Linux: Cum fac...?

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,551
Mie-mi sună a folosire incorectă a comenzii. Da, într-o lume ideală grep ar trebui să nu se înțepenească de la nimic, dar în realitate dacă dai grep recursiv după un cuvânt pe root arată doar că nu știi cam pe unde ar trebui să se afle ceea ce cauți. Când îți cauți șosetele dimineața și nu te duci țintit la sertarul cu șosete sau măcar în dormitor, ci începi căutarea de la pancarta de intrare în oraș, problema e oleacă altundeva.
 
  • Haha
Reactions: Neo

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,636
grep are -D și -d care poate ar ajuta, dar opțiunile astea lipsesc din grep-ul care vine cu CoreELEC... Alternativ, dacă ai ști măcar extensia fișierului, ar merge un find /path -iname '*.extensie' -exec grep $pattern {} \;
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,134
Ma confrunt o problema foarte ciudata in dropbear + putty: Anumite succesiuni de caractere identice, in special spatii, se "colapseaza" intr-unul singur.

Prima pereche de imagini: kernel make menuconfig cu/fara screen (foloseste ncurses - initial m-am gandit ca am o problema cu asta)
Am parcurs jumatate din lista cu sageata in jos. Observati cum randurile initiale care apareau aberant s-au suprascris in pozitia lor corecta pe masura ce cursorul a mers in jos. Observati cum marginile de sus si de jos ale chenarului apar aiurea.
putty-corect.png putty.png

A doua comparatie: phornix compilebench copiat din tty vs. copiat din ssh+conspy (nu foloseste ncurses - e un php)
Code:
Comparison to 7,169 OpenBenchmarking.org samples since 27 February 2011; median result: 584. Box plot of samples:
    [|----------##########!###*#*#*##*#############-------------*-----------------------------------------------*-*--*-*--------------------------|
                 67GB PERC H700: 866 ^  240GB Force MP500: 1544 ^  2 x 1000GB Western Digital WDS100T1X0E-00AFY0: 2984 ^  1000GB Sabrent Rocket 4.0 1
                                  ^ 32GB SSDSA2SH032G1GN: 787                        CX2-8B512-Q11 NVMe LITEON: 2938 ^
                                ^ 800GB PERC H730 Mini: 731                          512GB Micron_1100_MTFD: 2853 ^
                              ^ 4 x 320GB Western Digital WD3200AAKX-0: 670   2 x 8002GB HGST HUH728080AL: 2799 ^

Code:
    Comparison to 7,169 OpenBenchmarking.org samples since 27 February 2011; median result: 584. Box plot of samples:
    [|-#!###*#*#*##*#-*-*-*--*-*-|
                 67GB PERC H700: 866 ^  240GB Force MP500: 1544 ^  2 x 1000GB Western Digital WDS100T1X0E-00AFY0: 2984 ^  1000GB Sabrent Rocket 4.0 1
                                  ^ 32GB SSDSA2SH032G1GN: 787                        CX2-8B512-Q11 NVMe LITEON: 2938 ^
                                ^ 800GB PERC H730 Mini: 731                          512GB Micron_1100_MTFD: 2853 ^
                              ^ 4 x 320GB Western Digital WD3200AAKX-0: 670   2 x 8002GB HGST HUH728080AL: 2799 ^

N-am alt ssh cu care sa testez in afara de dropbear + putty.
Problema apare cam in orice program care aliniaza textul. Text care initial apare in consola virtuala corect, cand ma conectez la ssh si folosesc conspy sa afisez exact acelasi text, nu mai apare corect prin ssh.
Problema nu mai apare daca folosesc screen.

Cauze posibile?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,134
Alta:
Un driver "built-in" (nu modul) a dat eroare la bootare ca n-a gasit firmware-ul specific. Intre timp am rezolvat problema cu firmware-ul. Pot face un reload la driver fara reboot? Cum?
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,636
Nu cred să meargă cu modprobe în cazul modulelor built-in.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,551
Era să întreb "dacă reboot-ul e cea mai simplă soluție, de ce nu e aplicată" dar apoi mi-am răspuns singur. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,134
Pentru ca reboot-ul nu ajuta. Cand modulul built-in ajunge sa se incarce, partitia cu firmware-ul nu-i inca accesibila.
Intre timp am adaugat in kernel toate fimware-urile posibile si imposibile, vazut ce se incarca si ce nu, apoi facut curatenie. Mi-as fi dorit sa existe si metode simple, dar deh... linux.
 
Top Bottom