La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Face unul supă de mațe la Chefi la Cuțite. M-am gandit instantaneu la dreamer, cum ar fi sa o testeze el... :hihi: Eu n-am avut inca onoarea sa mananc asa ceva. :tongue:
 
Ciorba de burtă tot dintr-un fel de maț se face.

Toba se pune in operă din stomacul porcului.
Caltaboșul se monteaza in intestinul gros= maț
Cârnații in intestinul subțire= maț
Drobul la Paști se adună in mezenter= o plasă de la mama natura care tine mațele la un loc
Nu, nu e gluma! De la porc de ex numai sula nu se mananca si cred ca e singura chestie care se arunca! Nu-s sigur daca se mănâncă vezica urinară, stiu doar ca se jucau copii cu ea.
 
Se mananca si aia, doar copitele se arunca. Vezica nu se arunca ci se punea la uscat dar nu mai stiu cu ce scop.
 
Se găsesc în magazine cu specific și burtă și di tăti, doar că ciorba de burtă este oarecum dificil de preparat. Probabil o să încerc totuși când mă apuc de cozonaci iar. Al treilea an când fac sigur ies perfecți :biggrin:
 
Io ma refer la unghie cand zic de copite, nu la picior. Unghiile le dadeam jos la parlire fiindca ieseau foarte usor si bucuram cainele cu ele. Picioarele, partea inferioara cu tot cu degete, mergeau la racituri. La partea superioara separam mare parte din carne iar oasele mergeau la bors. Borsul sau ciorba de porc mi se pare cea mai tare zeama, cu mult peste pui sau vita.
Ciorba de burta cu picioare de porc nu e ciorba de burta.... Burta are treaba ei, supa de porc e cu treaba ei dar total diferite.

Cat am tot taiat porci la tara am invatat sa desfac usor oasele din incheieturi, doar cu un cutitas care taie bine. Ma miram cand a fost incidentul cu sauditul ala din consulatul arabilor de la Istambul ca au chemat un medic legist sa-l separe pe ala bucatele ca sa-l puna la dizolvat, probabil n-au gasit nici un macelar disponibil. Sau, cum ei nu mananca porc, nici n-au experienta cum avem noi. :biggrin:
 
Ciorba de burtă cu ciolane de porc e cam... nașpa.

No, cu ce s-aștepți mai bine sărbătoarea națională dacă nu cu... pleskavița. :hihi:
 

Attachments

  • IMG_20181130_153907.jpg
    IMG_20181130_153907.jpg
    111.5 KB · Views: 21
Niet, Selgros, good stuff! :kul: Se mai lipesc pe tuci. Fără strat antiaderent și neuns. :wink:
Pe de altă parte, vă informez că, după o inexplicabilă (cam) îndelungă pauză, am reluat tradiția de a face sarailie. Și ca să nu se plictisească singură, am făcut și un soi de Doboș de biscuiți. Buună... treabă! :hatz:
 

Attachments

  • IMG_20181130_195438.jpg
    IMG_20181130_195438.jpg
    106.5 KB · Views: 26
  • IMG_20181130_195535.jpg
    IMG_20181130_195535.jpg
    78.6 KB · Views: 24
Pe de altă parte, vă informez că, după o inexplicabilă (cam) îndelungă pauză, am reluat tradiția de a face sarailie.

Poti sa-mi dai si mie reteta aici? Imi lipsesc teribil dulciurile, tot ce gasesti aici e groaznic, inclusiv prajiturile de 15 eur bucata.
 
Poti sa-mi dai si mie reteta aici? Imi lipsesc teribil dulciurile, tot ce gasesti aici e groaznic, inclusiv prajiturile de 15 eur bucata.
Se poate, domnu', să nu ajutăm un român la "ananghie"? :biggrin:
Soția mea lucrează rețete de la "Rețete fel de fel":
https://retetefeldefel.ro/sarailie/
https://retetefeldefel.ro/prajitura-cu-biscuiti-si-ciocolata/
Desigur, dacă dai căutare vei găsi și alte bunătăți. :wink:
Mai poți încerca și:
https://retetefeldefel.ro/prajitura-tosca/
https://retetefeldefel.ro/tort-dobos/
https://retetefeldefel.ro/papanasi/
https://retetefeldefel.ro/prajitura-televizor/
Rețetele ies fără probleme, ingredientele sunt bine proporționate, de-aia le preferă soția. Chiar și rețetele de mâncare sunt la fel.
 
Last edited:
Back
Top