La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Mai românește decit un grătar la -7°C există? :biggrin:

IMG_20181201_170032.jpg

PS. Berea scoasă din frigider mi se părea călduță.
 
No, de revelionul ăsta soția a făcut niște chestii mai speciale. Nu știu cum sunt altele, da' a mea e tare pricepută. :biggrin: :majoreta:(Apropo de femei, mă amuz teribil când citesc pe topicul despre burlăcie veșnică cum "specialiștii" caracterizează femeile. :hihi: )
A pregătit pentru hors d'oeuvre niște chifteluțe de pui cu susan făcute la cuptor, coșulețe umplute (foietaj, brânză, măsline, ou, șuncă) și degețele cu susan (fâșii de piept de pui).
Porcul m-a acrit, așa că am dat-o pe pui... galben la cuptor. De la mama lui, nu de la tata supermarketu'. Garnitura de cartofi la cuptor, umpluți cu pastă de unt frecat cu usturoi, rozmarin și busuioc.
Desert, sarailie și krantz, home made, evident. :drool:
 

Attachments

  • IMG_20181231_201714.jpg
    IMG_20181231_201714.jpg
    159.2 KB · Views: 20
  • IMG_20181231_215058.jpg
    IMG_20181231_215058.jpg
    112.8 KB · Views: 20
  • IMG_20181231_215113.jpg
    IMG_20181231_215113.jpg
    190.2 KB · Views: 21
  • IMG_20181231_223506.jpg
    IMG_20181231_223506.jpg
    168.9 KB · Views: 22
  • IMG_20181231_223431.jpg
    IMG_20181231_223431.jpg
    125.9 KB · Views: 22
Deci cand a fost la "Chefi la cutite"? :drool: :smile:
LE: NU SE MANANCA PUI DE REVELION!!! Cel mult curcan. Aduce blestem. :biggrin:
 
Curcan, da, piftie. E pe balcon, numai pe-aia n-o pozam... Porcu' e mai cu blestem. :shocked:

Deci cand a fost la "Chefi la cutite"? :drool: :smile:

Nici vorbă. Dar gătitul pentru ea e și pasiune și, culmea, mod de destindere. :facepalm:
 
Last edited:
LOL de-aia îmi merge mie cu ghinioane, mănânc animalul greșit de Sărbători :biggrin:

O să mai stropesc cu agheazmă :biggrin:
 
Desert, sarailie...:drool:

Am uitat să vă spun un secret crucial pentru reușita unor sarailii impecabile și incredibile, asta dacă vreți să le faceți. Foile. Noi le cumpărăm doar din Auchan, doar la ei le-am găsit, nicăieri în altă parte. Sunt turcești (foi yufka), firma Yuksel. Trag foarte bine siropul, se umflă și se înmoaie, spre deosebire de cele normale de plăcintă care fac asta doar în mică măsură.
 
Mno, data viitoare sa bagi si o poza cu ambalajul. Sa nu cautam ca disperatii intre cele 300 de tipuri de pe raft. :tongue:
 
No, făcui și eu cîrnații (iar melcul țuști!). În mațe subțiri de oaie pakistaneza, naiba m-a pus; am alergat de mi-au ieșit ochii să găsesc pâlnie pentru ele, că electrica din dotare nu veni cu așa ceva în pachet. Deci, am dat la manivelă, ca în copilărie; se vede treaba că e musai-musai să "produc" niște pâlnii de alea, să fie la casa gospodarului.
Laudă-mă gură, că ţi-oi da o prăjitură !
 
După sfârșitul de an cu grăsimile alea de porc, merge o ciorbă de burtă cu ouă și lactate. :hihi:
 

Attachments

  • image003.jpg
    image003.jpg
    94.7 KB · Views: 16
  • image005.jpg
    image005.jpg
    82.4 KB · Views: 16
3 ciolane vită, 2 kg burtă (de care vrei, asta a fost prefiartă), 1 kg smântână, 10 ouă, usturoi și sare după gust. Colebil, obligatoriu. Au ieșit cam 8 l de ciorbă... delicioasă.
Burta "prefiartă", că am fiert la ea de mi-au sărit capacele. :hihi: Cred că doar au opărit-o.
Fiică-mea s-a pricopsit cu un tort Doboș de ziua ei. :kul:
Ăsta gurmand:
https://www.youtube-nocookie.com/embed/PeqRaS6YrcU?feature=oembed
 

Attachments

  • IMG_20190106_173418.jpg
    IMG_20190106_173418.jpg
    108.2 KB · Views: 20
Last edited:
Back
Top