Medii optice de stocare cu probleme

...
O problema mica: inscriptor LG 4167B + Nero6.6..... Am folosit intotdeauna blankuri LG, DVD-R (don't ask me again why!) 8x scrise la 8x, verificare dupa scriere, nici un rebut, nici o problema pana in prezent.

Am cumparat weekendul asta din Cora alte 25 bucati. Am observat eu ca le-au schimbat astia inscriptionarea (au trecut de la roz la albastru), n-am dat atentie... in fine. Dupa ce am tras vreo 15 buc. am constatat ca nu difera numai serigrafia ci si viteza de scriere, astea fiind 16x. Bineinteles ca programul de ardere fiind setat pe auto, mi le-a tras pe toate x16. Verificarea dupa scriere era activata, nici o problema. Facut cateva teste cu dvd-speed, totul verde. Oricum fiind trase x16 nu pot spune ca dorm linistit... :frown:

Intrebare: sunt eu paranoic sau am sanse reale sa le citesc si peste cativa ani? Nu mi-ar fi greu sa le ard din nou 8x...

:beer:
 
Sunt şanse să fie mai rezistente în timp după ce au fost scrise la 16x, decât la 8x. Depinde de materialul folosit.
 
Sa vad exact cine e producatorul... Oricum ma astept la ceva CMC&Comp... :frown:

PS: Merci de incurajare! :smile:
 
Şansele sunt identice: 50-50. Eu scriu la 16x de când au apărut mediila 16x, no problems so far. Şi-am scris aproape de mia de bucăţi numai pentru mine.
 
Aproape sigur materialul folosit pentru mediile 16x a fost testat intensiv la viteza asta. La 8x si puterea laserului e ajustata (dupa capul unitatii de scriere) si s-ar putea sa ai surpriza ca_capul unitatii de scriere sa nu fie destul de destept cat sa nimereasca exact ce trebuia pentru mediul respectiv. Eu, in general, scriu la viteza precizata pe blank. Pentru aia a fost facut.
 
Aţi uitat de Raxoane 8x scrise la 8x, care au 20% bad-uri imediat după scriere. La 4x îs OK. Da' îs cele mai ieftine.
 
Depinde mult şi de unitate şi de firmware. Uite un test de genul ăsta: DVD Burning, Speed vs Quality
Cu cât erorile sunt mai mari, cu atât tind să crească în timp. Şi nu, "verdele" nu e un test suficient. Bine, nici PIE/PIF nu sunt o garanţie 100%...
CDRinfo: Professional Vs non-Professional DVD Writing Quality Tests said:
În caz că vă preocupă siguranţa datelor scrise pe DVD-uri, există ceva extra-soluţii...
Which DVD+R media is best for long-term storage?
Which DVD-R media is best for long-term storage?
Dar la cca 500 de voturi ale membrilor cdfreaks rezultatele sunt destul de previzibile...
4167 Scans
Una peste alta, de departe cele mai bune blank-uri au fost (şi, pentru unii mai norocoşi, sunt) mediile TY 8x TYG02 (-) şi T02 (+). Ştie cineva de unde se mai pot cumpăra, aduce etc?
 
Last edited:
Well, la +, în lipsă de TY, folosesc MCC004. La - am zis mai sus de experienţele mele cu TYG03. O să mai încerc şi cu BSLB.
 
Studiu de caz: DVD-R 16x TYG03 scris cu un LG 5163 (4163 extern) în urmă cu 1 an:
Quality Test:
1640 Scan.png

Surface Scan (PI/PO test):
1640 Surface Scan.png

Se observă similitudinea dintre acestea două.

Read test: verdie 100% :hmm:

So, cum ar arăta Transfer Rate Test? E influenţat de erorile evidenţiate în primele 2 teste sau e 100% ok ca în testul de citire?
And the winner is:
1640 Benchmark.png

Astonishing, isn't it? Ca să mă lămuresc am făcut testul de transfer şi cu un Pioneer 111D. Same thing (mai puţin valorile, acesta ajungând doar la 12x).
E acest caz tipic sau e o excepţie (posibil să fi fost scris UDF, că are un avi de 3GB pe el, astfel explicându-se şi mesajul "Unsupported file system")?
 
Una peste alta, de departe cele mai bune blank-uri au fost (şi, pentru unii mai norocoşi, sunt) mediile TY 8x TYG02 (-) şi T02 (+). Ştie cineva de unde se mai pot cumpăra, aduce etc?
Din articolul de aici rezulta ca Verbatim si TDK vind medii TY. Aici este o lista cu distribuitori din lume a mediilor TY. Daca am inteles eu bine...
 
Da, dar cele 8x au cam dispărut de pe piaţă. Mai probabile ar fi Fuji (MIJ), That's, Panasonic 8x (MIJ), în fine, mai sunt thread-uri pe cdfreaks pe unde mai sunt via EU, mă refeream disponibile pentru românaşi. :smile:
 
Aspect aparent: ireproşabil, io am grijă de ele :tongue:
Vândut ca: Raxon
Producător: unknown :confused:
Tip mediu: DVD-R
Viteza maxima: 4X
Viteza la care a fost scris: 4X
Scris acum: ~3 ani
Inscriptor: Benq smth :biggrin:
Comentarii: :eek:
 

Attachments

  • [01] raxon.PNG
    [01] raxon.PNG
    19.5 KB · Views: 107
Întrebare: am văzut la Metro Verbatim 16x modelul ăsta nou, şi + şi - Made in Japan, la cutii de 50, ştie cineva ce sunt? Considerând cutia şi faptul că sunt MIJ ar trebui să fie TY...
 
Probabil că sunt TY. Da` acuma depinde de care. Alea - ar putea fi TYG03, care pe mine m-au dezamăgit. YUDEN001 (sau 3, nu mai ţin minte) în schimb sunt ok.

Dacă te hotărăşti să cumperi, anunţă-ne şi pe noi ce sunt şi cum arată arse. :smile:
 
Şi eu sunt curios.
Chiar vroiam să postez ceva asemănător pentru că m-am hotărât să imprim o serie din pozele realizate şi vreau să le pot vedea şi peste 1-2-10ani.
 
Verbatim DVD-R DL 4x
 

Attachments

  • BENQ____DVD_DD_DW1640_BSLB_11-February-2008_23_15.png
    BENQ____DVD_DD_DW1640_BSLB_11-February-2008_23_15.png
    36.4 KB · Views: 76
Dacă de referi la alea din Metro, nush, că n-am ajuns să pun mâna pe ele. :smile: Cel din poză e un DL cu ID-ul MKM (Mitsubishi Kagaku Media) something.
 
Back
Top