Mini-display backlight defect

Marius '95

troubleShooter
Am doua device-uri cu mini-afisaje LCD (sau poate OLED?) la care backlight-ul nu se mai aprinde. La ambele, cu lumina puternica reflectata in anumite unghiuri, se vede afisajul functional. Doar backlight-ul este cu problema. Unul din device-uri este un USB tester, celalalt este un TS100 Solderin Iron.
Se mai poate face ceva? Sau sunt bune de aruncat?
 
Sunt OLED. Cele ieftine se bușesc relativ repede. Se pot înlocui display-urile, dar trebuie să le identifici. Pentru TS100 vezi aici:
 
Și eu am schimbat deja OLEDul la TS100, mai am vreo 4 bucăți pe-aici :biggrin:

Eu am luat din vid description de aici:
 
Si la mine s-a dus display-ul la TS100, si nici macar nu l-am folosit prea mult. Pare sa aiba valabilitate mai scurta decat laptele din alimentara. Am luat alt display de pe ebay dar inca n-am reusit sa-l duc la schimbat, fiind contactele atat de mici nu m-am incumetat sa incerc acasa.
 
TS80 este si el o solutie low cost, dar nici unul nu se compara cu cele dedicate de la firmele mari care costa ... destul, dar sunt facute sa fie folosite continuu.
 
Eu am două TS100 cam de când au apărut, unul din ele folosit aproape zilnic, și n-am avut probleme cu ecranele.
 
Eu am două TS100 cam de când au apărut, unul din ele folosit aproape zilnic, și n-am avut probleme cu ecranele.
CIne stie ce variatii pot fi, ba chiar poate depinde si in ce pozitie il tii si unde se duce caldura. Ecranele ar trebui sa se prajeasca relativ usor la temperatura aia.
 
Mda, eu îl țin pe masă cu vârful în sus. Vârful nu se încălzește nici la baza lui, nu de acolo vine căldura. Mai există o sursă de căldură în interior, probabil un FET de control, care e aproape sub ecran (ecranul e în dreapta sus în poză, pe lateral, cam unde scrie "30C".

signal-2022-09-29-161938_003.jpeg
 
TS100 al meu cel puțin a rulat Ralim Iron OS care intra în sleep foarte rapid. Al meu stătea orizontal pe masă, nicidecum cu vârful în jos. Este un oarece mister de ce, important este că a murit și l-am înlocuit.

Also mi-am adus aminte că al doilea TS100 al lui miahi este la mine :biggrin:
 
Păi ce treabă are vârful cu OLEDul? De asemenea, vârful nu-i nicăieri pe aproape de OLED astfel încât să spui că cel din urmă ar suferi variații mai de temperatură.
 
Daca il pui cu varful in jos caldura se ridica in carcasa.
Dar raspunsul meu avea legatura cu intratul in sleep foarte rapid, care duce la variatii de temperatura rapide ale varfului.
 
Cred că este una dintre acele situații unde teoretic situația sună catastrofal dar practic de fapt calitatea OLEDurilor este absolut deplorabilă :smile:
 
Dupa ce am fost pe la vreo doua magazine d'astea cu reparatii si am fost refuzat (cica repara telefoane dar au dat inapoi cand le-am zis ca trebuie lipit display-ul) am zis ca ma apuc eu. Operatia a avut success, pacientul declarat mort.
Ecranul merge dar din ceva motiv nu citeste temperatura (contactele par ok), si acum ca am inceput sa caut online am vazut ca au o gramada de probleme ori cu mosfetul ce regleaza temperatura ori varfurile....asa ca merge inapoi in cutie pana data viitoare cand probabil ma hotarasc sa-l arunc.

2022-10-28 153554.jpg
2022-10-28 153620.jpg

Macar mi-a iesit lipitura la display :angel:
 
Și mie mi-au trebuit vreo 3 încercări să-l rezolv cum trebuie, soluția este mult flux (foarte mult flux) și puțin aliaj (se așează el cum trebuie) plus un vârf cât mai lat să încălzești toate contactele simultan.
 
Back
Top