LCD TV 32/42"?

Receiver-ele moderne au intrare HDMI si iesire HDMI, bagi semnalul din player in receiver si de acolo in TV. Nu ai nevoie de intrare optica, doar 2 cabluri HDMI.
 
Îmi trebuie totuși o conectare audio-only de la TV la receiver pentru a putea asculta prin amplificator sunetul programelor TV :smile:
 
Daca treci HDMI-ul prin receiver fara sa legi direct player-ul de TV, sunetul il dai in boxe de acolo, iar in TV pleaca tot prin HDMI doar imaginea.
 
Corect, aia am zis si eu dar pufi vrea sa asculte programele TV (de pe cablu, sursa e TV-ul) pe receiver si pentru asta scoate semnal analogic si il trimite in receiver. Se poate face.
 
Ma' bad, asta am omis-o. Ambele TV-uri la care am acces momentan (1 Samsung si 1 LG, ambele LCD de 32") au iesiri Audio Out RCA.
 
Nu conteaza oricum, de fiecare data cand am bagat semnalul audio din TV in receiver am renuntat, se aude mai prost sau cel putin diferit.
 
Azi-noapte am răscolit toată casa și n-am găsit adaptorul ăla nenorocit RCA-SCART, și doar fusesem înainte prin Carrefour da' m-am zgârcit să mai iau unul. Meh. Seara asta am iar program de șoping.

Mufa SCART din TV e una singură, și are pe ea simboluri de intrare/ieșire. Nu prea înțeleg logica după care ar putea fi folosită ca ieșire audio analogică doar pentru anumite surse audio/video, că doar același semnal audio intră în amplificatorul audio încorporat ce nu ține cont de sursă.
 
Nici eu n-am inteles de ce e asa si am pus-o pana la urma pe seama copyrightului... sa nu transferi filme piratate de pe net pe casete VHS. :biggrin: E total aiurea, stiu! :smile:)
 
Domnu' Q, eu și logica mea înfrântă raportăm: ai avut dreptate. Prin SCART am scos audio fără probleme pentru programele TV, dar cât ce am comutat pe HDMI (media tank) sau AV (Wii), în combină ascultam... ceva program radio. Părea că e 13-14 cu Andrei Gheorghe. Și pe bune că venea din TV! Am încercat și pe ieșirea de căști, da' se aude nașpa.

Acu' întrebarea e ce garanții am io că, dacă iau un sistem audio gen 5.1 cu intrare audio optică, TV-ul scoate pe optic sunetul de la orice intrare activă? :frown:
 
Si eu ma intreb asta. :biggrin: Ask LGE.com

PS: Iesirea de casti nu e chiar nasoala dar trebuie sa dai volumul la maxim din telecomanda (100%).
 
Deci, tu ai cuplat media player-ul la TV prin HDMI si din TV ai scos sunetul in combina? Nu ai iesire audio analogic direct din media player sa o bagi in combina? Eu asa am cuplat media player-ul, iesire HDMI in monitor si audio analogic in receiver. Teoretic poti sa cuplezi media player-ul prin HDMI la receiver (un singur cablu) si receiver-ul prin HDMI la TV daca receiver-ul are HDMI repeater, dar cum versiunile de HDMI se schimba de la un an la altul si receiverul nu, atunci receiverul nu o sa mai mearga in 2-3 ani si 114 versiuni (inclusiv subversiuni) HDMI.
 
What he ^ said se refera la Puter. La mine mediaplayerul este IN televizor si nici n-am combina audio. :smile:
 
Adi, media playerul are o limitare - când folosesc HDMI pentru video, pot alege ca sunetul să meargă fie prin HDMI, fie prin S/PDIF optic. Ieșirea audio analogică nu scoate nici un pâs. Cel puțin mie așa mi-a ieșit până acum; dacă a reușit cineva altfel cu BriteView CinemaTube, vreau să aflu cum :smile: „Manualul” nici măcar drept hârtie igienică nu e bun. O să mă uit dacă nu cumva pot să-l conectez prin componente în loc de HDMI ca să fie tot 1080p, că poate așa se activează ieșirile audio analogice.

Ideal ar fi ca sunetul să-l scot din TV pentru ca să ascult prin combină și emisiunile TV, și posturile radio digitale, și ce mă joc pe Wii.
 
Yep, desi par greu de cap nu sunt chiar intotdeauna. La mine am testat si merge impecabil (WD TV Live), tocmai am testat din nou: nu am intrare optica in receiver sa vad ce iese, dar cu video pe HDMI (in monitor) si AV-out in receiver am imagine si sunet. La tine ramane optiunea sa bagi HDMI in receiver si de acolo in TV. Cand gasesti un receiver interesant sa imi spui si mie, ca de vreo 3 ani ma uit lung sa mai iau unul sa il pun in living room.

La receiver ai cel putin 3-4 seturi de intrari audio analogic, asa ca poti cupla si TV-ul direct, daca vrei, pentru emisiuni cu sursa TV si poti cupla Wii si media player (daca ar merge) pe intrarile lor separate. Singura chestie mai nasoala e ca o telecomanda care sa controleze tot e destul de scumpa, dar probabil face banii.
 
Mno, am căutat pe net un pic și se pare că ar trebui de fapt ca media playerul să scoată și sunet stereo analogic, doar că trăbă scos din priză un pic. Și să vedeți surpriză, merge! Acum media playerul e legat prin HDMI la TV și prin audio analogic la combină - am sunet de calitate în filme. Merge în paralel sunetul și pe TV, dar e un decalaj mic între cele două și parcă am ecou în casă. Pentru TV și Wii mă mulțumesc cu sunetul din TV.

Că tot am căutat - cel mai ieftin convertor TOSLink sau S/PDIF către stereo analogic e ăsta, dar probabil ar fi de preferat unul cu suport pentru Dolby Digital.
 
Nu este suficient nici al doilea, multe filme au sunet DTS caz in care nu vei auzi nimic - asa se intampla cu prima generatie de playere WD de exemplu. In plus calitatea sunetului va fi sub orice audio onboard actual, dupa specificatiile alea, probabil e bun numai pentru a baga sunetul in boxe ieftine de PC sau ceva de genul asta...
 
Back
Top