Laptop high(er) end

I loled. 2k3 comparativ cu XP are chestii gata setate: IE aproape disabled, show hidden files enabled, hide extensions for known file types disabled, firewall disabled... Si tot felul de chestii de-astea pe care trebuie sa le faci manual la celelalte OS-uri. Pentru 2003 am o colectie de programele si .reg-uri care il personalizeaza; pentru W7 inca nu am toate astea, iar cele de pe 2k3 nu merg.

Sunt si probleme comune, de exemplu acum instalez o masina virtuala cu XP ca sa-mi instalez clientii de VPN (CheckPoint, Cisco, OpenVPN - fiecare cu retelele lui), care nu prea au chef sa se instaleze pe un sistem 64-bit, sau instaleaza 1 milion de device-uri care fac boot-ul OS-ului principal sa dureze minute.
 
offtopic: Cisco ştiu sigur că are client pentru Windows pe 64 de biţi. OpenVPN nu are clienţi diferiţi pentru sisteme pe 32 respectiv 64 de biţi. Am văzut în changelog-ul lor că în aprilie 2007 au rezolvat o problemă legată de instalarea driverului TAP pe Vista x64.

Din ce ţin minte, ambele îşi instalează interfeţe de reţea virtuale şi e posibil ca alea să-ţi crească timpul de boot.
/offtopic
 
Nu știu cum să vă explic, dar începe să mă sece din ce în ce mai tare 7 pe laptop. Mănâncă unele resurse pe care la un desktop nu le simți (HDD/RAM/video), dar care pe baterie devin chiar stresante. Acuma dacă nu mi-ar fi lene... :biggrin:
 
Mie-mi merge foarte bine pe un laptop care are deja 3 ani și două luni (da' are 4 GiB de RAM).
 
Şi eu m-am uitat o perioadă la Precision. Pare fain, dar era şi mai greu de configurat cum vroiam eu decât Latitude - iar cu de toate ajungi la nişte preţuri "interesante". Parcă la ăsta puteai alege şi 16GB RAM - pentru vreo mie de euro în plus.

Între timp am mai descoperit ceva neconfigurat la al meu laptop - reader-ul SD. Se pare că leneşii de la Lenovo nu s-au chinuit să pună driverele complete pe 64 bit, şi se instala corect doar unul din readere (XD cred). Reader-ul SD apărea ca fiind instalat, dar cu nişte drivere generice care nu funcţionau. Am găsit la Dell un driver care se potrivea. În aceeaşi împachetare de driver şi exact aceleaşi versiuni, cei de la Dell au pus şi partea de SD (4 fişiere în plus).
 
Nu mi-e de RAM, că doar ăla pot să-l cumpăr și eu. E că are 4 sloturi de ram /drool, 2 sloturi pentru HDDuri, ecranul e superb (fullHD în 17 inch), dpdv al conectivității este genial și în general e construit ca un tanc. Oricum car o grămadă după mine, deci asta chiar nu m-ar deranja. Mai mult de 4kg nu are cum să ajungă să aibă.

Și da, merge pus i7 extreme. Dar nu m-aș arunca chiar până acolo.
 
Faina jucarioara, asta daca vrei sa treci de la un ultracompact la un "labartat" cu ecran de 17".
Adicatelea este un desktop replacement mai mult decat decent.
Daca are si subsistem grafic gen MXM care ar putea fi schimbat in viitor atunci e beton.
Daca si CPU-ul nu este sudat pe placa de baza, si mai kashto.
Buna treaba si ca are 4 slot-uri de memorie, fiecare apt sa primeasca un SODIMM de 8GB, insa totul e sa ai ce face cu atata RAM.

Amu tu stii cel mai bine de ce anume ai nevoie - poate daca ne spui si noua te putem indruma spre ceva mai bun ...

PS: asadar, vrei sa scapi de M11x ? :wink:
 
Nu vreau desktop replacement, vreau mobile workstation :smile:

Momentan 95% din ce fac pe lappie fac pe tabletă, m11x nu-și prea mai justifică greutatea scăzută. Deocamdată vreau să-i adaug un WWAN modem m11x-ului și mai vedem. Oricum Precision-ul l-aș lua mai spre toamnă, nu acum.
 
Ce-are, bre, bătrînul desktop? Eu mi-am luat acum trei ani și ceva un laptop de 17", da' pîn' la urmă tot la desktop am ajuns (și la nevoia de un laptop de 13" cu mult RAM)...
 
Pentru asta s-a inventat curieratul, acum îmi pun și eu problema „cum dracu' trimit un HAF 922 1700 de km fără să se facă zob?”. :smile:
 
OMG, deocamdată nu-mi pun problema mutării desktop-ului, ăla în vreo 4-5 luni. E vorba doar de powa la purtător atâta timp cât oricum nu merg pe jos decât maxim 2% dintr-o călătorie. :smile:

P.S.: Lian Li PC-A7010.
 
Așa s-a și vrut :biggrin:

P.S.: cu muncile da, mai fac și excursii pe la cășile părintești :smile:
P.P.S.: mda, totally worth it.
 
Mi-a crăpat o memorie. Mă jucam WoT şi a ieşit brusc. Prima dată am crezut că e de la colorblind mod, că tocmai îl pusesem. L-am repornit, a mers vreo jumătate de oră... după care una din maşinile virtuale din background a zis că a oprit procesorul. Am dat un restart, părea ok. Am mai dat unul... şi nu mai boota (stat în ecranul de login vreo câteva minute). Pun un memtest pe stick, bootez, buf! Erori în zona 2700MB. Când le-am luat nu dădeau erori. Mâine la garanţie.
 
Se pare că persoana care a făcut comanda e în concediu şi nu ştie nimeni de actele de la memorii, deci abia săptămâna viitoare pot să le schimb. Între timp am avut o discuţie faină cu cineva de la suport emag: "bună ziua, mi s-au buşit nişte memorii şi am doar o copie de pe factură, fără actul în original şi certificatul de garanţie. Pot să le schimb aşa sau trebuie sa aduc toate actele?" "Ah, păi v-ar cam trebui şi certificatul de garanţie... dar aţi putea să mergeţi cu ele şi vedeţi acolo dacă e suficientă copia de pe factură sau nu!"

Între timp am descoperit Orca, editor de fişiere .msi, aşa că am făcut să meargă tool-ul original de la Lenovo pentru GPS. Cu comenzi pe serială puteam porni GPS-ul dar nu puteam forţa AGPS-ul (modul "XTRA", cum îi zice Lenovo).
 
A venit şi suportul pentru HDD. E fain cu două HDD-uri de 500GB şi 100MB/s într-un laptop de 15". Bad news: cu ambele funcţionând, timpul pe baterie a scăzut la 2h30m.

Acum aştept memoriile de la service emag.
 
Cum cauți o a doua alimentare + conector SATA pentru HDD? Dacă nu ai spațiu pentru unul în plus mă refer.
 
Back
Top