Monitor pentru dual display setup

Sustin ce zice Miahi cu monitoare non-TN. Momentan foloses 2x Dell U2312HM si un Dell STsmthsmth. Cel din urma are panel TN, celelalte doua au panel IPS. Diferentele sunt masive intre primele doua si cel din urma, fie si numai prin prisma unghiurilor de vizualizare, dar imi vine greu sa ma despart de ST pentru ca are input HDMI, ceea ce la Dell-urile celelalte nu am (Raspberry Pi, chestii etc).

Culorile nu mai sunt o problema chiar atat de mare de cand am folosit un Spyder 4 Elite si m-am infipt cu el in toate monitoarele din casa, dupa calibrare IPSurile sunt absolut exceptionale iar TNurile sunt acceptabile (macar nu mai arata rosu a magenta).

Prin urmare, tu ai de rezolvat asa:
- identificat daca placa ta video poate scoate semnal pe 3 monitoare a.i. sa nu scoata pe al treilea clona unuia dintre primele (cazul majoritatii placilor video mai vechi);
- identificat si cumparat niste IPSuri decente, a.i. sa ai monitoare identice (mai mult ca OCD, dar daca nu le calibrezi macar vei avea culori asemanatoare pe ele sau vei putea incarca un profil de calibrare de pe TFTCentral, de exemplu); recomand Dell U2312HM, are pivot (rotire la 90*), are Display Port, DVI si VGA si are DPI optim dpmdv cel putin (1920x1080 in 23 de inchi);
- eventual imprumutat un dispozitiv de calibrare de la cineva de pe forum care e la mai putin de 2500km distanta + beruit persoana respectiva si calibrat tot cap-coada.

In functie de nivelul de OCD care-l ai, elimini sau adaugi pasi dupa cum iti place tie :smile:
 
imi vine greu sa ma despart de ST pentru ca are input HDMI, ceea ce la Dell-urile celelalte nu am (Raspberry Pi, chestii etc).
Că ți-e și greu să iei un adaptor HDMI-DVI de 10 lei :smile:.
 
M-am uitat dupa Dell-uri IPS de 24" si am gasit ceva ce pare interesant: P2414 pe la 850 si U2414 pe la 1050. Din ce am citit sunt doar 3 diferente care conteaza intre ele:
1. U-ul vine bine calibrat de fabrica
2. U-ul are marginea laterala foarte ingusta, 6mm in total (plastic + ecran)
3. P-ul are USB2, U-ul are USB3
Nu stiu daca merita sau nu cei 200 de lei diferenta, nu mi se pare o suma mare dar nici nu stiu daca 2. si 3. imi vor fi foarte utile.

Pareri, opinii, injuraturi? Trolls accepted doar pentru ca.

Că ți-e și greu să iei un adaptor HDMI-DVI de 10 lei :smile:.

Sau cablu DVI-HDMI, m-a costat cat un cablu DVI-DVI.
 
Nu știu cum folosești tu, dar mie îmi vine foarte la îndemână USB-ul de pe monitoare; parcă mi-ar fi plăcut să fie USB3, dar nu chiar așa de mult.

Marginea îngustă arată interesant, dar e utilă doar dacă extinzi o aplicație între ecrane, și după cum arată e de preferat să le pui vertical în cazul ăsta.

Eu am ales U2412M pentru că are 230400 pixeli (11.11% :biggrin:) în plus față de restul (16:10, 1920x1200); același preț ca U2414 (minus USB3 și margini subțiri).
 
Este la indemana USBul in monitor numai ca pierzi posibilitatea de a-l pivota ok (cablurile trag, agata). Plus ca USBul din monitor devine inactiv odata ce stingi monitorul, o chestie care cel putin mie mi-a cam intrat in reflex :smile:

Daca vrei sa folosesti 3 monitoare, 23 inchi mie mi s-ar parea maximum acceptabil, doar daca nu ai vreun birou gigantic, mie imi incap 3x 23'' pe birou pe colt si abia mai am loc de amplificator (ca cica nu pot pune nimic pe amplificator, ca deh).
 
Deci:
- vreau 2 monitoare permanent si as pastra Samsung-ul ca unul din ele; modul portrait nu ar fi prea des folosit (il am la Samsung si nu l-am folosit vreodata, printre altele din motiv de cabluri)
- al treilea rareori, dar sa existe ca optiune. De-aia unul trebuie sa fie DisplayPort, ce mai am eu prin zona e DVI sau HDMI si sunt doar 2 iesiri de genul asta simultane pe placa video.
- daca as pune ceva in USB-ul din monitor ar fi un stick USB pentru o copiere ocazionala, emitatorul de la mouse, cel de la headset, nici unul nu implica si cabluri
- nu am citit review comparativ la U2412, dar intre generatia P*12 si U*12 sunt diferente destul de mari conform TFT Central. Asta m-a facut sa ma uit la P*14 si U*14 care au probabil acelasi display sau cel putin aceleasi numere in teste si despre care spuneam ca au cele 3 diferente enumerate. Nu exista U2414 cu acea rezolutie, doar U2413 care costa insa dublu pentru cei 11% in plus, nu multumesc! In plus prefer 1080 de linii pentru ca la Samsung am 1050 si ar fi cat de cat egale, mai ales ca pixel size, cel nou ar fi doar ceva mai lat (1920 vs 1600).

Mai astept pareri, apoi ma mai gandesc vreo 2 zile si vad ce fac. Multumesc.
 
Tot nu ai mentionat ce placa video ai. Simplul fapt ca are DVI, DP si HDMI nu inseamna ca poate scoate 3 desktopuri diferite. Este si unul din motivele pentru care am renuntat la 560Ti, care nu era capabila de asta, doar de 2 desktops diferite si un al treilea care era clona a unuia dintre cele doua.
 
De prin 2009 (seria 5000) cam toate ATI-urile suportă 3 monitoare independente, cât timp unul din ele e pe DP.

Adi, U2413 nu e în aceeași serie cu U2412M (M-ul ăla contează), ci e urmașul lui U2410. Alt panel, alt target, optimizat pentru culoare (8-bit + A-FRC).
 
Eu ma uitam la U2414, nu am gasit si cu litere la sfarsit. U2413 nu e in plan.

Placa video e un Ati 7770, parca. Nu am testat, dar cred ca merge fara probleme, frate-meu are una asemanatoare si are deja 3 monitoare pe ea.
 
Mini review: sunt incantat.

Long review: am luat Dell U2414H de la eMag, facut comanda seara la 11 si avut monitorul livrat acasa a doua zi la pranz. Are dimensiunea verticala identica cu Samsungul vechi, asa ca stau perfect unul langa altul, are marginile laterale si de sus incredibil de subtiri (ca as mai lua inca unul :smile: ), vine cu cablu DisplayPort, imaginea e buna dar acum trebuie sa vad cum calibrez monitoarele ca sa arate cat de cat la fel. Culorile sunt aproximativ identice, albul e un pic mai stralucitor pe Dell chiar cu brightness la 40%.
Hub-ul USB3 din spate imi e aproape inutil, as putea cupla tastatura, mouse si webcam acolo dar nici unul din aceste periferice nu foloseste USB3. Fiind in spatele monitorului si relativ greu accesibile nu se pune problema de a folosi un stick USB, poate doar cu un cablu prelungitor sau un HDD extern USB3.

Concluzia: e doar un monitor, dar imi place.
 
Dezavantajul de a avea un monitor conectat pe DVI sau HDMI si unul pe DisplayPort: la revenirea din sleep a computerului cel pe DP nu e detectat daca e in sleep (packet based), cel DVI/HDMI e detectat, deci monitorul primar DP devine secundar si porneste in 1024x768. Un Detect manual rezolva de fiecare data problema, dar e un pas in plus si pana atunci face deja praf aranjarea icoanelor pe ecran.
 
Parcă am mai întrebat pe alt thread - de ce ai folosi sleep/hibernate când sistemul folosește un SSD?
 
Nu vad legatura intre sleep si SSD. In sleep/hibernate consumul de curent electric este extrem de mic, cativa W, si e complet silentios.
 
Ce rost mai are sa-l pui in sleep cand ai SSD si boot-ul e foarte rapid, cred ca la asta se refera.
 
1. Nu il pun eu in sleep, o face singur.
2. Serios? Si toate aplicatiile pornite cu chestii nesalvate ce fac?
 
Back
Top