Masina electrica de tocat carne.

Quark

Zis și Brucan
Vreau! :dada:

M-am saturat sa dau la manivela. Craciunul sa nu mai fie un chin. Am tot sapat pe net dupa impresii dar n-am gasit nimic. Ce am vazut prin magazine nu prea ma incanta. Arata de parca abia ar toca 1Kg/ora si parca ar avea un "MTBF" de 50Kg.

Aveti experienta cu asa ceva?
 
Ma de ce ai tu acasa sa necesite mai mult de un kil pe ora? Recunoaste, vrei sa scapi de niste dovezi incriminatoare... Poate te-ar multumi asa ceva?
 
Vezi in Metro pe la raionu gastro, eu mi-am luat o friteuza dubla de acolo si-s foarte multumit, ca si utilizare/intretinere/curatare nici nu se compara cu pocnitorile astea de homeuse.
 
Acum eu ce sa-ti raspund? Ca nu sunt dispus sa dau pe o masina de tocat cat pe un LCD de 120cm? :biggrin:
 
Eu folosesc robotul de bucătărie cu succes. Am elice dintr-aia metalică şi azvârl bucăţele de carne înăuntru, mă uit la ele cum se macină şi gata.
 
Eu am Philips HR 2725 pentru că m-am săturat să folosesc carne gata tocată sau tocată intr-o maşină necuraţată, iar la final sa găsesc ditamai zgârciuri in sarmale.Vorba ardeleanului: aşa-i când n-ai lucrul tău!

Ce nu-mi place:

Carnea trebuie tăiata fâşii subtiri cam 2 cm/2cm - cam time consuming.
Toata spoiala aia de nichel s-a dus la prima spălare in maşina de spălat vase (si da scria in instrucţiuni că nu am voie s-o spăl in maşina de spălat vase, insă eu nu şi nu) => acum arată f.urât.
Mecanismele interioare/ roti dinţate , cremaliere sunt din plastic - ei o prezintă ca un feature, in sensul ca mai bine se rup alea decât să se strice ceva pe la motor (şi poti cumpara piese de schimb oricand de la Philips - nu stiu cum ar funcţiona asta , prefer să nu aflu cât de curand)
Se spală greu, iţi trebuie răbdare sa ajungi cu peria prin toate coltişoarele.
Are 2 site - una mai măruntă rezultă o carne parcă prea fin tocată, iar prin sita (mai) mare - produsul e acceptabil. Mi-ar fi plăcut să existe ceva si intre cele 2 dimensiuni.
Acesoriul de facut paste este absolut nefolositor , nu intru in amănunte - pur si simplu nu ies.

In rest numai plusuri - gustul sarmalelor mele - priceless- me foarte happy de achizitie. La noi in casă se găteşte serios, o folosim de 2 ani chiar intensiv si singurul lucru pe care nu l-a tocat a fost niste şoric(i) care s-a amalgamat pe sită, melc, cuţit pană am simtit ca suprasolicit motorul şi n-am mai insistat.
 
Da, şi eu am ceva echivalent de la Philips, dar într-un robot multifuncţional (cu blender and stuff, nu mai ştiu modelul acum, dar maşina de tocat arată exact la fel). Sita mică e useless, n-am reuşit să găsesc ceva care să nu se facă super pastă cu ea, sita mare e ok dar (după gust) putea să existe una un pic mai mare. N-am spălat-o cu maşina de splălat vase deci arată ok şi acum :smile:.
 
Eu nu pricep câtă carne trebuie să toci, fie el şi Crăciun. Sau doar eu îmi fac ce am nevoie când am nevoie acolo fără să-mi aglomerez frigiderul?
 
Sa spunem ca de Craciun am doua serii de invitati, fiecare serie avand 10-11 persoane. Si niciunul nu e vegetarian, iubitor de porci or smthng. Si din sarmalele ramase mai mananc inca vreo doua saptamani. Am si oale 4x8 (litri) :biggrin:
 

Attachments

  • zarmalele..jpg
    zarmalele..jpg
    171.8 KB · Views: 118
Uau, noi suntem 4 mâncăi de sarmale și fac doar 2 oale dintr-alea ! + cea mică de 4 L, ceramică, la cuptor (astea ies cele mai bune, fierte cate 6 ore la 175 de grade cu vin alb si afumatura printre ele.)
 
Io zic să mergi acuma de Paşti, că probabil o fi la fel. Doar că va fi miel în loc de porc. :biggrin:
 
Back
Top