Motor de începător

Azi am avut prima sedinta pe moto. Nu s-a intamplat nimic deosebit, am facut jaloane in poligon si mers cu o mana pana m-am plictisit. Cand invat sa ma dau pe o roata? :biggrin:
 
După ce înveți foarte bine să frânezi, să mergi fără mâini, să controlezi fin accelerația, să te apleci la 35 de grade, să faci power drift (really), adică după ce înveți chestiile importante.
 
Du-te in continuare si fii elev silitor, ca la un moment dat, in timp ce ocolesti un jalon, un "coleg" mai putin silitor iti va taia calea, tu te vei infige in frane, vei opri cu motocicleta inclinata si o vei scapa pe jos. :wink:
Sfat: exerseaza opritul in curba.
 
Chiar ai pățit asta? Noi eram câte doi sau trei în poligon în același timp, dar în segmente diferite, nu am avut incidente.
 
E aglomeraţie în poligon, stai la rând la jaloane şi faci cu nervii când ai câte un împiedicat în faţă care le răstoarnă pe toate. În Ilioara, doar Moto Luis avea vreo 7-8 motoare, plus alte câteva şcoli fiecare cu minim 1-2, şi uneori se rezerva o parte a poligonului pentru nişte şmecheraşi ce făceau antrenamente de viteză/acrobaţie cu enduro.
 
Hmm... daca-mi iau SM spun adio drumurilor in afara orasului. Ma voi axa pe un singur lucru, orasul. Pentru afara voi folosi masina. :smile:
Ultimele două zile le-am petrecut pe motocicletă cu Marius și câțiva începători necunoscuți, ne-am plimbat pe toate coclaurile, pe asfalt, piatră sau drumuri de țară, s-au spart carene, s-au rupt oglinzi, am făcut reparații pe marginea drumului, am luat piesele rămase în plus în rucsac și am continuat drumul, dar ne-a plăcut la toți și abia așteptam alt weekend pe drum. Păcat că toate astea au fost în afara orașului și nu se puteau face cu mașina :tongue:
 
Ba, cred ca mergea si cu masina, daca cineva ar fi avut rucsacul destul de mare cat sa care piesele de masina in el :biggrin: si un troliu (just in case...).

PS: Filmele! Filmele!
 
Eu weekendul ăsta mi l-am petrecut pe Amckart. O fi el mic, dar când ai vitezană e al dracului de bun. Nu mai merg cu moto prin oraș, doar când merg la Amckart, la Biker's Otopeni sau în caz de nevoie maximă. Consider că e mai safe, pentru mine...
S-ar vorbi de o plimbare la Thassos cu oprire la Serres, momentan doar vorbe, mă întorc din Corfu și aflu mai multe. O să zic și aici, cine dorește e bine venit. :smile:
 
Și eu mă duc la terasă pe Dorobanți și în Bamboo cu motocicleta, în rest iau elicopterul că e mai sigur :biggrin:

Doar pentru asta nu merită să ai grija unei motociclete. E mai distractiv pe Amckart cu cartul, nu trebuie să îl repari tu și benzina e inclusă în preț. I rest my case.
 
Pana acum mi-am rezolvat cateva problemute mici la motor la un service pe Viilor. Dar stau in Militari si mi-e un pic peste mana sa ma duc pana acolo de fiecare data.

Am vazut 2 service-uri de motoare pe Iuliu Maniu: unul langa fosta fabrica de lapte, pe langa TV, si altul intre Agip si Politehnica.

Ati lucrat cu ei? aveti idee, sunt buni sau sa nu ma complic?
 
Cel care se numește MyMoto e ok, se pare, dar cam scump: nu am fost personal, a fost azazel și au făcut treabă bună pe bani mulți. Celălalt nu știu.
 
Cum vi se par manusile astea? Sunt din piele Technaline, care teoretic e impermeabila, desi nu prea am gasit informatii pe net despre pielea asta. Vin un pic peste incheietura. Au ceva protectii dar nu de plastic, credeti ca se simte chestia asta? Site-ul producatorului
Nici astea nu arata rau da am impresia ca pe ploaie n-or sa-mi convina foarte mult.
Astea sau astea iarasi par OK, dar un pic cam extreme, cam de vreme nasoala rau.
Cred ca ma uit dupa niste manusi cat mai universale. Pana acum am mers mai mult in oras cu mobra, dar as vrea sa incep sa mai si ies pe afara. As vrea sa fie impermeabile (macar asa, un pic), dar nu stiu daca asta se pupa cu ventilatia, adica nu-mi place sa-mi fiarba mainile in manusi. Daca tin si la vreme mai rece ar fi super.
 
1. Mănușile se probează, poți comanda online doar încă o pereche de aceeași dimensiune, fabricant și model cu una pe care o ai deja.
2. Mănuși universale nu există din păcate, vara în cele impermeabile fierbi, iarna în cele de vară îngheți, iar cele impermeabile sunt subțiri (vara pe ploaie) sau mai groase (primăvară-toamnă, eventual spre zero grade). Eu mai car uneori a doua pereche de mănuși în rucsac, e o alegere personală.
3. Mănușile care țin și la vreme mai rece sunt căptușite, nu pot fi folosite vara. Încă nu am văzut mănuși cu căptușeală detașabilă.
 
Multumesc pentru raspuns. Nu am de gand sa le comand online, vreau sa probez inainte, doar ca pana acum nu prea mi-am pus problema de manusi si aveam cumva impresia ca pot gasi ieftine, bune si devreme acasa..... aaa universale.
Asta desi am citit topicul asta in care spuneti de mai multe ori ca nu exista asa ceva :embarassed:
 
Good for you, punk!
Daaaar! Nu trece pe mai mult de 125cc la inceput, mai ales ca tu ai 20 kg cu ceva pietre in buzunare. :biggrin:
 
Back
Top