Modem intern 3G pentru mini-PCIe

Marius '95

troubleShooter
Am un laptop Lenovo X60 Tablet. Avea din fabrica modem WWAN EV-DO. L-am schimbat cu unul Sierra MC8775 (UMTS 7.2 mbps), dar nu sunt multumit din mai multe motive: hardware/firmware incompatibil cu functia laptopului de dezactivare din buton, software plin de bug-uri, etc. As vrea sa il schimb.
- Exista vreo altenativa mai buna? Ericsson sau Huawei?
- Are sens sa cumpar ceva mai rapid de 7.2 mbps? Cum sta RDS la capitolul viteze suportate?
 
Din câte știu, modemurile originale Lenovo pentru seria 60 erau tot Sierra, presupun că EV-DO-ul pe care l-ai scos era 57xx, iar 87xx sunt cele HSDPA. Probabil e ceva diferență de firmware între al tău și cele originale, dar dacă cu astea apropiate de originale nu merge bine, nu prea cred că o să fie mai bine cu altele.

Eu am renunțat la software-ul MC8775 și foloseam direct dial-up networking, cu comenzi AT pentru pornit GPS la nevoie. Găsisem mai multe versiuni de soft, unele mai bune, altele mai proaste, și găsisem inclusiv soft de monitorizare low level/debug/firmware settings/etc pentru el. Ca hardware era super ok, unul dintre cele mai stabile modemuri 3G pe care le-am avut. Gobi 2000-ul din T510 e mai slab din punctul ăsta de vedere.
 
La mine face figuri, si nu doar din cauza incompatibilitatii firmware. Spre exemplu, daca se deconecteaza de la retea din cauza inactivitatii, nu mai merge reconectat decat dupa cold-reboot.
 
Update:
Acel Sierra vechi a fost inlocuit cu un Novatel EU870D care a functionat absolut superb.
Ieri mi-a sosit din china un modul SIMcom SIM7100E, LTE+GPS cu o lista lunga de benzi suportate. L-am instalat, am pornit laptop-ul.... siiiiiii.... se instaleaza Android Debug Bridge! Nenorocirea ruleaza Android inauntru! :bash:
 
Zi mai detaliat pe unde ai găsit așa rarități, că aș vrea să găsesc și eu un development board care să poată înlocui perfect modulul din cardroid (clonă HuiFei), cu ceva procesor mai bun și care să ducă un Android mai nou.
 
Ebay. Chiar nu-mi imaginez la ce ti-ar putea folosi un mini-PCIe cu android inauntru. Poate daca mai vrei inca un backdoor/botnet...
 
Eee, da, am citit acum manualul. Poti trimite mail-uri via comenzi AT. Deci :zbang:.

M-am conectat cu adb. Observ # ? Really? :biggrin: Asa e la toate?

PS: Am gasit si un update uitat de chinez in /cache
 

Attachments

  • SIM7100E adb.png
    SIM7100E adb.png
    6.3 KB · Views: 32
Back
Top