LCD TV 32/42"?

A venit ieri (UE32C6000), păreri obiective nu pot da mai ales că nu prea am avut timp să mă joc cu toate funcţiile. O să fac şi un test RGB şi negru să văd dacă sunt probleme de uniformitate, am observat în Boxee la un film pe fundal negru nişte pete dar nu ştiu cât de relevante sunt.
N-am observat probleme pe partea de glossy, dar nici nu mi-a bătut soarele în geam să văd exact ce se întâmplă. Unghiul de vizualizare e foarte ok, singura problemă care am observat-o a fost un pic de bleeding la colţurile de jos. Poate m-a înşelat, dar o să-mi dau seama exact când voi face testul pe culori.
Telecomanda e uriaşă şi urâtă cu spume, problemă evidenţiată deja prin mai toate review-urile. Două lucruri îmi plac la ea, feeling-ul dat de butoane şi iluminarea lor. Nu ştiu de ce nu au luminat şi butoanele săgeţi şi cel din mijlocul lor, uneori mai ai nevoie şi de alea. Poza ataşată n-am făcut-o eu.
 

Attachments

  • ue32c6000.jpg
    ue32c6000.jpg
    84.2 KB · Views: 57
Vreau sa imi iau un tv lcd cu diagonala 82cm sau mai mare. Pret maxim: 1500lei, dar in cazuri speciale sa zic ca ma intind la 2000lei, ca tot dau cu cardul in 15 rate. In afara de FullHd si cat mai multe HDMI, ce alte specificatii sa caut la un tv ?
Momentan am vazut Samsung si LG . Ca si locatii de cumparat, as prefera online decat Domo / Altex.
 
Nu stiu daca momentul e cel mai bun, inainte de sarbatori preturile cresc sensibil ca apoi sa revina sub forma de "mari reduceri" (that sucks!). Ultimele dati cand am luat TV-uri (si am luat vreo 3 in ultimii 2 ani pentru diversi) a fost din Cora (big promo), eMag si Domo (se busise un Samsung luat de acolo si am facut upgrade contra unei diferente). Nu conteaza de unde cumperi atata timp cat pretul e bun, garantie ai la acelasi service.

Specificatii: nu conteaza cate intrari HDMI are, ca minim 2 tot sunt, sa aibe iesire audio daca vrei sa il pui la un sistem surround si diagonala cat mai mare, ca nu strica, daca are backlight LED consumul de curent e aproape decent. Sa nu fie serii vechi (gen serie 3 sau 4 la Samsung, ca se mai gaseau pe piata) si daca iti place ideea sa aibe si player de pe stick USB; daca are si de pe LAN e chiar grozav, dar nu DNLA ca e o porcarie (iti trebuie server de streaming si un Atom nu face fata), ci de pe un network folder.

Ah, si am uitat de 3D pr0n. Iti imaginezi singur ce face.
 
Am luat in ultimul an pentru prieteni 2 x 32C530 si in ambele cazuri oamenii au fost foarte multumiti. Asa ca as recomanda tot Samsung, e din aceeasi familie, insa o generatie mai noua, review-urile ii sunt bune, are HDMI, LAN si USB, poti scoate sunetul pentru un receiver prin cablu optic daca te coafeaza, deci care are tot ce ii trebuie. :smile:
 
Nu ma grabesc cu achizitia, pot astepta o luna. Singura varianta de 99cm este asta, insa nu cred ca merita diferenta de bani fata de modelul mai mic in diagonala, tot Samsung. Si ca sa ma lamuresc, desi banuiesc ca nu se poate: boxele mele Solo 7c nu le pot conecta direct la tv, ca nu am la ce ? Din experienta actuala, cu boxele conectate pe iesirea de casti, deci jack de 3.5mm, cred ca o sa am bazaiala in boxe, din motive de sensibilitate / impedanta.
 
Dacă TV-ul are mufă SCART, poți folosi un adaptor SCART-RCA cu comutator in/out ca să scoți semnal audio stereo într-un mod elegant. Nu va trece prin amplificatorul încorporat (ca mufa de căști). Iar dacă contactul la masă și împământarea sunt bune, nu ar trebui să ai nici bâzâit.

Dar despre TV, mai baleiază ofertele hipermarketurilor cu care ți se inundă cutia poștală. Anul trecut au fost niște reduceri foarte bune la TV-uri timp de 2 săptămâni la Cora; trebuie să fii pe fază să găsești și ceva produs bun (la hipermarket nu sunt vârfurile de linie, ci modelele budget), și în stoc, și la preț acceptabil...
 
@Adrian: ziceam de 32D550, 32C530-ul nu are si oricum nu prea mai este de gasit in magazine, fiind model mai vechiut.
@chrisTian: daca ai loc de el in mobila si esti plasat la o distanta suficient de mare, ia-l pe cel de 40. Mai mare e intotdeauna mai bun cand vine vorba de LCD-uri. Iar in ceea ce priveste sunetul, majoritatea STB-urilor actuale, fie ele pentru DIGI, UPC sau Dolce, au iesire pe RCA-uri care sa poata fi cuplata fara probleme la boxe. Asta daca nu esti inca pe cablu analogic...
 
O întrebare: la ce vei folosi în principal televizorul? În funție de asta se pot face recomandări.
 
:sad: Imi amintesc cu nostalgie de tineretile mele, cand foloseai TV-ul pe post de televizor, telefonul pe post de telefon, video-ul pe post de video, pozai cu ap. foto si filmai cu camera video...
 
Quark pentru toate chestiile alea acu' exista telefon mobil. :biggrin:
Lasind gluma la o parte da, pentru mine e cam trista directia in care au luat-o "multifunctionalele" in ziua de azi.
 
Mie mi se pare superb sa inlcuiesti totul cu un telefon. Daca nu s-ar strica asa repede, ar iesi chiar mai ieftin decat cumparatul tuturor celorlalte aparate individuale.
 
You're not paying attention. A spus streamuite de pe telefon, deci nu pe ecranul telefonului.
 
Citisem postul lui puter cand eram la munca, asa ca am ajuns acasa pus pe treaba. Primul impediment: nu mai gaseam adaptorul scart pomenit. Da-i si gandeste ce am facut cu el (poate l-am dat la RDS cand am schimbat decodorul). Intr-un final mi-am amintit ca este in tv-ul copilului, conectat la dvd player. Acum, ca il aveam si faceam schimbarea, nu castigam nimic: treceam conectica din PS3 de pe pozitia 2 pe pozitia 1 a conexiunilor tv-ului.(un crt, inca n-am plasma). Buun, dezamagire crunta. Acum seara citesc postul lui dreamer odata, il mai citesc o data, si bang, cade fisa: o pot face! Asa ca boxele sunt cuplate direct la STB, alaturi de imaginea pt. tv - pe conexiunea 2, iar sunetul + video din PS3 intra in adaptorul scart.(alt adaptor, fara capabilitate de comutare in/out). Ahhh, the silence.... nu mai fashie boxele pe nici un canal, de muzica sau altceva. E superb! Se mai aude ceva cand sunt boxele oprite, insa in nici un caz un sunet atat de puternic si enervant ca inainte. (daca lasam tv-ul pe mute, fasaiala din boxe era incredibil de puternica) .PS: Alimentarea la boxe, impreuna cu cea de PS3 si cea a tv-ului sunt intr-un prelungitor legat la ups, deci as zice ca nu de aici provenea problema cu bazaiala din boxe. Cred ca am cam fujked up tv-ul pe partea de jack. Bine ca nu o sa il mai tin mult in configuratia actuala.(odata ce cumpar unul nou, asta vechi ajunge in dormitor, doar cu antena tv in el, fara alta conectica suplimentara).
Ahh, domnilor / doamnelor, daca ati exista in persoana, in realitatea mea, v-as multumi individual la fiecare. Asa va spun doar ca stiam de ce apelez la sfaturile voastre - ca ma rezolvati, orice ar fi.
Item #2 on today's list: unic - vreau sa folosesc tv-ul nou la vizionat filme, ripuieli de +3GB de pe net, eventual de calitate minim 720p. Asta pe langa faptul ca va sta pe canale de muzica si filme de investigatii. Si cand e un meci, am prioritate la tv, de cele mai multe ori.:hihi: Adica la UCL, campionat englez/spaniol/italian, nu mocirla de porci.
Cautand mai bine pe site-ul de unde voi cumpara (incepe cu emag si se termina tot cu emag) tv-ul, am dat peste o plasma Panasonic (momentan nu e disponibila) de 106cm, la 2000lei. Daca va fi sa cheltui atatia bani pe tv (si nu doar 1500lei), atunci m-as duce pe aceasta varianta. Desi nu am vazut deloc recomandat pe forumul cg modelul LG de 106cm, la mai putini bani -1900lei. Recunosc ca am aruncat o intrebare si in partea cealalta, unde e mai mare aglomeratie, insa mi-ar place daca m-ar putea lamuri cineva daca plasma aceea Panasonic (ca ea este aleasa mea, tb. sa recunosc) merita luata sau este prea low-end din gama Pana ca sa fie o alegere buna. Si ma repet, faptul ca 42LK430 de la LG nu este pomenit de bine sau de rau ma intriga de ce nu reprezinta o varianta in suma asta de bani - maxim 2000lei. Ca tot langa limita se afla si un LCD de la Panasonic, dar iar nu stiu daca ar tb. sa ma uit la el, caci este in partea de jos a piramidei si este lcd, nu plasma - adica nu tipul de panel unde japonezii exceleaza.
Dezavantaje la orice model Pana - conectica! Doar 2 hdmi si parca n-ar fi de ajuns treaba asta negativa (vorba noastra: bigger is better sau cu cat mai multe, cu atat mai bine), nu exista conectivitate in retea ca la Samsung, adica sa folosesc calculatorul via cablu retea, ca sa vada tv-ul filmele direct de pe comp. Asa ca in caz ca aleg Panasonic, singura conexiune pc-tv va fi via un cablu dvi-2-hdmi, care nu scoate sunet (dar pe de alta parte placa video este ATI, deci cu un adaptor dvi-2-hdmi + cablu hdmi-hdmi ar tb. sa am si sunet, nu doar imagine), deci iar o sa ma dau peste cap sa fac o configuratie banala, prin care sa pot vedea pe tv un film de pe calculator si in acelasi timp sa am sunet in boxele stand-alone. (pot folosi acest termen la niste boxe amplificate ca Solo 7c ?). Parca vad ca urmatorul item pe lista de achizitii dupa tv-ul mare in diagonala va fi un MP de clasa.
Ahh, si LNT & puterfixer - nu as vrea sa iau din magazin "normal", pe motiv de returnare in 10zile sau chiar 30, posibilitate pe care o am la achizitia online. Si sa nu uitam ca plasma mai sus mentionata are 30kg in cutie si la spatele meu aflat in convalescenta perpetua, nu imi face prea bine sa trag de ea din portbagajul masinii si respectiv pe scari. Sau o pot face, dar apoi urmatorul lucru de facut cand ma indrept dupa ce las cutia jos este o programare la reumatolog, unde mai "donez" jumatate de lcd, echivalent in lei.
Adrian - n-am avut unde sa vizionez un blu-ray true porn pe o plasma 3D, dar daca te oferi, cumpar eu blu-ray -ul special pt. ocazia asta. Invitatia este valabila si pt. restul posesorilor de tv-uri 3D cu diagonala de la 50'' in sus. :lol:
 
Last edited:
Back
Top