Mobo + RAM

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Ca absolut orice om sanatos la cap si cu gandire logica, ce-si doreste mult o tableta dar e complet falit, eu m-am apucat sa-mi upgradez PC-ul. Initial fortat, recunosc (placa video defecta), acum totul se petrece din inertie, probabil Neo m-a blestemat fara sa-si dea seama cand mi-a spus sa schimb tot computerul.
Ieri mi-am luat un SSD care functioneaza superb (blessed be it's inventor :biggrin:), iar acum vreau sa imi scgimb placa de baza si fortat memoria, pentru ca a tine un SSD pe SATA1 e rusinos.
Don't judge me people, it's Neo's curse I tell you!
Anyway, theatricals aside, am pus ochii pe doua componente:
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/gigabyte/ga-970a-ds3/
http://www.pcgarage.ro/memorii/corsair/xms3-8gb-ddr3-2000mhz-dual-channel-kit/

Buun. Acum mentionez faptul ca nu sunt deloc la curent cu placile de baza sau cu memoriile, ca dovada faptul ca nici nu stiam de existenta triple channel. Accept orice sugestii: alegerea mea este probabil nenecesar de scumpa.
Mentiuni:
- Procesorul este un Phenom X4 960T daca imi aduc aminte bine.
- Nu, nu trec pe Intel, nu am bani si e oricum overkill ce am fata de ce joc.
- Nu cred ca am neaparata nevoie de ATX - desi placa curenta de baza este ATX, nu am decat o placa video infipta in ea. Necesare sunt sunet si LAN onboard.
- scrisul unui asemenea post de pe mobil e cam masochist -_-
- as vrea totusi o placa de baza buna; daca se poate si buna si ieftina cu atat mai bine :smile:
 
Dacă ziceai că vrei SSD te rezolvam eu cu un Corsair Force III 120GB pentru că nu mai am ce face cu el la un preț mai omenesc :smile:
 
Phenom-ul nu este AM2? Placa la care te uiti este AM3.
Daca vrei sa nu bagi chiar asa multi bani in sistem, cauta doar un controller SATA3.
 
Phenom X4 960T e de fapt Phenom II X4 960T Black edition, AM3. Dacă e ăsta, pe o placă AM2+ curentă, atunci o să meargă pe AM3+. Dar sunt destul de rare plăcile de bază AM2+ care n-au SATA-300, așa că e cam ciudat. Mai verifică o dată procesorul înainte să cumperi.
 
Daca placa de baza are SATA2 atunci SATA3 e aproape un moft: desi un SSD ajunge la 450-500MB/sec e atat de rar si conteaza atat de putin incat nu stiu daca are rost sa faci un upgrade doar pentru asta intr-un moment nepotrivit (zici ca esti falit, desi nu pare :tongue:).
 
Well, eu credeam ca sunt pe SATA1, daca am SATA2 intradevar se schimba situatia. Probabil n-o sa fac upgrade-ul, dar asa ca idee, in afara de SATA3 si USB3.0 as mai avea vreun avantaj? Ce spor de performanta as avea prin trecerea de la crappy DDR2 la good DDR3? In continuare, sunt bune de ceva alegerile mele, sau aveti alte idei?
 
Phenom-ul nu este AM2? Placa la care te uiti este AM3.
Daca vrei sa nu bagi chiar asa multi bani in sistem, cauta doar un controller SATA3.

:lol:


Placa de baza nu are in mod nativ AM2+ si nici supot pentru Phenom II, au venit prin update de BIOS.

Still buying crap motherboards. Wonders afterwards why they don't work. Bad luck SCViper.

Nu poți să scapi de procesor și să cumperi un kit despre care se știe că funcționează fără probleme/incompatibilități? Deși la AMD mai rar așa ceva de la o vreme :biggrin:


Ce buget ai până la urmă?

LE: ți-am făcut un whishlist aici cu Intel, dacă iei 2-300 RON pe procesorul tău mai pui 200 RON peste ce ești deja dispus să cheltuiești și ai ceva relativ nou care te va ține ani de zile. Procesorul respectiv l-am luat pentru sistemul prietenei mele, merge excelent în WoW/D3/SC2/whatever.

LLE: cum Doamne-iartă-mă nu știi dacă funcționează în mod SATA1 sau SATA2? :biggrin: Aș putea să-ți spun și că este ceva diferență abia palpabilă între 2 și 3, dar nu mă crede nimeni :biggrin: De asemenea, USB 3.0 sucks, use eSATA.
 
Eu cred că, indiferent ce upgrade-uri vrei să faci, nu ai cum să te apropii de sporul de performanţă adus de SSD. Beneficiile aduse de SATA3 vs. SATA2, DDR3 vs. DDR2 sau câteva sute de MHz la procesor intră în marja de eroare.

Prin urmare, io mi-aş lua Nexus 7. :biggrin:
 
Oi, placa de baza era buna acum 3-4 ani cand am luat-o, a suportat 3 upgrade-uri de procesor, inclusiv unul cu care NU trebuia sa mearga (phenom-ul) si cu care merge fara probleme. Nu mai fi carcotas :biggrin:
Acush Neo spune-mi si mie un motiv pentru care ar trebui sa trec de la quad core la dual core pentru mai multi bani si performanta aproape identica, eu personal nu vad nici un amarat de avantaj in afara de eventualul viitor upgrade, care se va petrece probabil peste 2 ani si la care va trebui sa schimb oricum totul din nou.
Nu stiam daca functioneaza in SATA1 sau 2 pentru ca pana acum am avut niste HDD-uri relativ lente la care nu m-a interesat deloc viteza, iar ultima oara cand ma uitasem pe specificatiile placii de baza vazusem doar SATA scris acolo, am presupus ca in lipsa "II"-ului este doar SATA 1. My bad :tongue:.

Nexus 7 nu-mi iau pentru ca n-are 3G :smile:
 
Păi primul lucru când îți iei SSD downloadezi SSD Life pentru a observa easy mode dacă mere TRIM, AS SSD și vezi cum e aliniată partiția sistem pe el și Crystal Disk Info care-ți spune, printre altele, modul de funcționare SATA I/II/III.

Motive? It actually works? :smile:

Dacă ți se pare că quad-core-ul tău > dual core Intel, te înșeli. Cel puțin dpdv al gamingului. Nu mai luăm în considerație energy efficiency și alte chestii exotice. Performanță nu este sub nicio formă identică, dar dacă spui tu... :smile: Un viitor upgrade ar privi doar placa video și/sau RAMul (ca și cantitate, mind you, nu uberspeedPC1231309ftw) și, eventual, un 2500K care va fi ajuns la preț de dumping atunci dar practic îți va dubla performanța :smile:

Sau schimbi totul și iei ceva asemănător situat pe piață, proc la limita superioară a low-endului dar care să nu căpăcească la performanță placa video and you're good to go.

Oricum SSDul a fost alegerea cea mai bună, ăla se simte puternic oricare ar fi sistemul (de operare modern, care suportă TRIM șamd inb4 M95).
 
Am facut cam tot ce trebuia facut legat de SSD - verificat TRIM, alignment, oprit chestii inutile din Windows, lasat doar chestii esentiale pe el, etc. O sa incerc si SSD Life ca sa vad ce spune.
Legat de Proc + Mobo + Ram - momentan le las asa. Daca placa de baza era SATA1 merita un upgrade pentru SATA3, dar fiind SATA2 nu mai merita. In gaming nu am nevoie de mai mult, daca voi avea probabil o sa trec pe Intel.
 
Io n-am oprit nimic din Windows și n-am verificat nimic, da' tot în 5" bootează. Mai mult durează POST-ul. :biggrin:
Ce vreau să zic e că de la Windows 7 încoace nu cred că mai rentează (ca investiție de timp față de performanța obținută) să-ți mai bați capul cu optimizările Windows.
 
Lasa, mah, ca am avut si eu Win7 intr-o masina virtuala si am vazut ce setari sunt disponibile in God Mode: rezolutie, marimea fonturilor si viteza mouse-ului.
 
Nu vreau să intru în polemici cu tine, dar ești absolut incompetent la capitolul sisteme de operare :love: Mașinile virtuale nu sunt reprezentative, una la mână, doi la mână depinde de tipul de installer, trei la mână depinde de cantitatea de resurse. Ca memory management, Windows 7 este într-adevăr excepțional, problema este de la diverse aplicații care sunt fomiste de RAM.
 
Da, mah, daca instalez un Win7 de pe DVDul original pe o masina fizica o sa am God Mode plin de setari pentru kernel si managerul de memorie, in timp ce daca il instalez intr-o masina virtuala de pe o imagine piratata, God Mode o sa se umple de "Fix problems with your computer".
 
Eu am o grămadă de setări disponibile, se întind pe pagini bune.

La tipul de installer mă refeream la faptul că imaginile piratate uneori nu au toate chestiile, și sunt prezentate ca fiind "light" edition & shit like that. Utilizează o imagine MSDN, instalează pe PC dar nu în VM, pornește aia apoi dă un screenshot cu setări și spune ce-ți lipsește.

De asemenea, Start -> Run -> regedit.exe -> Enter și editezi like a boss dacă ești așa de super priceput. Tot incompetent rămâi, că strici ceva și dai vina pe Windows 7 că-i nou și dumbed down :love:

Să nu uit, "mah" este pentru forumurile de analfabeți și kshtz generation, te-aș ruga să nu-l folosești aici. Un "bă" e mult mai ok. Cheers :love:
 
Da-mi un hard si-l instalez.
Cu "b" in loc de "m" ma descurc, dar n-am "ă" pe tastatura si mi-e lene sa scriu coduri cu ALT, mai ales ca sunt pe laptop si n-am keypad.
 
Back
Top