/delete/home/end/pageup/pagedown, sau dispar/sunt integrate în blocul de taste alfanumerice? Că sincer m-ar cam interesa o tastatură fără numpad da' cu navigarea la locul ei.
 
Back
Top