radul
Membru Senior
Depinde ce inseamna "pe bune". Eu refuz sa ma mananc pizza cu blat gros, pufos. Aia este orice, numai pizza nu!
Pentru un blat subtire se foloseste un aluat simplu de paine, care nu este lasat (prea mult) la dospit. In principiu contine 300 ml apa, sare, drojdie cat o nuca, putin ulei de masline sau de floarea soarelui (cam cat se pune la o salata) si faina de grau, adaugata treptat la framantat, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic. Toata minunea asta dupa ce se framanta bine, se lasa cam 10 minute dupa care se intinde foaie subtire cam 3 mm grosime. Se pune in tava, se inteapa cu o furculita si se da la precoacere cam 10-15 minute la 175 grade C. Aluatul dupa faza asta ar trebui sa arate cu aspect băşicat, usor rumenit. Abia dupa faza asta de precoacere, se aplica topingul, dupa care se da din nou la cuptor.
Pentru un blat subtire se foloseste un aluat simplu de paine, care nu este lasat (prea mult) la dospit. In principiu contine 300 ml apa, sare, drojdie cat o nuca, putin ulei de masline sau de floarea soarelui (cam cat se pune la o salata) si faina de grau, adaugata treptat la framantat, in asa fel incat sa se obtina un aluat elastic. Toata minunea asta dupa ce se framanta bine, se lasa cam 10 minute dupa care se intinde foaie subtire cam 3 mm grosime. Se pune in tava, se inteapa cu o furculita si se da la precoacere cam 10-15 minute la 175 grade C. Aluatul dupa faza asta ar trebui sa arate cu aspect băşicat, usor rumenit. Abia dupa faza asta de precoacere, se aplica topingul, dupa care se da din nou la cuptor.