Laptop high(er) end

Și un mic update, a trebuit să schimb display-ul P50-ului pentru că a făcut o dungă albă verticală - ori un contact prost (dar l-am apăsat peste tot, nu s-a întâmplat mare lucru), ori un tranzistor ars. Din ce zice lumea care face service Lenovo, se întâmplă cam des, și display-urile 4k sunt la mare căutare din cauza asta (nici nu se găsesc în stoc în Europa).

Cel mai interesant e că a venit de la Lenovo cu un CD lipit pe el, conținând un program (panel replacement utility) care adaptează colorimetrul Pantone din laptop la exact acest display (pe CD e scris "use only for panel with Serial number: ...." și îti cere un key care e imprimat pe o etichetă pe spatele dispay-ului). Of course, faptul că e un CD e foarte util, având în vedere că laptop-ul nu are unitate optică. N-am simțit vreo diferență totuși.
 
Last edited:
Mieunatul asta cu omg CD/floppy/BR/DVD mi se pare inacceptabil, ce fel de geek ești dacă nu ai unități de genul pe USB pentru orice eventualitate :biggrin:


 
Presupun că orice posesor de P50 are un T530 lângă, la care îi scoate caddy-ul unde a pus un HDD și montează înapoi unitatea optică dintr-un sertar, ca să poată citi CD-uri. După care face o imagine a CD-ului și o transferă pe rețea, și pe urmă vede că e bin/cue și n-are cu ce citi direct pe P50, așa că pornește o mașină virtuală cu un Win mai vechi în care are Daemon tools și montează acel bin/cue, și copiază în sfârșit fișierele efectiv în windows-ul host. Easy :biggrin:.

E ciudată și secretizarea asta, adică dacă ai CD-ul și atât nu e suficient, chiar dacă scrie că trebuie folosit cu display-ul X, mai trebuie să te uiți și pe spatele display-ului la key-ul ăla.
 
Nu e vorba de modelul X, e vorba de display-ul cu serial number-ul X. Care, la cât de lung e, chiar pare unic :smile:.
 
Display-ul a mers perfect și înainte de a instala chestia de pe CD. Ce e pe CD e doar un fel de profil de culoare (sau ceva asemănător, pentru că nu pare să se fi scimbat ceva) pentru colorimetrul integrat în laptop (e clar pentru asta, și pe CD scrie X-Rite, iar dacă pornesc utilitarul pe alt PC îmi zice că nu găsește colorimetrul). Display-ul nou e exact același part number Lenovo + același part number Sharp.
 
Ăla nu este TN? Mi se pare super cât s-au chinuit pentru un display care nu poate fi folosit decent pentru fotografie :hmm:


 
Aveți careva experiență cu docking-uri pe USB-C? În afară de WD15 care-s convins că se înțelege bine cu Latitude, mă uitam la un d-ăsta plus eventual ăsta dacă vreau și PD (îmi place ideea unui singur cablu legat la laptop).
 
Colegii cu mac-uri se descurcă interesant cu monitoare care au incluse toate chestiile astea - legi laptop-ul la monitor și îți dă și curent și monitor și usb-uri and stuff. Ceva LG-uri, dar nu știu să-ți zic modelul exact și n-am idee cât costă :frown:. Bine, la ei e must, că au doar vreo 2 USB-C, nu s-ar descurca altfel :smile:.

LE: cred că astea sunt, presupun că nu intră in buget https://www.pcgarage.ro/monitoare-led/lg/32ul950-w-315-inch-4k-5ms-white-black-freesync/
 
Monitor am. :biggrin: Also, ăla pare ceva Thunderbolt, Latitude-ul meu nu știe TB. Aștept să văd dacă-mi cumpără ăștia WD15, dacă nu, mai sap.

Legat de PD, ăsta zice că e limitat la 60W. Pe încărcătorul laptopului scrie 65 de W (ceva gen 19.5Vx3.cevaA). Sughiță bateria dacă primește doar 60W sau doar se-ncarcă mai greu?
 
Ce chestii oribile au ajuns și docking stations, într-o vreme erau niște chestii mișto în care puneai efectiv laptopul. Acum sunt niște cutii sinistre :frown:
 
Colegii cu mac-uri se descurcă interesant cu monitoare care au incluse toate chestiile astea - legi laptop-ul la monitor și îți dă și curent și monitor și usb-uri and stuff. Ceva LG-uri, dar nu știu să-ți zic modelul exact și n-am idee cât costă :frown:. Bine, la ei e must, că au doar vreo 2 USB-C, nu s-ar descurca altfel :smile:.

LE: cred că astea sunt, presupun că nu intră in buget https://www.pcgarage.ro/monitoare-led/lg/32ul950-w-315-inch-4k-5ms-white-black-freesync/
Alea au thunderbolt, mufa este aceeași dar nu este USB 3.1. Au bandwidth de vreo 4x mai mare și sunt mult mai utile, practic de aia "docking stations" thunderbolt au și porturi video șamd. Practic, monitoarele alea au un hub thunderbolt. Seamănă cu idioțenia care au făcut-o cu miniDP și thunderbolt 2, numai că acum chestiile merg "interschimbabil" :smile:

De aia Apple au zis că "sunt de ajuns". S-au orientat pe "ia dongle-ul". Dacă făceau marketing corect, pulimea poate punea botul și mai tare, ideea este foarte bună, că de obicei nu folosești jde devices pe tren, dar când ajungi acasă/la birou poți conecta un cablu și ai totul pregătit deja.
 
Sorry, nu știam ce laptop are jarod; io am Thunderbolt pe laptop de câțiva ani, am zis că o fi ajuns și pe Latitude.
 
Pai pe la noi pe acasa laptopurile la munca in unele firme nu se schimba asa des.
Eu am avut 10 ani acelasi laptop de la munca, spre exemplu.
 
Pe încărcătorul laptopului scrie 65 de W (ceva gen 19.5Vx3.cevaA). Sughiță bateria dacă primește doar 60W sau doar se-ncarcă mai greu?
Probabil nu. Eu am un Lenovo cu incarcator de 65W, la birou am cineva avea un incarcator USB-C de 60W, am testat si spunea ca se incarca bateria. Am vazut in schimb alt Lenovo cu incarcator de 95W care nu voia sa incarce bateria cu incarcatorul meu de 65W, nici macar daca era oprit. Misterioase sunt caile domnului Lenovo.
 
Back
Top