Laptop pt. ea

Marius '95

troubleShooter
Consoarta se gandeste sa schimbe laptopul. Inca nu s-a hotarat, dar m-a pus sa-i caut.
Utilizare: browsing cu f. multe tab-uri lasate deschise permanent, chiar si cand face altceva, mult skype, un pic de office, slideshow-uri powerpoint pe proiector, f. f. rar filme.

Cerinte absolut obligatorii:
- ecran mare (15"+)
- usor
- camera video si microfon performat
- iesire HDMI sau DSUB
- iesire casti sau handsfree
- min 8GB memorie
- min 256GB stocare

Foarte foarte preferabil (daca nu-s astea, putin probabil sa-l vrea):
- ecran cu rezolutie 1920 x <ceva> la 15"
- touchscreen cu stylus
- baterie inlocuibila si usor de gasit
- constructie solida

Util:
- x86-64, nu ARM
- ecran mat, nu lucios
- ecran cat mai apropiat de 4:3
- wwan 4G
- tastatura in engleza, nu romana
- memorie si HDD/SSD upgradabile, nu lipite

Absolut inutil si mai bine fara:
- placa grafica separata
- unitate optica

Actualul laptop este Dell N5010 (i3, 2.4GHz, 8GB). Motivul principal al schimbarii este greutatea.
M-am uitat pe emag si nu mi-a placut absolut nimic. In principal, daca selectez touchscreen si ecran mare, nu mai am decat 5 variante, nici una cu HDMI.

Help?
 
E simplu, nu face nimeni ce vrei tu. Ecran touchscreen mat nu mai există de pe vremea IBM-ului tău cu touchscreen rezistiv. Și ușor, și cu baterie removable nu mai există. Construcție solidă la ceva ușor iar e complicat - e ușor că sunt toate alea mai subțiri.

Cel mai apropiat de partea de touchscreen cu stylus e Dell XPS (există un pen pentru el) https://www.pcgarage.ro/ultrabook/d...-m-gl-4gb-hmb2-win-10-pro-silver-3yr-on-site/ - dar s-ar putea să ieși mai bine cu un abonament la sală.

Pen-ul e ăsta, vezi acolo lista de compatibilitate pentru alte opțiuni posibile: https://www.dell.com/en-us/shop/del...eb/handhelds-tablet-pcs#compatibility_section
 
Caut si eu un laptop web/office pentru ea cu:
Ecran bun non glossy
Tastaura numerica
Constructie trainica (nu sa-ti fie frica sa-l ridici de pe birou pentru ca se indoaie)
Cat de cat usor, nu neaparat ultralight - va fi plimbat doar prin casa
Baterie rezonabila
Minim 512 GB SSD
Preferabil sa nu aiba toate alea lipite pe placa de baza, sa pot face upgrade sau inlocui.

I-as lua fara discutie un Thinkpad, dar cerinta cu tastatura numerica e obligatorie. Si in plus, 7mii de lei??? Pentru ce?
Optiunea 2 ar un Legion, dar e complet pe langa ce are ea nevoie. Sunt insa parca mai trainice si construite dintr-un plastic mai bun, comparativ cu restul. Legion mai are tastaura buna (RGB :jump:), track pad bun, ecrane IPS cam intunecate dar ok, baterie slaba. Toate astea din nou 4-6 mii de lei - ce-o fi cu preturile astea?

Alte sugestii?
 
14" și cu tastatură numerică nu-s prea compatibile; și la 15" e un pic de înghesuială cu tastatură numerică, e foarte aproape de restul tastelor.

Vezi că Legion au sistemul de răcire gândit pentru gheiming, unele fac ca trenu' imediat ce văd un pic de load. Avea un coleg de birou, am fost foaaarte bucuroși când i s-a stricat display-ul și a stat vreo lună în service.

Laptop-uri de business relativ ieftine și bune și în stoc nu prea au mai fost de prin primăvară :frown:. Cel mai ieftin care să corespundă cât de cât cerințelor ar fi https://www.pcgarage.ro/notebook-la...dr4-256gb-ssd-gma-uhd-620-win-10-pro-black-1/ + un SSD mai mare luat separat (și probabil niște memorie). Dar și entry level-urile din seria T sunt scumpe, aceleași specificații sunt la 2/3 din preț în zona gaming și 1/2 din preț în zona plastic. De-asta prefer să iau laptop-uri de business second hand/open box, au absorbit alții (de obicei firme) o bună parte.
 
Asa e! Si eu fac la fel pentru mine, nu am nicio problema cu SH ul, dar nu pot sa pun sub brad un laptop SH.
Deci problema e mai degraba ca sunt intr-o superpana de idei de cadou de Craciun, iar un laptop nou, chiar ar fi un cadou pe care l-ar aprecia.
 
Sincer să fiu nu m-ar deranja să primesc cadou ceva SH atâta timp cât nu este cine știe ce răgălie și este ceva ce-mi doresc. Nu aș refuza niciodată cărți folosite sau chiar și tech stuff atâta timp cât nu-mi este dat în dar cu mucii fostului proprietar încă atașați.

Decât mizerii noi luate la mișto gen șosete și pulovere și alte rahanuri de genul, prefer oricând o carte faină din anticariat sau un set GMK rar sau o TGR Jane V2 :inlove:
 
Eu am dat cadou SH-uri de mai multe ori, mai multor persoane. Unele aratau ca noi (ebook reader-ul din topicul celalalt), altele erau evident folosite dar in stare f. buna (o combina radio/casetofon/pickup/amp din '78). Nu ascunde ca e SH. Daca isi doreste obiectul respectiv, va fi un succes.
 
Eh nu, să vezi ce fain o să stea sub brad un X270 luat de pe OLX... :biggrin:
Tocmai ce am aruncat unul in stare perfecta, avea vreo +5 ani, nu-l atinsesem decat de maxim 10 ori la viata lui, ca statuse numai in docking. Acum imi pare rau, ca puteam sa-l dau la rabla pentru laptopuri.
 
E vorba despre o femeie -> tu gandesti ca un barbat. Va aprecia mult mai mult un pot-pourri sau o bijuterie de la nush-ce-firmulita-cu-renume-intre-femei (Catalin Botezatu???) decat un laptop. As zice flori, dar mosul nu aduce asa ceva.
Trust me, I'm an engineer :nuts:
L.E. Esarfa?
 
E vorba despre o femeie -> tu gandesti ca un barbat. Va aprecia mult mai mult un pot-pourri sau o bijuterie de la nush-ce-firmulita-cu-renume-intre-femei (Catalin Botezatu???) decat un laptop. As zice flori, dar mosul nu aduce asa ceva.
Trust me, I'm an engineer :nuts:
L.E. Esarfa?
Clar habar nu am de femei nici la vârsta asta, a trebuit să dau google după pot-pourri. Wtf is wrong with the human species, le plac prostii de genul dar tech bits sunt "inutile" :facepalm:

Edit: este vorba de respect reciproc, există și oameni decenți care știu să respecte likes și dislikes la persoana de lângă ei :smile:
 
Back
Top