Monitor LED IPS

Eu zic ca cerintele mai actuale ar fi rezolutie 4K, 32 diagonala si USB-C cu hub incorporat. IPS ar fi bun.
Acum problema e ca rezolutia 4k nu prea se potriveste la mai multe monitoare legate intr-un singur port.
Am pe masa un Dell P3222QE, arunca un ochi. Nu ii gasesc nimic gresit personal, se leaga printr-un singur USB-C la laptop si mai are si ethernet inclus (pentru ca laptopul nu mai are).
 
Am recomandat cuiva 4k 32'' și colțurile le vedea în ceață - nu avea legătură cu vederea sau panoul, că dacă își schimba poziția colțurile se vedeau clar. Și-a luat acum 27'' nano IPS 165Hz și-i mulțumit (1440p). În funcție de birou 32'' poate fi mult prea mare (imo probabil este unul dintre motivele pentru care se tot scot panouri curbate).

Eu aș merge ca cerințe pe 27'', IPS, high refresh (>=144Hz) și apoi văzut ce se încadrează. Am un ASUS PG279Q care mi se pare încă excelent și probabil pe viitor o să mai caut două la fel SH (prețurile or să tot scadă pe măsură ce oamenii caută refresh-uri aberante cu care hw nu are nicio șansă să țină pasul).
 
Mie imi trebuie 2 monitoare (lucrez mult in sesiuni remote, dar trebuie sa vad si desktopul meu) si 2x32" e cam la limita ca spatiu; de asemenea nu as putea juca nimic in 4k in urmatorii ani, nu sunt fan placi video de 400-600W, limita personala pana acum a fost 120W si vreau sa ma mentin in zona asta.
 
În teorie ai putea seta rezoluție 1080p pentru un joc pentru un monitor 4k și să fie ok, deși n-am experiență personală cu așa ceva, ar trebui explorată ideea. 1080p setat din joc pe monitor 1440p arată nasol, dar raportul nu-i fix 4 cât este 4k:1080p ci 1.775 (1440p/1080p).

Din experiența proprie un GPU performant merge subvoltat/limitat din power la cât vrea sufletul tău și vei avea performanțe mai bune decât o gioarsă care trage maxim 120W cu consum tot pe acolo. 4090 (de exemplu) pierde 2% performanță când scazi puterea de la 100% la 60% și trage real 418W la 100% (sub TDPul oficial de 450W). Este de investigat când apar 4060Ti sau 4070Ti prin vară.
 
Am recomandat cuiva 4k 32'' și colțurile le vedea în ceață - nu avea legătură cu vederea sau panoul, că dacă își schimba poziția colțurile se vedeau clar.
Eu vad un 32 clar pe orice colt. As tinde sa zic ca era o problema acolo dar nu pot sa imi dau seama care.
Am laptop conectat la el, deci doua ecrane active ambele 4K, monitorul fizic si logic deasupra laptopului.
Apropos, HDMI s-ar putea sa mearga 30p in functie de placa video.
 
Eu am patit la firma cu un Asus TUF RTX 3080 care limitat la 70% facea probleme, stuttering si framerate instabil. Practic sub 80% o lua razna. In graficele desenate de GPU-Z nu se vedea nimic anormal... Asa ca nu m-as intinde prea mult in jos cu power limit-ul.
 
Eu vad un 32 clar pe orice colt. As tinde sa zic ca era o problema acolo dar nu pot sa imi dau seama care.
Am laptop conectat la el, deci doua ecrane active ambele 4K, monitorul fizic si logic deasupra laptopului.
Apropos, HDMI s-ar putea sa mearga 30p in functie de placa video.
Depinde de om, de ochi, de unghiuri, de dimensiunile biroului etc.

Cosmin_C - depinde de placă, până acum am avut experiențe pozitive cu redus power limit.
 
Back
Top