160Km ieri, 50Km extraurban, 110Km Bucuresti.
CB 500:
- pe oras rulz, foarte manevrabil, suficienta putere, ideal.
- afara de la 120Km/h devine incomod, 140km/h este incomod, 160km/h doar in depasiri. Am vrut sa vad ce poate, probabil urca peste 160km/h dar nu avem noi drumuri pentru asa ceva (erau niste cratere de A1).
Azi, 2.000Km mai tarziu si nu am facut decat 3 drumuri de ~ 100Km in afara orasului. Daca nu aveam carte de service n-as fi crezut ca CB-ul meu poate avea doar 45.000 Km in 11 ani.
Tocmai m-am intors de la o scurta partida de "
musca-n dinti" pe un CB carenat printr-un schimb de motociclete cu AdrianB1 pe A1 iar el a jucat jocul "
musca-n dinti, guler si buzunare" cu naked-ul meu.
In concluzie, imi mentin parerea autocitata de mai sus. Pentru oras naked rulz (vezi orice groapa, farul urmareste ghidonul nu carena, la semafor picioarele jos pe langa un naked stau mai comod decat pe langa carene) dar la iesiri afara naked-ul e incomod. Daca te poti abtine sa mergi cu 100 km/h e ok, daca nu, nu. Desi in Romania ori mergi cu 140-160km/h pe banda II ori cu 70km/h pe banda unu, depasirile frecvente fiind periculoase.
Urmatoarea curiozitate e sa testez o semicarena: CB 500 S, CBF 600 S, FZ6 Fazer S/S2 (
cu posibilitate de carena aftermarket) sau direct o carenata VFR800, motorul l-am luat in general pentru calatorii, pentru oras probabil ramaneam cu naked-ul sau un supermoto.