Lumina si lampi

ipman

Membru Senior
Vroiam sa pornesc aici o discutie despre lumina, CRI si temperatura de culoare.
Am vazut ca e foarte discutat subiectul, si aici in " noua tara" lumina iarna e o problema de care se plang multi. Pe mine nu ma atinge totusi, e suficienta in opinia mea si noaptea e luminat totul bine.

Am comandat o lampa cu CRI mare de la Xiaomi, modelul Yeelight. Nu am primit-o inca, e undeva intre China si Belgia unde trebuie sa o preia GLS si sa o aduca aici, dar abia o astept.

Daca are cineva experienta cu lampile astea cu temperatura de culoare si culoare programabila, sunt numai ochi si urechi.
 
Am o lampă cu lumină albă pe care am luat-o cadou şi a fost refuzată iar amazon mi-a spus că-i clasificată laolaltă cu bețișoare parfumate şi alte chestii zen deci mi-au făcut refund şi mi-au spus să o donez. Fiind român hoarder am păstrat-o :biggrin:

Ce este cu adevărat util este așa ceva sau mood lamps pentru că altfel te prinde depresia la colț și-ți dă să zaci din cauza lipsei de soare.


 
N-a fost scumpa. Am prins-o la promotie la prietenul chinez si am cumparat-o cu 69USD cu transport inclus.
Nu e doar o lampa simpla, are si telecomanda si ii poti varia culoarea si temperatura de culoare prin BT, ba chiar zic ca e IFTT/Alexa dar astea mie nu imi foloseste la nimic.
In curand ne mutam pe o insula unde internetul nu va fi o minune, am cumparat un router 4G ca alta optiune nu am pe moment si pretul e mirific.
 
Aici problemele sunt mai ciudate decat va puteti imagina voi vreodata.
Ca sa-ti poti face abonament la o firma care sa-ti aduca internet prin altceva decat 4G prepaid trebuie sa fii rezident si sa ai parte de o verificare a conturilor din banca. O placere de care eu n-o sa am parte, din cauza ca n-am niciunul din cele doua inca.
Altfel, dupa ce intrunesti minunile de conditii, nici o problema, exista fibra optica, DSL, de toate. Sigur, la preturi mirifice suedeze, nu ca ale noastre.
 
Ar fi foarte interesant de studiat cum naiba de am ajuns noi, tiganii Europei, sa avem cel mai tare net din parcare? O fi fost noroc? Or fi fost moastele? Chiar as fi curios sa inteleg. :confused:
 
Ar fi foarte interesant de studiat cum naiba de am ajuns noi, tiganii Europei, sa avem cel mai tare net din parcare? O fi fost noroc? Or fi fost moastele? Chiar as fi curios sa inteleg. :confused:

În România nu există legislație care să împiedice trasul de fibră optică prin pomi şi grădina vecinului. Dezvoltarea a început târziu şi cu echipamente noi la bază. Fără reguli.

Mie mi se pare logic.


 
Dap, și eu trăgeam UTP pe blocuri în 2002 să ne strângem mai mulți la un Cablelink de 64kbps la $39. Sigur, mulți făceau asta la o cu totul altă scară (și pentru profit); important era că nu venea nimeni să te-ntrebe de cablurile respective.
 
Astea de mai sus, plus competiție. Jucători mari pe piață (odată ce s-a consolidat cât de cât) care concurau, mai ales în orașe. Suntem norocoși :smile:
 
Exact asa s-a intamplat. Dar mai adaug si ca zonele urbane sunt dens populate, merita sa investesti.
Aici Stockholm-ul se intinde pe o suprafata de vreo 5-6 ori cat Bucurestiul, la cam acelasi numar de locuitori. Deci investitia mai mare, in special datorita regulilor stricte, a solului stancos si insulelor.
Ca sa va faceti o idee, pentru 500 de giga volum de trafic pe luna platesti circa 45eur cu abonament, si asta e un pret bun.
 
Nu se cumpara deloc, cu toate ca intuiesc la tine o gluma.
Aici exista Netflix pentru TV, SoundCloud pentru muzica si multe alte chestiuni similare, care nu sunt taxate ca trafic la internet, fiind locale.

Dar revenind, lampa mea s-a pierdut intre China si Belgia unde trebuie sa o preia GLS-ul european si sa o trimita la DB Schenker suedez. Sau poate intarzie, cine stie, dar eu tare-s curios de dracie. Daca intr-adevar e ce gasesc in review-uri, as mai comanda cateva bucati, poate si sub forma de veioza, ca asta e sub forma de plafoniera.

Ca o curiozitate: aici lampa are priza. Da, un ansamblu format dintr-o priza speciala mai mica decat cea schuko normala, dar similara, si un carlig care sunt fixate in tavan.
Exista asemenea ansambluri in tavanul camerei dar si deasupra fiecarei ferestre.
Si ca sa termin cu curiozitatile, aici toate usile se deschid in afara. Inclusiv usa de la intrare din exterior.
 
tumblr_m9bs0icLXf1qajc4eo1_500.gif


Nu se cumpara deloc, cu toate ca intuiesc la tine o gluma.
Aici exista Netflix pentru TV, SoundCloud pentru muzica si multe alte chestiuni similare, care nu sunt taxate ca trafic la internet, fiind locale.
Parcă ziceai că ai 40, nu 14 ani :biggrin:

Netflix rulz, numai că scot în mod regulat chestii din program. Recent am vrut să revăd Battlestar Galactica și ia-l de unde nu-i. Unde mai pui că este region locked și ai chestii diferite în funcție de zonă, ceea ce-i retardat de-a dreptul pentru un produs ce se dorește a fi global.

SoundCloud nu are decât majoritatea chestii indie și remixuri, când Metallica o să lanseze ceva nou pe SoundCloud mai discutăm. Până una-alta SoundClound este o platformă unde orice copyright infringement este banhammered into oblivion. Mi se pare plictisitor și oribil, deși sunt chestii multe interesante pe-acolo.

Eu încă îmi cumpăr CDuri la care le fac RIP în FLAC sau ALAC și le ascult în mașină fie via telefon fie via stick USB. Acasă la fel (încă nu mi-am luat un CD player decent, la naiba, dar este pe listă laolaltă cu vinilul ).
 
Last edited:
Exact, pe cand la noi pana si constructii noi cu pretentii au usile, chiar si cele ce se pot folosi la urgente, cu deschidere in interior.

Este la fel de logic sa ai acele prize, ca sa nu tot stai sa freci fire si apoi te trezesti cu ele rupte in tavan. Si este logic sa fie diferite, sa nu vina Dorel al nostru sa-si bage cine stie ce chestie cu consum marit in ea sau ceva care necesita impamantare (sau prizele de iluminat au si impamantare?).

Sunt curios si eu de lampa respectiva, mai mult de for fun. Puterea in lumeni nu pare extraordinara iar eu unul sunt avid dupa lumina mai ales acolo unde lucrez (chit ca lucrul inseamna spalat de vase a la manos).
Cat despre comanda, daca ai comandat de la GearBest, iti pot spune ca am o comanda la ei din 12 Nov si inca o parte din ea e pe drum catre Romania iar trackingul a fost cel putin bizar chiar si la DPD, nu doar pe vas (adica unul din cele 3 colete ale comenzii, a stat la Sibiu cam 3 saptamani pana sa plece mai departe spre mine).
 
Pe rand: ce face populatia suedeza (in medie) nu are nici o legatura cu persoana mea.
Usile cu deschidere la exterior expun mecanismul incuietorii. Grav.
Prizele din tavan au si un pin iesit, e greu de spus daca e pentru impamantare sau orientare pentru ca e metalic.
Si eu am comandat lampa tot din curiozitate. Aici lampile sunt extrem de chioare, asa ca lampa aia o poti face far naval aici. La modul ca prima oara cand am intrat in casa am aprins lumina, ma uitam la bec ca se aprinsese dar lumina tot nu era in camera.
Stiu ce zici despre shipping in Romania, dar aici lucrurile merg mai bine. Cea mai horror experienta a fost o comanda de la Fasttech care a durat o luna jumate, din cauza ca Posta Romana a tinut-o in depozit o luna din motive neelucidate.
Altfel, aici totul merge cum ar trebui: ai o aplicatie pe mobil, sistemul lor iti recunoaste numarul de telefon din informatiile din tracking si iti trimite o notificare ca e pe drum, cand isi schimba starea pe drum si in final cand a ajuns la oficiul postal sa te duci sa o ridici. Asta pentru ca aici coletele NU se aduc acasa, cu exceptia curierilor la care platesti 15+EUR doar pentru asta.
Ah, si sistemul MERGE. Adica din Danemarca vine a doua zi, din Belgia in 3 zile.
 
400px-French-power-socket.jpg

Pin-ul are dublu rol - împământare și orientare. În felul ăsta, dacă se respectă standarul de cablare, știi mereu care e faza.
 
Back
Top