LCD TV 32/42"?

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Are cineva vreo opinie despre monitoarele LCD TV Hannspree, cu precădere cel de 32" (SJ32DMBB) și cel de 42" (SJ42DMBB)? La garaj sunt 1500 respectiv 2100 lei.

Găsesc ceva HD decent și de 32" sau peste la un preț mai bun? Ce-ați recomanda și de ce?

Nevoie n-ar fi atât pentru TV, cât pentru intrări multiple (1-2 HDMI, SCART) pentru PC, media player, consolă. Încă nu cumpăr, doar mă informez :wink:
 
De ce nu 32LH3000 (daca mai gasesti pe undeva...). In cinci minute ai activat si mediaplayerul din el (a deschis Ursa undeva subiectul). Happy user here.
 
Imo poți găsi mai mare LCD full HD în zona de preț 2000 RON, nu trebuie musai să fie clasificat drept monitor, oricum stai la cel puțin 2 metri de el altfel o să-ți facă ochii flapsuri :smile:
 
Dupa unghiuri par sa fie vorba de TN-uri, wow, nici nu stiam ca exista TN atat de mare. :capu: Nu mi-as lua asa ceva nici la jumatate din pretul ala, chiar si de pe centru culorile si luminozitatea or s-o ia pe campii inspre colturi, pur si simplu este aberant sa faci un TN mai mare de 22-24 inch.
 
Media player am, posibilitatea playerului încorporat nu mă mai atrage. N-o să-l folosesc ca display PC șezând în fața lui, ci va fi undeva în sufragerie, așa că unghiul de vizualizare nu e atât de nasol la 2 metri distanță. O să mă uit la un film pe el sau să mă joc pe consolă, nu să fac editare grafică :smile: Și doar am văzut TV-uri LCD așa mari prin showroom-uri, și chiar și de la 45 grade imaginea e decentă...

Despre Hannspree ca brand, ceva? E cel mai ieftin la categoria asta de specificații.
 
Si eu am vazut LCD-uri asa mari in showrooms, am si unul de 106 cm acasa de un an de zile. Dar, nu am vazut niciodata unul cu panel TN, toate sunt PVA/MVA sau alta subcategorie de *VA. Pana si Horizon foloseste panel PVA la televizoare... din pacate nu stiu ce sa-ti spun exact despre acele modele, Hanns-G are unele monitoare bune din ce review-uri am gasit pe net dar nu am butonat niciodata unul. In plus doar de la unghiuri nu pot fi 100% sigur ca foloseste panel TN, mai ales ca nu stiu de unde ar fi putut cumpara asa ceva. La ei pe site nu se mentioneaza tipul de panel, probabil cel mai bine ar fi sa vezi unul sau sa cauti un review video pe net.
 
Ah, atunci așa se explică prețul, dacă e TN în loc de *VA-urile ce le-am văzut eu prin magazine. Sux...

De fapt poate ar fi o idee să măsor spațiul disponibil, să nu iau mobila din bomfaier cum am văzut în poze pe net :biggrin: 42" sună bine, da' poate mai bun e un Samsung sau LG de 32".
 
Ați avut careva experiență cu unul din următoarele?
- LG 42LD465 - 2300 lei (de ce așa ieftin?)
- LG 42LD450 - 2500 lei
- Samsung 40C530 - 2400 lei

Încerc să pricep și diferențele între ele, da' în afară de faptul că Samsungul e doar de 40" nu prea-mi sare nimic în ochi. :what:
 
Or fi produse in locatii diferite: Polonia / Turcia / China / Cehia / etc... Personal prefer produsele poloneze. Primul pare foarte ok.

Daca dai google cu primul o sa-l gasesti doar pe situri .pl/.ro/.hu/etc... La al doilea te duce direct pe .com. :smile:
 
Am luat pentru cineva Samsung 32C530, calitate foarte buna a imaginii, iar player-ul media se descurca foarte OK.
 
De televizoarele cu LED ce stiti?

La diagonala 37"/42" imi face cu ochiul LG P42LE5500, pentru parintii mei. Ma intereseaza sa fie doar cu LED, Full HD, eventual sa aiba un port USB. Restul nu prea conteaza. Gasesc altceva mai cu raport calitate/pret mai bun?
 
Folosit pentru ce? Cablu? DVD-uri? Filme HD? Care e distanța până la canapea/fotoliu? Asta așa, pentru început ...
 
De televizoarele cu LED ce stiti?

La diagonala 37"/42" imi face cu ochiul
La diagonala mare consumul poate sa ajunga sa fie cam mare la cele clasice (si chiar foarte mare la plasma, peste 300W) si daca e folosit multe ore pe zi atunci se vede la factura lunara - da nu chiar atat de mult incat sa recuperezi diferenta de pret in mai putin de 2-3 ani. In rest ce ai vrea sa stim?
 
LCD-urile LG-urile au o functie "green" care iti permite sa variezi luminozitatea panelului in 4 pasi: 25% / 50% / 75% / 100%. Practic eu il tin numai pe 25% si rareori (cand bate soarele in camera) il pun pe 50%. Puterea consumata se modifica corespunzator. :wink:
 
Va fi folosit in special pentru cablul, ocazional filme HD. Distanta de la televizor pana la canapea e cam de 4m.

Plasmele am vazut ca au consumuri mari (peste 180W la diagonala aia), in timp ce cele cu LED au in jur de 100W. Ochimetric, in showroom-uri, am vazut ca televizoarele cu LED afiseaza culori mai placute, imagini mai clare decat cele LCD si din cauza asta sunt tentat spre un astfel de model.
 
La plasma consumul variaza foarte mult in functie de ce-i pe ecran, nu-i ca la LCD unde consumul e legat doar de nivelul de luminozitate/backlight. Am facut niste teste la firma cu o plasma LG de 42 inch si consumul varia intre ~100-110 watts in scene intunecoase si putin peste 200W in scene foarte luminoase; in medie nu as crede ca consuma mai mult ca un LCD la aceeasi diagonala, iar la 50 inch deja pot paria ca consuma mai putin ca un LCD la fel de mare pentru ca la plasma consumul nu creste asa dramatic odata cu diagonala...

P.S.Toate TV-urile testate au fost calibrate cu colorimetrul la 140 de candele white point, standard sRGB, deci au fost testate la setari similare.
 
Singura diferență ce o aduce backlight-ul LED e o uniformitate mai bună a fundalului, ceea ce la o lampă clasică poate avea „pete” mai albicioase ce se văd la un film cu imagini foarte întunecate. Restul parametrilor enumerați - claritate, culori etc. - pot fi păcăleli din showroom ca să te convingă să scoți banul pentru LED.

Un alt avantaj potențial e că LED-urile s-ar putea stinge controlat în anumite zone ca să dea un negru-negru, însă de-abia acum începe să se implementeze tehnologia. Din punctul de vedere al consumului mi se pare că e un pic praf în ochi - cât plătești în plus pentru un TV cu LED nu o să economisești pe energia electrică în câțiva ani până-l schimbi.
 
cât plătești în plus pentru un TV cu LED nu o să economisești pe energia electrică în câțiva ani până-l schimbi.
Chiar sunt singurul care schimba televizorul doar cand se strica de tot? Acum un an am renuntat la un Sony vechi de prin '85-90 pentru ca accidental am bagat 380V in el si tot acum un an am mai schimbat un TV similar pentru un altul in promotie buy-back, altfel incerc sa folosesc un TV macar 10-15 ani. Daca nu sunt atat de mare consumerist cred ca se amortizeaza pretul prin curentul electric :smile:
 
TV-ul asta ar urma sa functioneze pana cand crapa. Ai mei au schimbat televizorul doar cand s-a stricat (supratensiune) sau a fost nevoie de un televizor la tara si au facut un upgrade acasa.
 
Va fi folosit in special pentru cablul, ocazional filme HD. Distanta de la televizor pana la canapea e cam de 4m.

Uită-te și la o plasmă. De la distanța aia nu o să vezi diferența de rezoluție între un HD Ready și un Full HD, iar pe cablu (utilizarea principală) probabil că se va vedea mai bine un TV HD Ready. Sfatul meu: plasmă, diagonală cât mai mare, Panasonic, HD Ready.
 
Back
Top