MacOS: Cum fac...?

Fred

Membru Senior
Nu am nici un Mac prin casa si nici acces la vreunul, cum fac unul intr-o masina virtuala sub Windows? De unde gasesc un kit de instalare?

Am gasit pe Internet vreo cateva articole, dar sunt vechi de peste 2-3 ani si sursele sunt dubioase la prima vedere (si a doua).
 
E relativ complicat. Am folosit o vreme așa ceva când trebuia să fac o aplicație iOS, dar era cam pe vremea VMWare 8 parcă. Ideea e că MacOS nu are chef să pornească în VM decât dacă crede că și host-ul e MacOS (chestie de licențiere), iar VMWare de ex. nici nu vrea să pornească un VM de MacOS pe Windows (probabil înțelegere cu Apple pentru suport). Și atunci trebuie hăcuit VMWare ca să pornească VM-ul și să nu raporteze niște chestii MacOS-ului ca să meargă. Pe vremea aia doar cu VMWare se potea, acum văd că se poate și cu virtualbox cu niște setări custom. Toate sursele vor fi dubioase, pentru că legal nu poți downloada OS-ul dacă nu ai un device Apple.

A doua problemă e download-ul de aplicații - că n-o să meargă chestia ta virtualizată dubios înregistrată în marketplace, așa că ești limitat la ce poți face cu vm-ul. La fel, surse dubioase.
 
Întrebarea este pentru ce îți trebuie. Dacă vrei să te joci cu OS-ul, da, o mașină virtuală este posibilă. Dacă vrei să produci cu el, ai nevoie de un Mac, de unde ai posibilități aproape nelimitate de a te juca cu platforma - VM, hackintosh, etc.
 
Problema este că vei întâlni sigur probleme aberante cauzate de virtualizare și SO care nu se înțelege cu asta. Poți găsi un Mac SH la prețuri de dumping cu care să-ți faci damblaua dacă ții musai. Sau împrumuți unul.
 
Sau poti sa cumperi un computer ieftin second hand.
Un laptop cu display spart este foarte ieftin in lumea Apple dar foarte folositor tie.
 
  • Like
Reactions: Neo
Depinde cât de mult vrei să vezi care-i treaba. Cu metoda asta recomand mac mini (primele versiuni cu core 2 sunt chiar ieftine).
 
  • Like
Reactions: Neo
Ce sistem de operare folosesc draciile astea? Daca nu am inteles eu gresit, sunt de prin anii 2005-2007?
 
Back
Top