La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Colesterolul nu face discriminari in privinta varstei sau greutatii. Pe langa adjuvantele alimentare (usturoi, Omega 3) e necesara si ceva miscare. Asa mi-a zis doctorul.
 
Eu am un regim alimentar normal (aproximativ:biggrin:), adică mănânc şi fructe, mânănc şi pizza. Mişcare nu fac foarte multă deoarece job-ul implică statul pe scaun. Dar încă sunt sprinten: Am fost acu o saptamana la padure (taiat de lemne) şi pot spune că a fost ok. Am rezistat la 7 ore de efort susţinut!:jumpy:
 
Eu am un regim alimentar normal (aproximativ:biggrin:), adică mănânc şi fructe, mânănc şi pizza. Mişcare nu fac foarte multă deoarece job-ul implică statul pe scaun. Dar încă sunt sprinten: Am fost acu o saptamana la padure (taiat de lemne) şi pot spune că a fost ok. Am rezistat la 7 ore de efort susţinut!:jumpy:

N-are nicio treabă una cu alta. Eu am colesterolul uşor mărit, deşi mănânc foarte sănătos (are grijă jumătatea!). Din discuţiile cu doctorul a reieşit că ar fi predispoziţie genetică (!?).
 
Adevărul e că nu am fost niciodată la doctor pentru probleme de sănătate cauzate de colesterol (thank heaven!) şi nici nu ştiu să fi fost ceva antecedente în familie. Am găsit acu pe net că pe lângă usturoi, cimbrul şi merele mai combat colesterolul. Cred că din cauza asta e porcul cu mărul în gură. :lol:
 
Voi chiar credeti in chestiile astea cu alimentatie sanatoasa, suplimente alimentare si analize lunare ca asa zice doctorul? Cred ca am gresit forumul cu topicul asta... :frown:

PS: Sfatul meu: faceti bre ce face doctorul, nu ce va spune voua sa faceti. :biggrin:
PPS: valabil si pentru popi.
 
Alimentatie sanatoasa? Da, am exemple suficiente in familie de alimentatie sanatoasa versus alimentatie nesanatoasa si stare de sanatate comparata in conditii de genetica apropiata.

Suplimente alimentare? Ce sunt alea?

Analize lunare? Pentru ce? Pentru unele boli (HIV, TBC, hepatita) mi le fac automat cand donez sange (cam o data pe trimestru sau de doua ori pe an), restul le fac o data la doi ani si intentionez sa trec peste vreo 5 ani la analize anuale.

PS. Nu pot sa beau cat popa, nici macar cat doctorul.
 
Usturoi si pleurotus dintre cele neidentificate. Fara varza, pui si sarmale. Asta e un fel de cura post-porcum. Dupa 10 ianuarie revin cu alte peripetii.
 
Sport... Se pune și deplasarea între masă și oala de sarmale de pe aragaz pentru a-mi mai pune o porție? :biggrin:
 
Băi, o fi marti dar daca anunti cu o ora in avans nu prea ai sanse sa vina cineva. Acum 2 ore aveam angeda libera de la 7 incolo, acum am deja aranjate niste treburi de serviciu pana pe la 9, iar daca plec de acasa la 9:30 ajung in Floreasca dupa 10. Nu ar fi prima noapte in care sa ma culc dupa 1, dar tocmai ca nu m-am culcat inainte de 1 de cateva saptamani :frown: You see the point :smile:
 
OI! Daca are cineva ganduri de patinoar sa ma anunte si pe mine, eu merg si am de gand sa merg si mai des. De obicei pe Cismigiu sau Herastrau.
 
Patinoarul e chestia aia care se lasa cu 2 saptamani de mers cocosat si vertebre tasate, nu? :frown:
 
Nu, ala e sexul cu un urs carpatin. Patinoarul e chestia aia unde aluneci gratios pe doua lame de otel atasate la incaltari.
 
Last edited:
Pai la noi e norma: in fiecare marti seara, de la 10 la 12, mergem sa patinam. Ati si uitat de ultima discutie (cand cu vinul/ceaiul fiert). Da, atunci lumea era cu sarbatorile si pregatirea lor.
De ce atat de tarziu? Ca e liber la ora aia.
 
Cu ora n-am probleme, atunci merg si eu de obicei, dar intrebarea e de ce doar marti?
Also, lol @ dreamer & AdrianB1 :biggrin:
 
Intamplarea. Uneori am mai facut si "martea de joi", cand n-au existat doritori pentru martea propriu-zisa.
 
OK, cine face un thread "Intalniri de marti" si muta acolo discutiile pe tema asta? Il putem folosi ulterior pentru a aranja sau confirma in fiecare marti cine vine si unde.
 
Back
Top