Leap Motion

Neo

The Good Doctor
Link.

Prima impresie este bună, deși cam alarmantă. Cutia seamănă foarte mult cu cele de la produsele Apple și când desfaci treaba vezi că și device-ul propriu-zis arată ca un periferic Apple => panic mode.

Pachetul a ajuns cu întârziere de 1 zi pentru că FedEx a bulit ceva prin Brno deci tot UKul a primit Leap cu o zi întârziere. Gooood o\

Dpdv hardware, jos pălăria. Brushed anodized aluminium, pe spate are o suprafață grippy gravată. Conectorul pare a fi USB 3.0, ceea ce este destul de neobișnuit pentru un periferic de genul ăsta. Vine cu 2 cabluri, unul lung și unul scurt, nu prea pricep de ce, dar fie...

Primul lucru observat -> n-are suport pentru Linux. Nu-i ca și cum cineva folosește Linux, eh?

După ce am instalat driverul și aplicația, se observă clar că perifericul ăsta a fost gândit pentru Windows 8. Ceea ce m-a înspăimântat puțin. După instalare, interfața nu face nimic. Clar.

Purcedem la instalat aplicații. Nu pot găsi niciun plugin care să fie chiar util, în afară de cel pentru Maya. 3DSMax, Adobe -> canci. Câteva aplicații, cele mai multe overpriced. Singura interesantă este cea care servește drept biometric login pentru Windows, jos pălăria. Deviceul este atât de bun hardware încât poate genera o amprentă tridimensională a mâinii care să fie într-atât de precisă încât să servească drept biometric login. Dar lol@4.99$ pentru o aplicație aproape beta.

Aplicația principală, un fel de iTunes, vine cu niște aplicații care se instalează după ce ai pornit-o prima oară. Adică, de ce ar fi inclus aceste aplicații în ăia 50MB inițiali, eh?

Câteva impresii.

Orientation app:
- este prima rulată și prima care-ți dă impresia că ceva este extrem de nasol;
- controlul pare a fi foarte foarte imprecis, impresia generală este de "well, shit";
- detecția este interesantă; interfața îți detectează degetele răsfirate când ai mâna paralelă cu biroul; când rotești mâna, nu mai poate detecta toate degetele; profunzime în detecție la care salivam la videos? LOL.

Lotus app -> habar n-am ceplm face, generează glitches pe sistemul meu principal, ecran verzui cu ceva dungi orizontale. Ew.

Shimsham -> controlul este retardat, indici spre ceva și răsfiri degetele pentru "click". Problema este că atunci când îți extinzi degetele cursorul se duce-n pwlă cu satelitul și ajungi să dai click pe total altceva. Rezultatul a fost luat mouse-ul în mână și dat click pe exit în stil clasic.

Cut the Rope -> nu pornește, lol.

Am încercat altele, Corel Painter + Freestyle este interesant dar arată deja și mai multe limitări din software.

Cyber Science Motion -> Destul de interesant inițial, indici ceva și extinzi degetul mare pentru "click". Problema este că ceva nu se procesează suficient de repede și singurul lucru care-l faci este să-ți bulești ligamentele mâinii.

Google Earth => lol zero proper control.

Am și un 3D Connexion Space Pilot Pro și un 3D Connexion Space Navigator. Pe când primul este cam 300-400EUR, cel din urmă este pe la 50 EUR și este mai ieftin decât Leap. Dacă vrei să faci 3D în Max, Maya, Blender, etc, ia produsul ăsta, nu Leap.

Ah, și uitam. Device-ul se încinge. La greu.

The Good:
- potențial imens;
- hardware impecabil și foarte bun;
- zero lag dpdv hardware.

The Bad:
- software prost prost prost prost prost prost;
- developeri cretini, ceea ce se traduce prin software prost prost prost prost prost prost.

The Ugly:
- inutilizabil fără software bun.
 

Attachments

  • _DSC0004_resize.jpg
    _DSC0004_resize.jpg
    505.7 KB · Views: 58
:eek:
Nu stiu ce sa zic in afara de emoticonul de mai sus. E valabil si pentru faptul ca acu' aud prima oara de chestia asta dar si pentru faptul ca din descrierile tale pare a fi o chestie misto hardware dar aproape inutila din cauza software-ului.
Io as zice sa mai astepti o perioada pina mai cizeleaza softul si poate o sa fie mai folositoare.

Ca fapt divers acu' ma gindeam cum ar fi sa zbor in War Thunder filfiind din miini in fata ecranului. Cred ca ma duc fetele la psihiatru cu prima ocazie. :biggrin:
 
Eu am văzut chestia de când a apărut anunțul, dar de-asta n-am comandat, că nu părea să aibă cine știe ce suport - pentru că nu exista un astfel de device până acum, modelul de interacțiune nu e clar, așa că nu se chinuie nimeni. Prefer să las pe alții să facă beta testing pe bani :smile:.
 
Am în plan să-l testez intensiv săptămâna asta, poate-poate văd ceva îmbunătățiri. O chestie bună este că primul lucru care l-a făcut când l-am conectat a fost să își facă firmware update :smile:

L-am testat scurt și în EvE Online pe test server și pot spune că are un potențial imens.

Asta și ce-a zis miahi, apatia generalizată nu ajută...
 
Nu te dor mâinile după o juma' de ceas de a le agita în aer în fața monitorului? Dar după 8 ore? :biggrin:
 
Nu pricep de ce ați extrapola că mă comport ceva gen spastic monkey :smile: Gesturile sunt destul de fine, device-ul chiar poate face diferența între ele. Problema este software-ul care cam lasă de dorit :smile:
 
Leap Motion Lays Off 10% Of Its Workforce After Missing On First Year Sales Estimates

Leap Motion won a lot of buzz early on for its motion controller, which is designed to make it possible for users to interact with their computer through gestures alone. The early buzz and pre-order interest led to a lot of growth, with the company swelling to 120 employees at its peak. But disappointing reviews when the hardware actually shipped took some of the wind out of the startup’s sails. Now, CEO and co-founder Michael Buckwald tells TechCrunch they’ve had to make some tough choices, dig in and prepare for a business plan where success is defined over the next decade, not in a first production run.

Leap Motion had anticipated millions of units in holiday sales, many of the roles they’d hired for ended up being superfluous. The startup’s predictions for year one device sales had been on the order of up to 5 million; in the end, the first year for Leap Motion brought in sales of much closer to 500,000 units.

Aaaand it's gone. :smile: Daca vor continua pe acelasi trend cu software slab probabil vor ajunge sa fie cumparati de altii si inchisi.
 
Nu ştiu de ce vă legaţi de software, că principala problemă mi se pare conceptul. Orice device care necesită să stai cu mâinile permanent în aer = fail din start.
 
Conceptul era bun in prima faza unde din cele descrise puteai folosi diverse chestii cum ar fi un creion RL pentru a schita/desena chestii, problema este ca pe parcurs a iesit o varza totala iar tehnologia este "un alt kinect" (deci tot o camera, efectiv). Este foarte util daca nu esti total anchilozat si cumplit de overweight incat sa mai faci si ceva miscare si este o aditie interesanta pentru birourile la care trebuie sa stai in picioare, nu pe scaun. Ajuta din nou cu modelele 3D, dar din pacate fara proiectii 3D este un fel de varza amestecata cu fail, pentru ca tu gesticulezi dar modelul ramane pe ecran, departe de tine.

Una peste alta este o chestie interesanta care a fost lansata inainte sa fie gata complet si care va fi probabil uitata. Nu-mi pare rau ca l-am cumparat cu pre-order, dar am un gust amar ca va ajunge in vitrina de "what if..." cand o sa-mi organizez colectia si nu in portiunea de "revolutionary stuff that spawned...".

Ohwell.
 
Back
Top