Linux: Cum fac...?

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,630
Mie-mi sună a folosire incorectă a comenzii. Da, într-o lume ideală grep ar trebui să nu se înțepenească de la nimic, dar în realitate dacă dai grep recursiv după un cuvânt pe root arată doar că nu știi cam pe unde ar trebui să se afle ceea ce cauți. Când îți cauți șosetele dimineața și nu te duci țintit la sertarul cu șosete sau măcar în dormitor, ci începi căutarea de la pancarta de intrare în oraș, problema e oleacă altundeva.
 
  • Haha
Reactions: Neo

jarod

Super Moderator
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,654
grep are -D și -d care poate ar ajuta, dar opțiunile astea lipsesc din grep-ul care vine cu CoreELEC... Alternativ, dacă ai ști măcar extensia fișierului, ar merge un find /path -iname '*.extensie' -exec grep $pattern {} \;
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Ma confrunt o problema foarte ciudata in dropbear + putty: Anumite succesiuni de caractere identice, in special spatii, se "colapseaza" intr-unul singur.

Prima pereche de imagini: kernel make menuconfig cu/fara screen (foloseste ncurses - initial m-am gandit ca am o problema cu asta)
Am parcurs jumatate din lista cu sageata in jos. Observati cum randurile initiale care apareau aberant s-au suprascris in pozitia lor corecta pe masura ce cursorul a mers in jos. Observati cum marginile de sus si de jos ale chenarului apar aiurea.
putty-corect.png putty.png

A doua comparatie: phornix compilebench copiat din tty vs. copiat din ssh+conspy (nu foloseste ncurses - e un php)
Code:
Comparison to 7,169 OpenBenchmarking.org samples since 27 February 2011; median result: 584. Box plot of samples:
    [|----------##########!###*#*#*##*#############-------------*-----------------------------------------------*-*--*-*--------------------------|
                 67GB PERC H700: 866 ^  240GB Force MP500: 1544 ^  2 x 1000GB Western Digital WDS100T1X0E-00AFY0: 2984 ^  1000GB Sabrent Rocket 4.0 1
                                  ^ 32GB SSDSA2SH032G1GN: 787                        CX2-8B512-Q11 NVMe LITEON: 2938 ^
                                ^ 800GB PERC H730 Mini: 731                          512GB Micron_1100_MTFD: 2853 ^
                              ^ 4 x 320GB Western Digital WD3200AAKX-0: 670   2 x 8002GB HGST HUH728080AL: 2799 ^

Code:
    Comparison to 7,169 OpenBenchmarking.org samples since 27 February 2011; median result: 584. Box plot of samples:
    [|-#!###*#*#*##*#-*-*-*--*-*-|
                 67GB PERC H700: 866 ^  240GB Force MP500: 1544 ^  2 x 1000GB Western Digital WDS100T1X0E-00AFY0: 2984 ^  1000GB Sabrent Rocket 4.0 1
                                  ^ 32GB SSDSA2SH032G1GN: 787                        CX2-8B512-Q11 NVMe LITEON: 2938 ^
                                ^ 800GB PERC H730 Mini: 731                          512GB Micron_1100_MTFD: 2853 ^
                              ^ 4 x 320GB Western Digital WD3200AAKX-0: 670   2 x 8002GB HGST HUH728080AL: 2799 ^

N-am alt ssh cu care sa testez in afara de dropbear + putty.
Problema apare cam in orice program care aliniaza textul. Text care initial apare in consola virtuala corect, cand ma conectez la ssh si folosesc conspy sa afisez exact acelasi text, nu mai apare corect prin ssh.
Problema nu mai apare daca folosesc screen.

Cauze posibile?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Alta:
Un driver "built-in" (nu modul) a dat eroare la bootare ca n-a gasit firmware-ul specific. Intre timp am rezolvat problema cu firmware-ul. Pot face un reload la driver fara reboot? Cum?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,630
Era să întreb "dacă reboot-ul e cea mai simplă soluție, de ce nu e aplicată" dar apoi mi-am răspuns singur. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Pentru ca reboot-ul nu ajuta. Cand modulul built-in ajunge sa se incarce, partitia cu firmware-ul nu-i inca accesibila.
Intre timp am adaugat in kernel toate fimware-urile posibile si imposibile, vazut ce se incarca si ce nu, apoi facut curatenie. Mi-as fi dorit sa existe si metode simple, dar deh... linux.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Instalez un server web in Linux. php-cgi nu merge; obtin 404 la orice .php in timp ce .htm-urile din acelasi director merg fara probleme. Nu-mi dau seama de ce nu vrea.
In windows as fi deschis Process Monitor de la SystemInternals si m-as fi uitat la ce fisiere acceseaza.
Cum fac asta in Linux?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
lsof nu facea ce trebuie (sau nu m-am priceput eu). kfsmd n-am incercat. A mers cu un pic de strace si mult grep. Era de la doc_root.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Gentoo, Xorg, jwm (window manager), diverse programe X.
De obicei pornesc X cu startx, care ruleaza ~/.xinitrc, care porneste niste aplicatii de fundal si jwm.
Alteori vreau sa rulez doar un program, cum ar fi un joc, fara window manager, ca nu-mi trebuie in joc. Fac asta cu xinit /path/app. Cum fac sa pornesc aplicatiile de fundal si in cazul asta? Una dintre ele se ocupa de niste butoane ale tabletei (volum, mute) si cam ar fi nevoie de ele in jocuri.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Adica sa le fac daemon-i manual, dintr-un script? De ce? Au deja optiunea --daemon. Intrebarea era cum le pornesc. Mai precis unde le scriu astfel incat sa fie rulate (si) cand pornesc un joc fara window manager.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,493
Am înțeles foarte târziu de fapt ce dorești tu. Ai putea încerca un script care pornește totul în ordine?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,207
Si pe care il rulez de unde?

Ca sa fie mai clar:
- xinit simplu ruleaza pe rand tot ce e in .xinitrc, asteapta sa se termine ultimul program rulat, apoi exit.
- xinit <app> sare peste .xinitrc
- startx nu face nimic in plus la capitolul asta

Unde pun aplicatiile de fundal astfel incat sa fie rulate si de xinit <app> ?
 
Last edited:

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,493
Mă gândesc să faci un script pe care-l rulezi de unul singur iar la final îi scrii să ruleze xinit.
 
Top Bottom