Microlab SOLO 7c tweaking

Mă cam îndoiesc că s-a carbonizat PCB-ul de la căldura generată de propria-i funcționare, iar mufa cu firele alea nu e topită deci nu e un contact imperfect acolo. Mai curând de la vreo altă sursă de căldură din apropiere.
 
Spatele e ok, circuitele de pe el nu sunt afectate. Impamantare nu stiu daca exista la momentul producerii, nu le-am luat de noi.

Si poze din alte unghiuri. In prima se vede PCB-ul pe spate, in cealalta celalalt condensator fara un piciorus.

IMAG0138.jpg IMAG0140.jpg
 
Or fi fost niste MOV-uri? Montate inainte de sigurante????? Am trait sa o vad si p'asta. :biggrin:
 
Uite aici placa întreagă http://www.mygarage.ro/attachments/...lab-pentru-micul-audiofil-din-tine-148166.jpg
Pare că scrie C11 pe PCB și e și un semn de condensator. Și mai e unul pe cealaltă parte a mufei, pe care parcă se zărește un 104 (0.1uF). După cum arată mufa de la transformator, sursa e bipolară, așa că negrul ăla e mijlocul din traf, și e posibil să ajungă chiar masă pentru circuit, caz în care e posibil să fie utilă niște filtrare p-acolo.
 
Right, sunt niste ceramici de 0.1u, intre iesirile trafului si masa. Si atunci vine intrebarea: ce i-a pulverizat? :biggrin:
 
Corect. Insa ramane intrebarea: de ce au explodat? Mai vin supratensiuni in retea, dar nici asa. Poate daca a traznit stalpul de la poarta casei...
 
Posibil ca in primul moment sa se fi ars sigurantele (n-ai cum sa stii daca nu au fost inlocuite), dupa aia au incasat ceramicii aia restul. Cine stie...

Deci da. E posibil ca daca (dintr-un motiv neprecizat) se ard sigurantele pe un varf de sarcina, adica atunci cand curentul prin secundar e maxim, circuitul oscilant care se formeaza din acel condensator si inductanta de scapari a secundarului trafului de alimentare, formeaza un circuit oscilant care duce la aparitia unei supratensiuni pe condensator. Deci... exista o explicatie! :smile:
 
Nu neaparat. Una e sa pui pe hartie un condensator @250V si chinezoiul sa-ti puna de 50V in aparat, realizand o economie de 0.02Eur. Sau sa constati ca transformatoarele de retea au fost bobinate in conditii improprii (batea vantul, se misca vaporul) si trebuie sa le folosesti pentru ca ai 10.000 de bucati sosite deja in depozit...
 
Cred ca masina aceea care invarte bobina are un display si butoane, deci foarte probabil invarte precis numarul de spire.
Pot fi chinezii astia niste robotei, dar nici chiar asa.
 
Stai linistit ca spirele alea nu-s importante. Sunt doar bobine din filtrele din boxele hiend fabricate in PRC. :dracu: Trebuiesc deci fabricate dupa auz. :biggrin:
 
Back
Top