Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

Fara tastatura mecanica tre` sa joci jocurile pe easy!!1111one :biggrin:

Si io joc tot cu tastatura cu membrana si nu tin minte sa fi avut vreodata probleme din cauza tastaturi, compensez cu skill, Ne0 nu are de unde sa stie cum ii aia :tongue:
 
Tastatura are un rol mult mai mic decât mouse-ul, îndeosebi în shootere. Un mouse bun şi un pad adecvat fac diferenţa, într-adevăr. Şi, bineînţeles, mâna ce-l manevrează. :biggrin:
 
In 1993 exista WinKey?
Mda, mea culpa. Cand am schimbat jobul (in 1995), le-am gasit pe birouri. Cum firma isi incepuse activitatea in 1993, am extrapolat. :biggrin: Oricum daca le voi desface vreodata, o sa ma uit inauntru dupa un sticker cu data exacta de fabricatie).
 
Ar fi cazul sa o desfaci, nu i-ar strica un dush. Nici tastaturii lui Marius nu i-ar strica... :goofy:
Mie imi este clar ca nu ma calific ca gamer, dupa ce am folosit timp de vreo 8 ani pentru toate activitatile (incl. online gaming gen Starcraft 2 si Call of Duty si Fifa) un kit Microsoft Laser Desktop 7000, acum am trecut la Logitech MX800, multumit de amandoua, chiar foarte multumit. Mult superior Logitech-ul, doar ca acum nu ma mai joc. Dar macar a fost 500 de lei tot kitul, cu 900 doar tastatura. De banii dati pe o tastatura si mouse de "gheiming" iti iei un PS4 si gata. :wink:
 
De ce tastaturile mentionate ca exemple pozitive nu au un hub USB? Nu strica niciodata sa ai unde sa bagi un stick USB, telefonul sau un joystick fara sa cauti un port liber pe sub birou.
 
La A4tech-ul meu am 1 port USB, mufă cască şi microfon. O să le simt lipsa. Deja trebuie să mă uit după un prelungitor pentru căşti.
 
Cred că are o noimă faptul că lipsesc, cel puțin la tastaturile ieftine: le-ar dubla valoarea. :hihi:
Personal am două USB3 și două USB2 în front panel: îmi ajung.
 
De ce tastaturile mentionate ca exemple pozitive nu au un hub USB? Nu strica niciodata sa ai unde sa bagi un stick USB, telefonul sau un joystick fara sa cauti un port liber pe sub birou.

Blackwidow Ultimate are mufe de căști şi 2xUSB, dar este 2.0. Tastaturile sunt toate USB 2.0, nu 3, deci degeaba ai avea hub.

Singurul periferic de genul USB 3 este Leap Motion. Da, am şi d-ăla. Da, este total inutil.


 
OK. Ma intrebam mai mult daca un hub USB (2, 3, nu conteaza) afecteaza in vreun fel performanta la ghei ming (hum >> latenta) decat daca e USB 2 sau e 3. Eu am 3 porturi USB 2 in monitor, in unul e un webcam folosit ca microfon USB, un dongle de la mouse (Logitech) si unul de Bluetooth, dar din pacate o data la cateva saptamani il apuca amocul si nu isi revine decat cu scos toate cablurile (alimentare, miniDP, USB) din el si bagate la loc. Din cauza asta tastatura o am infipta in calculator peste birou, asta inseamna ca am calculatorul cam mult in spate ca sa ajunga cablul tastaturii (si al DAC-ului USB, cu cablu tot prin spate) si cele 2 porturi USB3 frontale sunt adanc sub birou, atat de adanc incat imi e incomod sa le folosesc. Nu stricau vreo 2 porturi in tastatura, chiar pentru chestii low-bandwidth gen BT si mouse. Da, pot sa le pun in porturile de la placa de baza, dar ca sa umblu acolo chiar e incomod rau de tot; am pus cele 2 joystick-uri de care am povestit acum cateva saptamani, DAC-ul, tastatura si cablul USB catre monitorul cu hub, am ocupat aproape toate porturile.

Next question: am un cablu USB (2) absolut demential venit cu rozatorul Logitech: destul de lung, foarte gros si foarte solid. E singurul cablu mai lung cu care pot conecta telefonul (USB-C + adaptor USB-micro->USB-C) si cu care sa mearga transferul de date. Pe unde mai gasesc asa ceva? Cablurile chinezesti de 1$ sunt foarte bune pentru incarcat telefoane uzuale, pe Nexus 5X incarca doar in "slow mode (7 ore)" si sunt cam scurte si extrem de subtiri/fragile.
 
Anker, pe Amazon.

Cu latența bla bla, dacă este USB 3.0 ar trebui să aibă bandwidth suficient, pentru USB 2.0 la fel, dar dacă faci transfer de date devine nasol, pentru că SO este hulpav și dă tot bw la copiere.
 
Anker se gasesc la cel.ro la preturi de Amazon fara grija. E aproape de tine, la Apaca.
Problema la USB sharing eu o vad ca fiind numarul de intreruperi, nu latimea de banda.
 
Cei patru magnifici - bandwidth, throughput, latency, interrupts. A nu se încurca între ei.
 
  • Like
Reactions: Neo
Cei patru magnifici - bandwidth, throughput, latency, interrupts. A nu se încurca între ei.

Oversteer is when you hit the wall on the inside, understeer is when you hit the wall on the outside, horsepower is how hard you hit the wall and torque is how far along you take the wall with you.

Poți face ceva similar şi pentru cele patru enumerate de tine? :biggrin:


 
Bandwidth e spectrul de frecvențe utilizabil în comunicare - ca vocea umană, de la cât de groasă sau de subțire poate să sune ca intonație.
Throughput este volumul de informație care este efectiv transferat - câte sunete/cuvinte poți spune pe minut încât să mai fie și înțelese, folosind intonație mai joasă sau mai înaltă.
Latency este întârzierea dintre declanșator și reacție - gen, de când ai gândit comanda musculară de a produce un sunet și momentul efectiv în care sunetul a fost produs; sau momentul dintre producerea sunetului și înțelegerea lui de interlocutor.
Interrupts sunt numărul de ori în care te trage cineva de mânecă pentru a te face atent că vrea să-ți mai spună un sunet, o silabă, un cuvânt sau o propoziție întreagă, și care te întrerupe de la ce altceva făceai. Iar dacă-i și bâlbâit... :biggrin:
 
Mi-a venit tastatura! E frumușică foc! Preț 140 de lei. Din câte am citit spre informare, este o chinezărie sută la sută, adică nu comandată la chinezi de vreun brand obscur.
Plasticul din care e făcută pare OK, e mat, cu excepția palmrest-ului, care e din plastic lucios, cu o textură tip fagure pe el. Finisajele sunt foarte bune. Mai bune decât la vechiul A4 X7 și mult peste ce am văzut fizic prin magazinele de pe aici, cu prețuri chiar mai mari decât aceasta (gen Marvo, Hama, kaka-maka). Nu flexează decât foarte, foarte puțin, construcția fiind bine închegată. Greuță, are aprox. 1kg, ceea ce o ajută să stea bine pe birou. Are 4 piciorușe fixe din cauciuc și două mobile din plastic pentru înălțarea părții de sus. Are palmrest detașabil, prins fiind cu 2 bolțuri magnetice.
Iluminarea este excelentă ca intensitate, se face "prin taste" și e foarte vizibilă ziua (când am testat-o). Bănuiesc că pe întuneric nu-s probleme. :biggrin: Culoarea se schimbă dintr-o tastă dedicată. Sunt în total 7 culori de fundal (alb, galben, roșu, mov, verde, albastru și turcoaz, preferatul meu). Are 3 trepte de iluminare + oprit. Are efect de pulsație/trecere prin toate cele 7 culori, cu durată ajustabilă. Tastele sunt înălțate și nu au margini, ca la tastaturile clasice. Designul acesta face ca tastatura să fie la apă, conform specificațiilor. În orice caz, va fi foarte ușor de curățat. Deși, cum am zis, tastele sunt înălțate, cursa lor nu este exagerată. E incredibil de silențioasă, iar feelingul la tastare este foarte plăcut. Deja m-am atașat de ea, grație acestui fapt. :bravo:
Are și 5 taste programabile, pe care le voi folosi cel mai probabil pentru parole. Tastele F de la 1 la 12 pot folosite împreună cu tasta Fn apelând funcții de taste multimedia, funcții browser internet sau chestii din Windows (de ex. calculatorul, foarte util mie). Butonul Windows se poate dezactiva simplu cu Fn+W, reactivându-se cu aceeași secvență.

Deci, ce-mi place:
- designul,
- construcția, materialele bune,
- feelingul la tastat,
- iluminarea.

Ce nu-mi place:
- scrisul nu e vizibil dacă oprești iliminarea,
- palmrest-ul deși bine finisat, e cam colțos,
- și o chestie de fițe: o să mă adaptez greu la gap-ul existent între tastele săgeți și cele de deasupra lor,
- n-are măcar un port USB, mufă de căști sau alte de-astea.

Ca o concluzie, prin prisma faptului că n-am reușit să găsesc o tastatură mai bine construită, mai bună pe ansamblu, la acest preț, consider că e o opțiune de luat în seamă de cei care-și doresc așa ceva. Încă nu am folosit-o decât câteva zeci de minute, dar presimt că va fi o prietenie reușită, grație celor deja amintite mai sus.
Contactul cu acest producător mă face să-mi doresc și un mouse de la el. Să vedem ce spun... astrele, pardon, review-urile. :biggrin:

Am uitat să spun că i-am făcut testul acela de ghosting și stă mult mai bine decât bătrâna pe PS2.
 

Attachments

  • IMG_20170208_142815.jpg
    IMG_20170208_142815.jpg
    78.8 KB · Views: 21
  • IMG_20170208_142918.jpg
    IMG_20170208_142918.jpg
    91.2 KB · Views: 22
  • IMG_20170208_145528.jpg
    IMG_20170208_145528.jpg
    41.6 KB · Views: 23
  • IMG_20170208_145631.jpg
    IMG_20170208_145631.jpg
    80.4 KB · Views: 25
  • IMG_20170208_145654.jpg
    IMG_20170208_145654.jpg
    21.7 KB · Views: 22
Back
Top