Mobile storage

Neo

The Good Doctor
Caut și eu următoarele chestii... Motivele sunt multiple pentru care umblu cu terabiți de date după mine, la cerere le și expun :biggrin:

1. HDD USB 3.0 sau eSATA powered de minim 2TB. Ideal ar fi 4TB. Cât mai slim și USB powered.

SAU

2. HDD intern 2.5''. Cerințe:
2.a) minim 2TB;
2.b) ideal ar fi 3-4TB;
2.c) 7200RPM; hai să zicem ar merge și 5400/5900;
2.d) grosime 9.5mm.

Idei, sugestii? Deja mor de draci :smile: Sunt sătul să umblu cu 2 HDDuri externe de 1TB fiecare după mine și vreau fie unul singur, eSATA musai powered sau USB 3.0 powered din USB (deci fără power brick, altfel era simplu, luam unul de 3.5 și aia era). SAU caut două HDDuri identice pentru a înlocui actualele 2x750GB în RAID0. Preferabil ar fi să fie de 2TB minim, dar nu găsesc de grosimea care trebuie (9.5mm) decât de 1TB la 7200RPM Hitachi ceva-ceva. Restul sunt 5400 RPM. De asemenea, am găsit un WD Green de 2TB, dar are grosimea de 15mm, deci nu încape unde trebe.

Mulțumesc anticipat!
 
Nu găsești HDD de 2.5" mai mari de 2TB. Poate găsești extern 2x2TB 2.5", dar nu USB powered, și ar un brick destul de mare. Alea de 2TB, după cum ai aflat, 15mm, sunt pentru desktop. HGST are ceva de 1.5TB la 9.5mm, la 5400 rpm.

Nu găsești HDD de 3.5" (pentru capacitatea peste 2TB) USB powered. Nu ține USB-ul, chiar și USB3.

Nu există HDD-uri 2.5" mai mari de 1TB de 7200rpm. Și n-ai de unde alege, în afară de HGST-ul pe care l-ai găsit și tu nu prea sunt.
 
Până la urmă o să iau un Western Digital My Passport 2TB.

Acum apare problema. Mac OS nu scrie nativ pe NTFS, iar HFS nu este recunoscut de Windows. Soluția este fie să formatez FAT(32?) sau exFAT, fie...?
 
exFAT e probabil soluția dacă vrei suport nativ, pentru că nu poți pune fișiere mai mari de 4GB pe FAT32, și e posibil să vrei asta.
 
Curiozitatea de sâmbăta trecută: sistemul încorporat de backup/restore din Windows 7 crăpa în momentul în care făceam backup de pe un disc NTFS pe un disc exFAT, ambele interne, returnând doar un mesaj obscur. La o săpare mai detaliată am aflat că e bubă la shadow service. Cum discul exFAT era montat exclusiv pentru a avea unde să facă backup periodic și era gol, l-am formatat NTFS cu cluster de 64k și așa a mers fără probleme. Reboot-ul n-a fost necesar. Poate te interesează și acest aspect când alegi cum formatezi discul ăla și cum te limitează asta.
 
Știu că citisem (când mă chinuiam și eu să aflu de ce nu merge backup-ul cu Oracle pornit) de niște limitări la Windows backup, în funcție de tipul de backup doar anumite tipuri de storage sunt suportate. Dacă vrei neapărat pe exFAT poți să-l păcălești cu un network share pe discul ăla și să setezi să scrie backup-ul în share.
 
Mai curând îi pun licența de Acronis DriveImage Home ce nu o folosesc, și care e simțitor mai configurabilă decât backup-ul inclus. Dar pentru cine nu poate folosi software third party (mașini corporate), exFAT poate scoate la iveală asemenea limitări din aplicațiile incluse.
 
Pana la urma am luat un Western Digital MyPassport Ultra 2TB, i-am tras un format in exFAT si mi-am tras palme pentru ca Acronis nu-l vede (Acronis bootat in VM pe Parallels 9.0 pe Mac). Prin urmare, tot nu pot restaura imaginea de la vechiul workstation Dell M6600 pentru ca motive gen:
- Acronis nu suporta exFAT (FML);
- solutia s-ar numi Acronis backup and recovery, care-i departe grav price-wise de Acronis True Image Home (care-l am io) si care stie sa faca direct masina virtuala dintr-un back-ul Acronis;
- nu pot formata NTFS HDDul respectiv;
- nu vreau sa dau 19.99 pe masina lui Paragon ca sa pot scrie pe NTFS (trecut backupul vechi pe derpa herpa yay);
- Parallels 9.0 nu vrea sa mountuie in bootcamp decat partitia de recovery a SSDului de Mac (ffs);
- cel mai probabil Acronis n-ar putea sa vada acea partitie pentru ca :HFS+:

Ceva idei? In afara de piratat software, ca nu-mi arde (da, lol).
 
Back
Top