LCD TV 32/42"?

Nu la NAS, alternativa legării la NAS prin cablul de reţea e legarea la calculator prin HDMI. Merită să mai dau 200 lei pentru mufa aia? Fac ceva cu ea sau tot legat la calculator o să-l ţin?

Şi ştiu treaba cu reducerile de sărbători, tocmai de asta o să-l cumpăr la anu'.
 
Ziceai "nici tv-ul şi nici nas-ul nu pot face decodare că-s slabe", ce decodare sa faca NAS-ul?

Samsung se lauda ca poate sa faca decodarea, iar "slab" e o chestie relativa, nu trebuie cine stie ce putere de calcul. M-am jucat doar cu box extern si face fata linistit, legat prin retea la NAS si prin HDMI la TV e un setup brici, iese cam acelasi lucru cu un PC cuplat la TV dar:
- nu trebuie sa ai PC-ul unde tii TV-ul, daca ai TV-ul in sufragerie sa zicem ca un laptop mai merge sa il pui pe undeva, un desktop nu
- are telecomanda, nu te dai jos de pe canapea sa pui pe pauza ca sa te duci dupa popcorn sau bere
- nu e la fel de flexibil ca un PC, peste 5 ani nu iti garanteaza nimeni ca primesti upgrade de firmware care stie noul super format MKDIVX, dar nu ai solutie pentru asta oricum, nici pe PC nu stii sigur ca formatul ala o sa mearga fara un mega-upgrade
- nu stai cu cabluri intinse prin casa

Nu dai banii pentru o mufa, ci pentru mult mai mult. Daca ai nevoie de ea face banii, daca tii TV-ul pe biroul cu computerul e pierdere de vreme.
 
Eu nu mai vreau alt box, vreau doar TV-ul legat la NAS prin cablu de reţea iar NAS-ul să facă streaming prin DLNA. Cu cine am mai stat de vorbă spunea că nu suportă decât .mkv sau .avi, iar astea la rezoluţie mică.
Nu, nu-l ţin pe birou, doar pentru filme, eventual vreo consolă mai târziu plus cele 2-3 programe de Discovery, altceva n-am ce vedea la TV (posturile româneşti).
 
Stiu ca nu vrei alt box, eu spuneam cum functioneaza ză șit. Nu e neaparat sa ai un NAS care face streaming prin DLNA, iti limiteaza optiunile, poti folosi un NAS clasic care e doar un network storage si atat, cel putin cu boxurile cu care m-am jucat asa functioneaza: network attached mass storage. Daca TV-ul poate sau nu sa duca rezolutii mari (1080p) e simplu sa afli, pui pe un stick USB un film in 1080p, mergi la magazin, faci o proba. Ca e pe stick sau pe retea e tot un drac cand e vorba de decodare daca e macar Fast Ethernet.

Daca iei consola care stie sa faca streaming nu mai ai nevoie de LAN in TV, consola aia e pe post de media player box.
 
Ok, dar TV-ul vede reţeaua? Aici e problema, că nu prea o vede (cred, nu ştiu...) decât ce i se dă prin DLNA. Altfel e ca orice device care face browsing prin folderele publice din reţea, ceea ce pot face şi fără NAS. Deci care e rostul DLNA-ului în treaba asta?
 
Pe scurt imagineaza-ti ca din motive de DRM in loc sa pui filmele pe NAS si le vezi redate de un TV care vede reteaua ai un protocol "cușer" prin care NAS-ul face streaming si TV-ul doar redarea. Ideea e ca pe viitor un TV DNLA poate sa ia programe pay-per-view prin internet.
 
No, am luat un Sony KDL-40EX600. Din punctul meu de vedere e o alegere buna: imagine multumitoare, dotari suficiente (porturi HDMI si USB, fara DLNA, wireless si alte chestii care nu vor fi folosite niciodata), pret ok. Impresia mea e ca se vede mai bine decat alte plasme/LCD-uri pe care le-am vazut pe la cunostinte/showroom-uri. Some happy users here. Sper ca in grila UPC sa apara mai multe posturi HD.

PS: Am vazut intr-un link la un magazin din state un Sony 40", Edge LED, HD + PS3 160Gb la ~770$. La noi doar TV-ul e peste 900$. :damn:
 
Asamblat in Slovacia.

PS: Nesimtire mare la adaosurile magazinelor : la e**g e 3.700Ron, la A***x e 3.000Ron.
 
Am comis-o ieri. La Altex. E un LG LCD TV Full HD de 106cm, model 42LD420, ce m-a păgubit de 2400 lei.

Ecranul e mat :vesel: iar carcasa, deși neagră lucioasă, nu e atât de flashy ca la Samsung. Are o ditamai talpa fixată în 4 șuruburi, iar talpa se poate înșuruba în masă pentru stabilitate suplimentară (de fapt se recomandă chiar și ancorarea lui de perete). Dacă se fixează pe perete cu o montură de 20x20cm, are un capac din plastic ce obturează gaura pentru piciorul de susținere. În spate, corpul are încorporat un ghidaj pentru cabluri în dreptul piciorului, pentru puțină estetică.

Intrări în spate: TV (tuner analogic și DVB-T/DVB-C), SCART pentru intrare/ieșire, componente, 1 HDMI, VGA + intrare audio stereo de 3,5mm pentru conectare la PC, un port serial RS232 și o ieșire audio S/PDIF optică.

Intrări în laterala stângă: audio-video compozit pe RCA-uri, al doilea HDMI, interfața CI și o mufă USB.

Am avut de ales dintre mai multe modele ale aceleiași serii: 420, 450 și 465. 420-ul e singurul stereo; celelalte sunt doar bifonice (2 difuzoare, dar amplificator mono). 465-ul vine de la mama lui cu player multimedia încorporat; 450-ul se poate upgrada firmware neoficial ca să facă asta. 420 nu știu dacă se poate upgrada; poate reda de pe USB muzică și imagini, dar având un media player separat nu prea mă interesează acest aspect.

Imaginea este impecabilă; panelul e ceva MVA, vizibilitate perfectă de oriunde. M-am uitat repede la el azi-noapte când l-am instalat și lampa dă lumină uniform, fără bleeding și pete. Imaginea se poate corecta foarte detaliat; are un wizard prin care setezi intensitatea sursei de lumină (la care se adaugă 3 trepte de reducere a luminozității pentru a economisi energie), contrastul, luminozitatea, claritatea, culoarea, nuanța, temperatura de culoare. Pe lângă asta, are setări avansate ce variază de la ajustarea culorii pielii la reglaj separat pe R/G/B.

Și pe audio face ceva procesări deștepte, de exemplu ClearVoice II ce îmbunătățește vocea (pare mai mult decât un simplu egalizator) și Infinite Sound ce face un stereo enhancement surprinzător de bun. Are două difuzoare de 10W, dar intenționez să scot sunet analogic prin SCART în combina audio de 2x40W cu boxe de lemn pe 3 căi cu care ar trebui să sune un pic mai bine :wink:

Și acum, softul. Telecomanda și meniurile sunt foarte ușor de folosit și intuitive. De fapt, noroc cu buna organizare și help-ul încorporat, că manualul gros de 2cm are doar instrucțiuni de montare în țâșpe limbi. Am ales interfața în limba română și nu e chinuită deloc, însă selectând România ca țară am avut doar opțiunea de antenă. Cu asta a făcut o căutare de programe, însă pe digital nu a găsit nimic; presupun că setarea Antenă l-a pus în modul DVB-T (terrestrial). Apoi am ales Finlanda la țară, și subit am fost întrebat dacă am antenă sau cablu. Selectând cablu a trecut în DVB-C (cable, alte frecvențe) și mi-a găsit mai bine de 100 de canale digitale (unele codate, cere CI), câteva de radio, și restul de 50+ analogice ale RDS. Merge inclusiv TV guide, și asta fără set-top-box RDS. Sunt câteva canale HD, 1080i.

Și cu asta, m-am liniștit. Prima impresie e foarte bună, o s-o completez când pun playerul pe HDMI și combina stereo pentru audiție.
 
Welcome to the club! :smile:

...intenționez să scot sunet analogic prin SCART în combina audio de 2x40W cu boxe de lemn pe 3 căi cu care ar trebui să sune un pic mai bine :wink:

Aici o sa ai o mareata surpriza: singurul audio pe care il da pe SCART este TV-ul. Adica NU si playerul multimedia. :frown: Singura modalitate de a scoate semnalul audio de la playerul MM este fie optic (dar ai nevoie de amplif cu intrare optica) sau pe jack-ul de casca. Eu ma chinui cu jack-ul de casca si iti pot spune ca semnalul este extrem de mic.
 
Nu cred ca inteleg discutia, dar playerul meu are iesire audio pe care o pot baga direct in amplificator - de ce sa mai trec semnalul audio prin TV? E vorba de media player separat pe care pufi il are deja, nu de cel din TV.
 
Pentru ca din experienta proprie si personala am ajuns la concluzia ca singurul player MM care reuseste sa redea corect si fara sacadari secvente gen cand se dau aia din Avatar-full-HD@34GB hutza cu elicopterele pe la cascade e... dual-XD engine-ul din LG. :smile: Asta pe testate si vazute, nu din citite de pe net. Dar daca ne rezumam numai la divX-uri de 1.4GB / film, atunci da, face fata si un player d'ala extern. :dracu:
 
Media playerul scoate semnal audio analogic pe RCA-urile proprii doar dacă și ieșirea video e tot cea analogică. Dacă am comutat pe HDMI, ciuciu sunet analogic - și ăla merge tot pe HDMI în TV. N-am amplificator cu intrare optică, iar TV-ul n-am văzut să aibă mufă de căști pe undeva. Trebuie să găsesc undeva adaptorul ăla SCART in - RCA out și să fac probe.
 
Back
Top