Medii optice de stocare cu probleme

Cosmine cam ce ai tu acolo mi-a ieşit şi mie pe un DataTrack (sau nu'ş ce no-name era că-s nou la DVD-uri).
Arata-ne si un "disk quality test".
LG nu ştie de chestia asta, din păcate.
Cosmin dacă vrei UDMA4 şi auto-bitsetting poate încerci firmware-ul hăckuit JJ11.
 
Asa e, nu pot da "Disc Quality" iar la "ScanDisc" e verde cap-coada. Nu stiu de ce am CPU Usage raportat asa mare, cred ca e problema de raportate - am un Nero mai vechi. Timpul de acces e normal pentru LG, nu ma deranjeaza.

Intre timp am mai testat un DVD-R Epro (ProdiscF01) marcat 8x si scris la 8x tot de el. Acelasi rezultat. O sa incerc si un +R poate asta e explicatia...
 

Attachments

  • epro(prodiscf01)@8x.png
    epro(prodiscf01)@8x.png
    12.6 KB · Views: 523
Si un DVD+R TDK (CMC MAG E01) scris acum vreo 2-3 luni cu LG4163B. Deci tin sa precizez ca imediat ce am cumparat acest GSA-H10N am scris (cu write verification) vreo 3-4 DVD-uri Epro si viteza la citire nu a trecut de 11x-12x. Acum pe aceleasi discuri, dar si pe discurile vechi citeste cu peste 16x daca DVD-ul e plin. Nu am schimbat firmware, nu am schimbat nimic altceva, acelasi Nero, aceeasi procedura.

Nu stiu ce s-a intamplat dar nu ma plang; citeste vizibil mai repede dar si face nitel zgomot - inainte era "mort" cand citea DVD. Nu mai umblu acum la firmware, burebista, nu vreau sa il sperii si sa isi revina la cum mergea initial. :biggrin:

P.S. Am testat DVD-ul Sony de mai sus si pe vechiul meu 4163B, care actualmente e pe cel de-al doilea sistem. Viteza de citire, foarte constanta dar intre 3.4x si 10.5x in rest totul (acces time, proc load, recognition) la fel. Eu nu mai pricep nimic...

P.P.S. In poza e TDK-ul citit pe GSA-H10N. La Sony pe 4163B nu am mai facut screenshot.
 

Attachments

  • tdk(cmcmage01)@8x.png
    tdk(cmcmage01)@8x.png
    12.7 KB · Views: 509
Până apare ceva cu adevărat bun pe piaţă, mă refer la inscriptoare, tot la vechiul GSA-4163B rămân. A reuşit performanţa de a nu-mi strica nici un blank pe care am scris. Le-am încercat pe toate şi nu are nici un fel de pretenţii.
 
Deşi m-am obişnuit să scriu doar Verbatimuri (în special MCC004), azi trebuia să-mi fac ceva loc de hdd, aşa că trebuia să scap de nişte mizerii. Neavând Verbatim la-ndemână, am luat un Memorex dintr-o cutie de 10 bucăţi. Scris la 8x, ScanDisc 100%, Disc Quality ataşat. Nici nu mai ţin minte când am scris ultima dată un Verbatim cu max jitter < 10...
 

Attachments

  • benq____dvd_dd_dw1640_bslb_02-october-2006_21_55.png
    benq____dvd_dd_dw1640_bslb_02-october-2006_21_55.png
    18 KB · Views: 371
Memorex era o firmă foarte respectabilă şi recunoscută. Poţi spune şi ce firmware are unitatea?
 
Ai mare grija cu Memorexu, eu am avut cateva CD-uri si DVD-uri si in maxim un an s-au ingalbenit pe margini... inutil de spus ca ultimele 10-20% din date nu le-am mai putut recupera. :frown:

P.S. Se pare ca Memorex-urile tale sunt facute de CMC, poate sunt mai bune. Ale mele erau altceva, nu mai tin minte exact dar sunt 100% sigur ca nu erau CMC.
 
Încerc să scriu DVD, CD, încerc pe Benq sau LG (DVD+/-RW) încerc mărci diferite inclusiv fostele faime TDK, Sony, Verbatim. Toate o apă şi un pământ. Simt că sunt pe vremea dischetelor când de cele mai multe ori nimereai câteva stricate de noi (aşa păţesc direct cu CD-uri sau DVD-uri care dau eroare la verificarea scrierii). Încep să nu mai ştiu ce să cred, să nu mai am încredere în aşa ceva.
Voi în ultima vreme vă loviţi de aşa ceva sau nu? Mie unul deja îmi e frică să mai scriu date pentru posteritate!
 
Poate e timpul sa schimbi unitatea optica. :eek: Eu am scris deja peste 200 de DVD-uri cu LG, doua modele diferite, si toate merg in continuare impecabil, cu exceptia mentionata si mai sus, Memorex, la care s-a ingalbenit discul.
 
După cum am spus, problemele le am cu mai multe unităţi optice din care unele sunt la primele 20 de scrieri. Uitasem între cele două de mai sus să pun şi un CD-RW Asus.
 
Scrie mai lent; fa update-urile neoficiale de firmware (daca esti curajos); fa backup-uri; nu scrie double layer.
Cam astea ar fi sfaturile mele.
 
Originally posted by Marius '95
nu scrie double layer.
Asta e recomandare specifica unui model, sau recomanzi in general evitarea dual-layer-urilor? Nu am mai scris de mult astfel de discuri, dar acum aproximativ un an am scris vreo 8-10 dual-layer-uri si toate merg perfect. Unitatea e un Asus 1604P (PIODATA DVR-108DX).
 
Originally posted by Marius '95
Scrie mai lent[...]
Asta nu mai e valabil in epoca blank-urilor moderne, proiectare pentru viteze mari. Acestea au un strat organic foarte subtire pentru a permite scrierea rapida, iar scrierea la viteza mica poate duce la o ardere prea profunda care mai mult strica decat ajuta. Treaba asta e scrisa si pe CdrInfo.com daca imi aduc aminte bine... in fine, pentru CD viteza recomandata este 16x-32x iar pentru DVD 4x-8x cu accent pe 8x in mod special.
 
Nu recomand double layer fiindca in general sunt citite mai greu decat celelalte. Nu stiu daca si la voi e la fel dar la mine toate DVD-urile double layer dau erori mai multe.

Am zis "scrie mai lent", nu "scrie la 4x"! Prin asta inteleg ca un DVD 16X sa fie scris la 8X.
 
Ah, ca fapt divers, LG GSA-5163D in combinatie cu un cake de 10 TDK-uri DVD-R 16x (din cele albastre), primele trei incercari la 8x toate de necitit, al patrulea am zis sa-l fac la 16x sa vad ce iese si a iesit perfect asa ca am continuat cu al cincilea tot la 16x care a fost la fel de necitit. M-am oprit si tin cu suspiciozitate celelalte ramase avand in vedere ca tocmai ce mi-a spus un amic ca si el a avut ceva probleme cu acele discuri.
 
hulubei, eu cu Benq 1640 scriu Verbatim-uri, atat + (MCC04) cât şi - (MCC03RG20) la 8x şi 12x fără nici o problemă (toate-s 100% „verzi” după scriere).
 
hulubei din experienta mea (care inseamna muuulte modele de LG si nu numai) nu ar trebui sa ai nici un fel de probleme, nici o combinatie LG-TDK nu a facut figuri, never. Din punctul meu de vedere, acel inscriptor este defect si l-as schimba la service fara nici o ezitare. Evident asta nu se va intampla pentru ca nu l-ai luat de la mine. :biggrin:

Evident exclud cazul in care blank-urile prezinta urme de stocare improprie, umezeala sau alte chestii de acest gen. Ca am vazut si treaba asta, a venit un nene cu niste blank-uri care cred ca ii cazusera in piscina si zicea sa ii schimbam writerul ca nu scrie pe ele. :rolleyes:
 
Back
Top