Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Păi, fps-urile le joc şi eu doar cu mouse şi tastatură. Doar astea third person, care se pretează, le joc cu gamepad.
Şi fiindcă veni vorba, pe tastatură m-am obişnuit cu tastele săgeţi + cele înconjurătoare: cele de sus (DEL, End, PgDown etc.), cele numerice din dreapta + Right Ctrl, RShift şi Enter. Rar când mai e nevoie de altele. Întrebare: se găsesc tastaturi separate doar cu partea din dreapta a unei tastaturi normale? Erau ceva pentru contabili, mă gândesc că or fi şi pentru gameri atipici. :hihi:
 
Da, interesante.
Una de-asta modulară mi-ar trebui. E aproape cât PC-ul ca preţ...:hihi:

 
Da, interesante.
Una de-asta modulară mi-ar trebui. E aproape cât PC-ul ca preţ...:hihi:

Aia e o mizerie de tastatură, mi-am luat una când or apărut am folosit-o vreo 2 luni după care a mai stat în cutie încă vreo 7-8 și am vândut-o. Nu are nici măcar opțiune de rebind la taste:tongue:

Eu folosesc de mulți ani un zboard merc stealth adus din US și mi-aș mai cumpăra 2, dar între timp au fost cumpărați de steeelseries și nu se mai fabrică. Îmi trage destul de serios cu ochiul un orbweawer de la razer, am testat unul în Germania și părea foarte ok.

Quark, da, alea îs adventure și majoritatea sunt remastered și available inclusiv pe Android. Day of the tentacle, broken sword, monkey island, Kings quest, grim fandango stiu sigur ca sunt remastered și acum lucra la full throttle.
 
Last edited:
Razer Orbweaver îi cul, am avut unul vreo trei luni apoi l-am trimis înapoi pentru refund pentru că:
- Jump/space meu este retardată şi de calitate foarte proastă şi se simte oribil;
- Nu ai feedback tactil ok pentru că nu ai decalajul între rândurile de taste ca la o tastatură normală şi riști să apeși chestii deamboulea;
- Nu găseam loc în stânga tastaturii pentru că am deja un space pilot pro de la 3DConnexion la care nu pot renunța;
- Este prea scump pentru ce oferă, literalmente a fost mai scump decât tastatura mea Razer Blackwidow Ultimate 2012 şi cea din urmă este o investiție mult mai bună.


 
Astea de gaming (tastaturi, mauși, gamepad-uri, volane și alte joystick-uri) ar merita un split.
 
Am vreo 9 mouși pe care îi folosesc intermitent de vreo 5 ani încoace plus testat încă pe atât şi trimis înapoi deci pot oferi feedback


 
Rugasem pe un alt topic să se facă un split de aici până aici, fiindcă am considerat că merită un topic separat discuția despre cele din titlu. Se pare că nu am reușit să conving și am deschis un topic special unde sper că poate vor fi atașate și discuțiile de acolo.
De fapt, l-am deschis din alte motive: aș vrea o altă tastatură. Nu că n-aș fi mulțumit de performanța bătrânei A4Tech X7 G800, dar mă cam deranjează de la o vreme mărimea ei și aș căuta ceva mai mic, ca punct de plecare. Văd că majoritatea tastaturilor de gaming sunt pe USB. Din amintiri și cântec haiducesc știu că se recomandau (din diverse motive) cele pe PS2, cum e și a mea. Mai e valabil acel mit urban?
EDIT: mulțumesc, a fost... iute! :smile:
 
Aia cu PS/2-ul era o diferență acum ceva timp, pentru că tastaturile USB nu implementau n-key rollover (să poți apăsa mai mult de 6 taste în același timp). Între timp s-a rezolvat, cel puțin la cele de gaming n-ai probleme de genul.
 
Da, am citit și eu treaba cu NKEY rollover și ghosting-ul. Atunci, să caut să văd cu ce aș putea înlocui X7 G800, fiindcă tastaturile până în 100-150 lei (mai mult nu dau :biggrin:) nu m-au convins. Plastic ordinar, finisaje slabe, construcție firavă sau prost făcută, nu par a fi durabile...
Mi-aș comanda de la ăia cu ochii mici ăsta, dar nici nu știu dacă îmi va plăcea, nici cât de durabil este și mi se pare și cam scump (cu toate taxele aferente).
 
Pentru ce vrei să folosești tastatura? Dacă pentru gaming casual, poți lua absolut orice dorești tu, nu prea există tastaturi proaste per-se, nu prea există bune și ieftine în schimb.

Pentru gaming și office în general ce ar trebui să cauți ar fi o tastatură mecanică cu switches cherry mx brown, dar astea nu vor fi niciodată mai ieftine de 300 RON de exemplu.
 
Da, am să dau azi (încă) o tură prin alt magazin Altex să văd ce mai au. Ce am văzut pe fugă nu m-a încântat. Marvo? Genesis? Hama? Şi vreau musai luminată.
Mă-nervează că au gap între tastele săgeţi şi cele de sus. X7 n-are aşa ceva şi tare mi-e bine cu ea, ca unul care foloseşte săgeţile în jocuri.
 
Am fost prin Altex astă iarnă și singurele periferice decente sunt cele de la Logitech, Razer și Steelseries din ce se găsește la ei. Genesys ăia fac mouși ok (am și eu unul cu senzor IR :biggrin:), dar la tastaturi contează prea mult construcția overall, iar calitate nu o să găsești la producătorii menționați de tine, din păcate.
 
Da, am dat tura prin alt Altex decât cel din promenada Carrefour-ului şi cred că o să continui cu tastatura actuală, cel puţin o perioadă. Din păcate, ce am văzut
sunt nişte plăsticării mizerabile, fragile şi prost construite, efectiv. Se îndoaie ca naiba când faci chestia asta şi nu folosind multă forţă. Chiar şi cele de peste 150 lei, până la 200. Peste 300 de lei nu dau pe o tastatură orice-ar fi. Aşa că Razerii şi Logitechii pot sta liniştiţi în stand. :biggrin:

miahi, ai şi tu dreptate, până la urmă cred că m-aş obişnui să "arunc" deştu' mai mult în sus, mai ales că acolo setez Reload, Throw grenade etc. chestii mai rar folosite. :smile:

Am mai băgat un ochi pe ici, pe colo și am ajuns la un topic pe felie: teste de tastaturi făcute de utilizatori. Am selectat două modele care să nu jupoaie pielea de pe mine: asta, asta și asta. Prima și a treia îmi plac ca design, a treia e slim, cu taste low profile. Spre ea aș înclina, dar n-am idee cum se simte în jocuri așa ceva. Aveți experiența unei astfel de tastaturi? Că eu pe laptop n-am jucat jocuri, fiindcă mi se pare anapoda.
 
Prima suna incurajator din comentarii. :angel:

Raymond Zamfir - Acum 3 saptamani

Chiar e buna dar dupa vreo 4 luni de odata numai functiona
icon_sad.gif



Tech Cristi - Acum o saptamana

dupa 3 luni nu imi mai merge. driverele dau eroare si nu mai merge deloc, nici iluminarea.
Nu cumparati aceasta tastatura.
 
Io nu reușesc să ies din pasa „hai să-mi mai cumpăr un gadget”: recomandați o tastatură mișto? Să fie ergonomică și cu iluminare.
 
Back
Top