LCD TV 32/42"?

Vreau si eu sa cumpar un LCD pana in 1500-1600 lei, 66 cm preferabil, 81 cm cred ca ar fi deja prea mare, o să fie folosit in marea majoritate pe cablu SD, DVD, poate un PS3 rar si poate ocazional filme HD. Bugetul este flexibil insa chiar n-as vrea sa dau prea multi bani pe el, eventual poate ma directionati catre ceva "oferte" buy back.Media playerul incorporat nu este un must have, insa mi-ar placea sa fie acolo! :smile: Multumesc!
 
Probabil 66 va fi prea mic ca sa vezi filme. Media player incorporat la banii aia nu prea gasesti, iar daca ai PS3 nu prea mai ai nevoie de media player - din ce am inteles de la altii, ca nu am testat niciodata.

La 1600 de lei gasesti FullHD de 81 cm (Toshiba) sau HDReady (Samsung, LG etc), dar pentru unul FullHD cu player dai minim 1700 de lei (http://www.domo.ro/Audio-Video/Televizoare/LCD_TV/Samsung/LCD_TV_Samsung_FullHD_32C530) pentru unul cu USB si spre 2000 de lei pentru unul cu port de LAN (32C550). Primul isi cam face banii, al doilea nu prea justifica diferenta de pret pentru portul ala de LAN - e cat un player standalone, doar te scuteste de inca o telecomanda si un alimentator.
 
Nu-mi iau TV pentru sufragerie, e pentru un dormitor mic, aprox. 12 mp, unde am doar TV cablu SD si LAN. PS 3-ul si media playerul probabil ca vor fi folosite ocazional acolo si cum am zis, nu vor influenta in niciun fel achizitia. Samsungul acela ma tenta si pe mine, insa ma tem ca 81 cm diagonala sunt prea mult pt camera aceea.
 
Nu neaparat, eu am un TV de 37" intr-o camera similara si nu e deloc prea mare, e numai bine. Si e pus pe peretele cel mai lung, adica vizionarea se face pe latura scurta a camerei, nu pe cea lunga.
 
Eu zic ca 81 cm e numai bine acolo, eu nu as avea retineri nici cu 106 cm daca distanta de vizionare este de minim 2 metri - ma uit in fiecare seara la filme/seriale la 106 cm de la ~2.20 metri si este numai bine, nu-i deloc deranjant la vizionari prelungite iar de la distanta aia vezi bine toate ridurile personajelor si alte asemenea detalii prezente in filmele HD. Dealtfel ma cam bate gandul la o plasma de 50 inch pentru locul ala. :biggrin:
 
Deci da... stiu ca sunt offtopic, dar am facut niste masuratori si raman la planul inițial.

E posibil ca 81 de cm sa fie ok in camera aceea, insă am ajuns la concluzia ca nu vreau TV de 81 acolo.
In sufragerie am TV de 107 cm - distanta de la care ma uit e de 4,50 m si chiar nu simt nevoia de mai mult. In dormitorul principal am un CRT de 70 cm si e arhisuficient pentru cei 4 m distanta, asa ca nu vad niciun motiv pentru care mi-as lua TV de 81 cm, intr-un dormitor de 4/3 si unde m-as uita de la maxim 3,30 m distanta.
In sfarsit , as aprecia tare mult daca mi-ati da ceva sugestii pentru ceea ce caut eu (66cm /25") /1600 lei - sau fiind complet off topic aici, probabil ar trebui sa deschid un thread separat? :smile:
 
Nu stiu ce sa-ti recomand dar iti pot spune ca la distanta aia nu conteaza rezolutia, de la distanta aia nu o sa vezi diferente intre 1024x768 si 1920x1080 nici macar pe 107 cm, deci din punctul asta de vedere e posibil sa mai economiesti niste bani - un hd ready e de obicei mai ieftin decat un full hd.
 
Intreb si eu offtopic, sa ma aflu in treaba... chiar se mai uita cineva la televizor? Eu am renuntat la cablu de vreo 4 ani, nu mai am TV sau tuner, si nici nu simt nevoia. Ce emisiuni sau seriale se mai difuzeaza? Eu uneori ma uit la HBO pe site-urile care fac streaming, si mi-e dor de serialele care se difuzau o data ... MASH, Seinfeld, Home Improvements, Miami Vice, Nash Bridges, erau cam cretinute unele, insa acum se difuzeaza doar emisiuni gen "In lupta cu soacra", "Batalia copiilor", "Manele vs Dance romanesc", "Moni la shopping", "Am urechi lungi si bani multi", "Chilotii mei" si altele...
 
Eu nu ma uit la TV decat extrem de rar cand nimeresc sa iau micul dejul si e Mircea Badea in reluare (kind of fun daca nu e luat in serios) si tot am 2 TV-uri in casa (ca s-a nimerit). La unul am cuplat un media player hardware si vad filmele (serialele) de pe calculator pe ecran mai mare si comod pe canapea, atat.
 
Yep, same here, consola și filmele pe TV, atât. Mult mai comod decât pe scaun.
 
Deşi au preţuri mult mai mare decât alţii, văd că e mai ieftin decât rezultatele de pe price.ro.

Apropo, merită să dau banii pe unul cu RJ45? Ca să-l leg la NAS, că tot are DLNA. E vreo diferenţă faţă de ce aş vedea dacă-l leg prin HDMI?
Ce găsisem eu costa vreo 1800 lei, iar modelul cu RJ45 era cu 200 lei mai scump. Unii spun că nu merită, nici tv-ul şi nici nas-ul nu pot face decodare că-s slabe. Are cineva aşa ceva?
 
Deşi au preţuri mult mai mare decât alţii, văd că e mai ieftin decât rezultatele de pe price.ro.
Da, ai logica perfecta pe care se bazeaza unii vanzatori care fac manevre de genul: dublat pretul pentru o zi, apoi facut reducere de 33%, apoi vine unu' care vede reducerea de 33% si plateste 133% din pretul care era cu 2 zile in urma bucuros ca a prins marea reducere.

Vezi si discutia de aici: https://xf.ro/showthread.php?t=177&p=113709&highlight=#post113709. Pentru ca e sezon de cumparaturi tocmai au crescut preturile, o sa scada la loc cand termina fraierii de dat bani aiurea.

Apropo, merită să dau banii pe unul cu RJ45? Ca să-l leg la NAS, că tot are DLNA. E vreo diferenţă faţă de ce aş vedea dacă-l leg prin HDMI?

Are you on drugs or something? Cum sa legi TV-ul la NAS prin HDMI?
 
Last edited by a moderator:
Back
Top